יום יפה למאפה: מלחם אנטיפסטי עד לחמניות גבינה מהירות לכבוד הגשם

בחוץ קר ורטוב, אבל הבית שלכם הולך להיות חם ומלא בניחוח משגע בזכות מה שתכניסו לתנור: לחם עם המון ירקות צלויים, קיש ברוקולי פרווה או לחמניות ממולאות

מערכת Xnet

|

01.01.18 | 12:24

לחם אנטיפסטי (צילום: אפיק גבאי)
לחם אנטיפסטי (צילום: אפיק גבאי)

לחם אנטיפסטי / אינס שילת ינאי

 

מרכיבים

2 כיכרות בינוניות

 

לבצק

  • ‭3 1/2‬ כוסות (500 ‬גרם) קמח לבן
  • ‭1 1/2‬ כפות שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • ‭1 1/4‬ כוסות (300 מ"ל) מים פושרים
  • ‭1/4‬ כוס (60 מ"ל) שמן זית
  • 1 כף שטוחה מלח
  • להברשה: שמן זית או 1 ביצה ‭ 1 +‬כפית מים

 

למלית

  • 1 בצל גדול, קלוף וחתוך לרצועות
  • 3 פלפלים בצבעים שונים, חתוכים לרבעים
  • 1 חציל, חתוך לקוביות קטנות
  • 1 כפית מלח גס
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית אורגנו יבש או 1 כף אורגנו טרי
  • ‭1/4‬ כוס (60 מ"ל) שמן זית
  • אפשרות: ‭ 100‬גרם גבינת פרמזן, מגוררת

 

אופן ההכנה

  1. הבצק: מערבבים בקערה גדולה את הקמח, השמרים והסוכר. יוצרים בתערובת גומה ויוצקים לתוכה את המים הפושרים ושמן הזית ומוסיפים את המלח. לשים כמה דקות, עד שמתקבל בצק אחיד ודביק למדי (אם הוא יבש מדי, אפשר להוסיף עוד ‭ 1/4‬כוס מים פושרים).
  2. מכסים את הקערה בניילון ומתפיחים כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  3. בינתיים מכינים את המלית: מחממים את התנור ל-‭200‬ מעלות. מערבבים בקערה את כל מרכיבי המלית, למעט הגבינה. משטחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-25 ‬דקות, עד שהירקות מתרככים. מצננים, קוצצים גס את הפלפלים והבצל, מעבירים לקערית ואם רוצים, מערבבים עם הגבינה.
  4. עיצוב הלחם: מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות. לשים מעט (להוצאת האוויר) וחוצים לשני חלקים שווים. מרדדים את אחד החלקים לעלה מלבני בעובי כ-1/2‬ ס"מ. מפזרים מחצית מהמלית סמוך לאחת מצלעותיו הארוכות. מגלגלים לרולדה מהודקת. חוצים אותה לאורכה ומלפפים את שתי המחציות כמו בורג. מעצבים באותו אופן לחם נוסף מהחלק השני.
  5. מניחים את הלחמים בתבניות אינגליש קייק משומנות ומתפיחים ‭ 30‬דקות. בינתיים מחממים את התנור ל-‭180‬ מעלות.
  6. מברישים את הלחמים בשמן זית או בביצה שנטרפה עם כפית מים ואופים כ-30 דקות, עד הזהבה. מוציאים. מצננים קלות ומגישים.

 

  • עוד מתכונים מעולים של אינס שילת ינאי - בבלוג תיק אוכל

 

 

לחמניות ממולאות מהירות / אפרת סיאצ'י

 

לחמניות ממולאות מהירות (צילום: אפרת סיאצ'י)
    לחמניות ממולאות מהירות(צילום: אפרת סיאצ'י)

     

    מרכיבים

    כ-20 לחמניות קטנות

     

    • 2 כוסות (280 גרם) קמח לבן (אפשר להמיר מחצית מהכמות בקמח מלא)
    • 1 כפית גדושה אבקת אפייה
    • 4 כפות גדושות גבינה צהובה מגוררת
    • 1 קופסה (250 גרם) גבינה לבנה
    • 1/4 (60 מ"ל) כוס שמן
    • 1/2 כפית מלח

     

    למלית

    • כ-1/4 כוס גבינה בולגרית מפוררת
    • כ-2 כפות גרגירי תירס מקופסת שימורים
    • כ-2 כפות זיתים קצוצים

     

    לקישוט

    • קצח, שומשום, פטרוזיליה יבשה, זעתר
    • שמן זית (או תרסיס שמן)

     

    אופן ההכנה

    1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
    2. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הבצק עד לקבלת בצק רך, אבל לא דביק (אם הבצק דביק, מוסיפים בהדרגה 2-1 כפות קמח).
    3. יוצרים מהבצק כדורים בקוטר של כ-3 ס"מ. יוצרים בכל כדור שקע באמצעות האצבעות וממלאים בחצי כפית גבינה בולגרית ובחצי כפית של גרגירי תירס או זיתים קצוצים. סוגרים חזרה לכדור ומניחים בתבנית.
    4. מפזרים על הלחמניות קצח, שומשום או תבלינים יבשים, ומברישים או מרססים בשמן. אופים 25-20 דקות, עד להזהבה.

     

    גיוון

    • אפשר להכין מילוי פיצה, ולמלא כל לחמנייה ב-1/2 כפית קטשופ או רוטב פיצה ובכפית גבינה צהובה מגורדת.

     

     

     

    קיש ברוקולי פרווה עם כרשה / נעמה שטייר

     

    קיש ברוקולי פרווה עם כרשה  (צילום: דודו אזולאי)
      קיש ברוקולי פרווה עם כרשה (צילום: דודו אזולאי)

       

      מרכיבים

      תבנית טארט בקוטר 26 ס"מ

       

      לבצק

      • 210 גרם (1/2 1 כוסות) קמח
      • 1 כפית אבקת אפייה
      • 1 כפית מלח
      • 1/2 כוס מים
      • 1/4 כוס שמן זית

       

      למלית

      • 2 פרחי ברוקולי גדולים (כ-1 ק"ג), מופרדים לפרחים קטנים
      • 1 כרשה גדולה, קצוצה
      • שמן זית
      • 5 ביצים
      • מלח
      • פלפל שחור גרוס
      • 1/2 2 כוסות (600 מ"ל) חלב קוקוס
      • חופן שומשום

       

      אופן ההכנה

       

      הבצק

      1. שמים את כל מרכיבי הבצק במעבד מזון או במיקסר עם וו הגיטרה. מעבדים רק עד שמתקבל בצק אחיד (עיבוד יתר יפגע בפריכות הבצק). מגלגלים לכדור, משטחים מעט ועוטפים היטב בפלסטיק נצמד. מניחים במקרר לשעתיים לפחות.
      2. מקמחים קלות את משטח העבודה. מרדדים את הבצק לעלה שקוטרו גדול במעט מזה של התבנית. מרפדים בבצק את תחתית התבנית ואת דפנותיה, ודוקרים אותו במזלג.
      3. מכסים בפלסטיק נצמד ומניחים במקפיא למשך חצי שעה.

       

      המלית והאפייה

      1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
      2. פורשים נייר אפייה על הבצק. מפזרים על הנייר קטניות יבשות (למשל, חומוס או שעועית) – הקטניות ישמשו כמשקולת וימנעו מהבצק להתרומם.
      3. אופים 20 דקות ומצננים מעט.
      4. בזמן שהבצק בתנור מכינים את הירקות: חולטים את הברוקולי במשך 4-3 דקות במים רותחים ומעבירים מיד למי קרח, להפסקת הבישול; מטגנים את הכרשה בשמן זית במשך כמה דקות, עד שהיא מזהיבה.
      5. מערבבים בקערה את הביצים עם מלח ופלפל. מוסיפים את חלב הקוקוס ומערבבים.
      6. מרכיבים את הקיש: מניחים על הבצק את הכרשה המאודה ומסדרים עליה את פרחי הברוקולי. יוצקים את תערובת חלב הקוקוס ומפזרים מעל שומשום.
      7. אופים במשך 40 דקות, עד להזהבה.

       

      גיוונים

      • אפשר להחליף את הבצק הפריך בבצק עלים מוכן. אפשר גם להשתמש בבצק פריך מוכן – חשוב לא לוותר על שלב ההקפאה לאחר שמרפדים בו את התבנית.

       

      • שף-קונדיטורית נעמה שטייר מייעצת למסעדות וקונדיטוריות ומפתחת עבורן תפריטי קינוחים

      _______________________________________________________

       

      ויש גם מתכון של סבתא ללחם פרנה מרוקאי. לחצו על התמונה

       

        (צילום: אפיק גבאי)

       

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      כשר חלבי
      דרגת קושי בינונית
      דירוג הגולשים (5 מדרגים)
      לחצו על הלבבות כדי לדרג