לאט אבל תָּפוּחַ: שבלולי שמרים
    עם שוקולד או קינמון מבצק עשיר

    כיאה לשמם השבלולי, המאפים האלה דורשים תפיחה איטית, אבל זה משתלם – מתקבל בצק טעים ורך במיוחד שקולט באהבה כל מילוי

    ערבה שלוש

    |

    03.01.18 | 09:54

    שבלולי שמרים עם שוקולד או קינמון מבצק עשיר (צילום: ערבה שלוש)
    שבלולי שמרים עם שוקולד או קינמון מבצק עשיר (צילום: ערבה שלוש)

    מרכיבים

    36 שבלולי שמרים

     

    לבצק
    • 1 ק"ג קמח לבן
    • 200 גרם חמאה (או חמאה) רכה, חתוכה לקוביות קטנות
    • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן
    • 3 ביצים
    • 1 שקית סוכר וניל
    • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר לבן
    • קליפה מגוררת מלימון אחד
    • 2 כפות שמרים יבשים
    • 1/2 כפית מלח
    • 2 כוסות (480 מ"ל) חלב פושר או מים פושרים

     

    למלית הקינמון
    • 1 כוס (200 גרם) סוכר חום בהיר
    • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן
    • 1 שקית סוכר וניל
    • 4 כפות קינמון
    • אפשרויות: אגוזים קצוצים גס, צימוקים
    • 100 גרם חמאה (או מחמאה) מומסת

     

    למלית השוקולד
    • 1 צנצנת ממרח שוקולד או אגוזים ושוקולד
    • אפשרויות: אגוזים קצוצים גס, פצפוצי שוקולד חום ולבן/ מקופלת קצוצה וכו

     

    לסירופ סוכר
    • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
    • 1/2 כוס (120 מ"ל) מים
    • 1 שקית סוכר וניל

     

    לאפייה
    • 1 ביצה, טרופה

     

    אופן ההכנה

    1. שמים בקערת המיקסר את כל מרכיבי הבצק, למעט המלח, ולשים כ-6 דקות. מוסיפים את המלח ולשים דקה נוספת, עד שמתקבל בצק רך ומעט דביק.
    2. מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט, עוטפים היטב בשקית ניילון ומתפיחים במקרר במשך 5 שעות לפחות (ועד ל-24 שעות).
    3. מקמחים קלות את משטח העבודה. מחלקים את הבצק ל-6 כדורים שווים ומרדדים כל אחד מהם לריבוע בגודל 30X30 ס"מ.
    4. ממלאים במלית הקינמון: מערבבים את כל מרכיבי המלית, למעט החמאה המומסת.
    5. מורחים את החמאה באופן אחיד על 3 מריבועי הבצק. מפזרים על כל אחד מהם 1/3 מתערובת הקינמון, ואם רוצים מפזרים גם אגוזים או צימוקים.
    6. ממלאים במלית השוקולד: מורחים כל אחד מ-3 ריבועי הבצק הנותרים ב-1/3 צנצנת ממרח שוקולד, ואם רוצים מפזרים אגוזים או שוקולד צ'יפס.
    7. מגלגים את כל ריבועי הבצק לרולדות, וחותכים כל רולדה ל-6 פרוסות.
    8. משכיבים את הפרוסות בתבניות מרופדות בנייר אפייה (אפשר להשתמש בתבניות תנור גדולות או בתבניות אינגליש קייק) – שומרים על מרווח ביניהן, כי הן יתפחו. מורחים בביצה טרופה ומתפיחים 40-30 דקות.
    9. לקראת סוף ההתפחה מחממים את התנור ל-180 מעלות.
    10. אופים את השבלולים 40-35 דקות, עד שפניהם והתחתית שלהם מזהיבים היטב.
    11. בינתיים מכינים את הסירופ: מחממים את כל מרכיביו בסיר קטן עד שהסוכר נמס לחלוטין.
    12. מוציאים את השבלולים מהתנור, מברישים מיד בסירופ הסוכר ומחזירים לתנור לדקה נוספת.

     

    גיוון

    במקום שבלולים, אפשר להכין מהבצק עוגות. לאחר המילוי והגלגול לרולדות חוצים כל רולדה לאורכה ומלפפים את שני החצאים זה סביב זה. מעבירים לתבנית אינגליש קייק (אם זו תבנית רב פעמית משמנים אותה היטב) וממשיכים להתפיח ולאפות לפי ההוראות.

     

     

     
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "לאט אבל תָּפוּחַ: שבלולי שמרים עם שוקולד או קינמון מבצק עשיר"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר חלבי
    דרגת קושי בינונית
    דירוג הגולשים (1 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג