אורז, עדשים ועוד חברים טעימים: מג'דרה משודרגת עם שלל תוספות

מוסיפים למג'דרה הבסיסית קינואה, חומוס, ירקות כתומים ועשבי תיבול – ומקבלים ארוחה בריאה, מזינה וקלה להכנה עם המון מרקמים וטעמים

דפנה אוסטר מיכאל

|

07.01.18 | 22:00

מג'דרה משודרגת עם קינואה, חומוס וירקות כתומים (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
מג'דרה משודרגת עם קינואה, חומוס וירקות כתומים (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)

מרכיבים

4 מנות

 

  • 3/4 כוס אורז בסמטי
  • 1/2 כוס קינואה
  • 1/3 כוס עדשים שחורות
  • 1/3 כוס גרגירי חומוס מבושלים
  • 1 בצל, קצוץ
  • 1/2 כרשה, קצוצה
  • 1 גזר, מגורר
  • 1/2 בטטה בינונית, קלופה וחתוכה לקוביות
  • 1/2 פלפל ירוק חריף, פרוס
  • חופן עשבי תיבול קצוצים – שמיר, פטרוזיליה ובזיליקום
  • מעט כמון
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. משרים את העדשים והקינואה כשעה במים. מסננים. שוטפים את האורז היטב.
  2. מבשלים את העדשים כ-5 דקות במים רותחים ומסננים.
  3. מחממים מעט שמן זית במחבת גדולה (או בסיר רחב) ומטגנים את הבצל והכרשה עד הזהבה. מוסיפים את הגזר והבטטה ומטגנים 3-2 דקות נוספות.
  4. מוסיפים את האורז, הקינואה, החומוס והעדשים ויוצקים מים עד לגובה התבשיל. מוסיפים את התבלינים ועשבי התיבול ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים את המג'דרה כחצי שעה על אש נמוכה.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
טבעוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (6 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג