כל הירקות קופצים רוקדים: חזה הודו מוקפץ עם פלפלים, גזר, בצלים ועוד

מוקפץ טוב לא חייב להיות עתיר סוכר, נתרן ועמילן - העשירו אותו בפטריות שמפיניון ובירקות טריים, ואל תשכחו את הרטבים וגם את החלבון, אבל שימו אותם במידה

מערכת Xnet

|

11.01.18 | 07:25

לחצו על התמונה לצפייה במתכון
מוקפץ חזה הודו עם ירקות (צילום: באדיבות המועצה לענף הלול)
מוקפץ חזה הודו עם ירקות (צילום: באדיבות המועצה לענף הלול)

מרכיבים

6-4 מנות

 

  • שמן לטיגון
  • 2 בצלים, פרוסים
  • 1 גזר, קלוף ופרוס לרצועות
  • 2 פלפלים אדומים, פרוסים לרצועות
  • 2 פלפלים צהובים, פרוסים לרצועות
  • 400 גרם חזה הודו, פרוס לרצועות
  • 10-8 יחידות תירס גמרי
  • 15-10 פטריות שמפיניון טריות, חתוכות גס
  • 4 כפיות רוטב סויה
  • 3 כפיות רוטב צ'ילי מתוק
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • שומשום (לקישוט)

 

 

אופן הכנה

  1. מחממים שמן בווק. מוסיפים את הבצלים ומקפיצים עד להזהבה כמה דקות. מוסיפים את הגזר וממשיכים להקפיץ כדקה.
  2. מוסיפים את שני סוגי הפלפלים ומקפיצים עד שהם מתחילים להתרכך. מעבירים לקערה ושומרים בצד.
  3. משמנים שוב את הווק, מוסיפים את ההודו ומערבבים. מטגנים עד שההודו משנה את צבעו ומוכן.
  4. מחזירים לווק את הפלפלים, מוסיפים את התירס הגמדי ואת הפטריות, מערבבים ומטגנים 3-2 דקות.
  5. יוצקים לתוך הווק את רוטב הסויה ואת רוטב הצ'ילי מתבלים במלח ובפלפל ומקפיצים עוד כמה דקות עד לציפוי אחיד ברוטב. 
  6. מעבירים לקערת הגשה ובוזקים מעט שומשום מעל. מגישים חם.

 

------------------------------------------------------------------------------------- 

 

למתכונים נוספים עם בשר הודו, לחצו על התמונה

 

 פסטה, שווארמה והמבורגר טעימים ומזינים (צילום: באדיבות המועצה לענף הלול)
פסטה, שווארמה והמבורגר טעימים ומזינים (צילום: באדיבות המועצה לענף הלול)

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר בשרי
ללא גלוטן
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (2 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג