לחמניות שום ועשבי תיבול: לאורחים
שאוהבים או לארוחת בוקר מושקעת

לחמניות רכות ומתובלות עם ניחוח משגע, שפשוט אי אפשר לסרב להן. הניחוש שלנו: תכינו אותן שוב ושוב לנוכח דרישת הקהל, בדיוק כמו אורלי חרמש

אורלי חרמש

|

10.01.18 | 13:51

לא הכל ישרוד עד לשולחן. לחמניות שום ועשבי תיבול (צילום: אורלי חרמש)
לא הכל ישרוד עד לשולחן. לחמניות שום ועשבי תיבול (צילום: אורלי חרמש)
מה יותר טוב מלחם טרי שנאפה בסמוך לארוחה ושולח לרחבי הבית ניחוחות שקוראים לכולם לבוא ולראות מה קורה במטבח? אלה הלחמניות היומיומיות שלי שאני לא מפסיקה להכין - לאורחים או לארוחת בוקר מושקעת. הן קלות להכנה וסופר טעימות: מכינים בצק מתובל בעשבי תיבול ושום, מעצבים ללחמניות, מברישים בשמן זית, אופים ומיד בסיום האפייה מברישים שוב בשמן זית ומגישים למרכז השולחן. כלומר, את מה שנשאר.

 

מרכיבים

24 לחמניות שום

 

לבצק

  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1/2 1 עד 2 כוסות (480-360 מ"ל) מים פושרים
  • 2 כפות סוכר
  • 1/2 3 כוסות (490 גרם) קמח
  • 1 כף מלח
  • 2 כפיות שום כתוש
  • 3 כפות עשבי תיבול קצוצים דק – למשל, פטרוזיליה, עירית או תימין
  • 3 כפות שמן זית

 

לאפייה

  • 2 כפות שמן זית
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס

 

לזיגוג

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית עשבי תיבול יבשים – למשל, אורגנו או תימין
  • 2 שיני שום כתושות

 

אופן ההכנה

1. שמים בקערת המיקסר 1/2 1 כוסות מים ואת השמרים ומערבבים. מניחים בצד לכמה דקות, עד שהשמרים מתחילים לתסוס.

2. מוסיפים את שאר מרכיבי הבצק ולשים כ-5 דקות במהירות בינונית, עד שנוצר בצק אחיד ומעט דביק. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים בהדרגה עד 1/2 כוס מים. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה (אפשר גם להתפיח במקרר במשך הלילה).

3. מקמחים קלות את משטח העבודה ומעבירים אליו את הבצק.

 

 (צילום: אורלי חרמש)
    (צילום: אורלי חרמש)

     

    4. מחלקים את הבצק ל-24 כדורים בגודל פינג פונג בערך, ויוצרים מכל כדור "נחש" באורך של כ-15 ס"מ. יוצרים בכל נחש קשר ומניחים בתבנית בגודל של כ-25X35 ס"מ. שומרים על מרווח של 3-2 ס"מ בין הלחמניות, כי הן ימשיכו לתפוח.

     

     (צילום: אורלי חרמש)
      (צילום: אורלי חרמש)

       

      5. מכסים במגבת נקייה ומתפיחים כחצי שעה. בינתיים מחממים את התנור ל-180 מעלות.

      6. מברישים את הלחמניות בשמן זית ומפזרים מלח גס ופלפל שחור.

       

       (צילום: אורלי חרמש)
        (צילום: אורלי חרמש)

         

        7. אופים כחצי שעה, עד להזהבה.

        8. מערבבים בקערית את מרכיבי הזיגוג ומברישים את לחמניות השום מיד כשהן יוצאות מהתנור.

         

         (צילום: אורלי חרמש)
          (צילום: אורלי חרמש)

           

          9. מצננים מעט ומגישים.

           

          • עוד לחמים ומאפים מעולים של אורלי חרמש - בבלוג "Brown Sugar"

          _______________________________________________________

           

          ויש גם מקלות פוקצ'ה מופלאים מבצק מיוחד עם תפוחי אדמה ורוזמרין. לחצו על התמונה

           

            (צילום: אורלי חרמש)

           

           

           
          הצג:
          אזהרה:
          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
          כשר פרווה
          טבעוני
          דרגת קושי בינונית
          דירוג הגולשים (9 מדרגים)
          לחצו על הלבבות כדי לדרג