פעמיים אגוזים: עוגיות פקאן
    מושלגות עם מלית נוטלה

    מבחוץ: בצק נמס בפה שמצופה בעננת אבקת סוכר. מבפנים: מילוי נדיב של נוטלה. אצלכם על הפרצוף: חיוך של עונג מושלם. וואוו, כמה שהעוגיות האלה טעימות!

    חיה אילונה דר

    |

    11.01.18 | 20:46

    עוגיות פקאן מושלגות עם מלית נוטלה (צילום: חיה אילונה דר)
    עוגיות פקאן מושלגות עם מלית נוטלה (צילום: חיה אילונה דר)

    מרכיבים

    כ-50 עוגיות

     

    • 1/2 כוס (120 מ"ל) ממרח נוטלה, קר
    • 200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
    • 1/4 כוס (30 גרם) אבקת סוכר
    • 1 כפית תמצית וניל
    • 1 כפית קינמון
    • 2 כוסות (280 גרם) קמח
    • 2 כוסות (200 גרם) אגוזי פקאן, קצוצים דק
    • קורט מלח
    • אבקת סוכר לציפוי

     

    אופן ההכנה

    1. מרפדים מגש בנייר אפייה. נוטלים מהנוטלה הקרה 1/2 כפית מידה ומניחים במגש (אפשר להיעזר בסכין כדי לשחרר את הממרח מהכפית). חוזרים על הפעולה עד שמתקבלות כ-50 תלוליות נוטלה (שומרים על מרווחים ביניהן). מניחים במקפיא במשך 30 דקות לפחות.
    2. מחממים את התנור ל-170 מעלות.
    3. מקרימים את החמאה עם אבקת הסוכר (אפשר להשתמש במיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון). מוסיפים את הווניל והקינמון ומעבדים עד לאיחוד. מוסיפים את הקמח, האגוזים והמלח ומעבדים רק עד שמתקבל בצק אחיד (עיבוד יתר יפגע בפריכות הבצק).
    4. בוצעים מהבצק כדורים בעזרת כפית ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
    5. משטחים כל כדור בכף היד ומניחים במרכזו תלולית נוטלה קפואה. סוגרים את הבצק מסביב לנוטלה ומגלגלים שוב לכדור. מחזירים לתבנית.
    6. אופים כ-20 דקות, עד שתחתית העוגיות מזהיבה, אך חלקן העליון עדיין בהיר. מצננים על רשת.
    7. טובלים את העוגיות הקרות באבקת סוכר ושומרים בצנצנת אטומה - כשבוע בטמפרטורת החדר וכחודש במקפיא.

     

     

     
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "פעמיים אגוזים: עוגיות פקאן מושלגות עם מלית נוטלה "
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר חלבי
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (2 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג