כמה יפה ככה טעים: פודינג צ'יה טבעוני עם אוכמניות וחלב קוקוס

לארוחת בוקר או כקינוח: מנה חמוצה-מתוקה ובריאה, עם מרקם מגניב ומראה שקשה להתעלם ממנו. ובתור בונוס, היא גם ממש קלה להכנה

אולגה טוכשר

|

28.12.17 | 20:08

פודינג צ'יה טבעוני עם אוכמניות וחלב קוקוס (צילום: אולגה טוכשר)
פודינג צ'יה טבעוני עם אוכמניות וחלב קוקוס (צילום: אולגה טוכשר)
מי שעוקב אחרי באינסטגרם יודע שיש לי אהבה חדשה בחיים, וקוראים לה צ'יה. זרעי צ'יה הם גרגירים שחורים וקטנים שביכולתם להקטין את הסיכון לסרטן ומחלות אחרות ובאופן כללי מכילים רק דברים טובים.

 

אחד היתרונות שלהם הוא הקלות שבה אפשר להפוך אותם ל"פודינג" סמיך, שיכול לתפקד נפלא כארוחת בוקר או קינוח. אם תערבבו את הצ'יה שלכם עם חלב קוקוס, סויה או שקדים, תקבלו פודינג בסיסי בעל צבע לבנבן וטעם כמעט ניטרלי. על הבסיס הזה אפשר להלביש טעמים רבים – כאן ערבבתי אותו עם אוכמניות טחונות וקיבלתי קינוח חמצמץ בצבע סגלגל מטריף.

 

אבל זו כמובן רק אפשרות אחת מבין רבות. אני ממש ממליצה לכם לנסות את הפודינג בשילוב טעמים שאתם אוהבים. לכו על תערובת עם חמאת בוטנים, לימון, פירות יער טחונים או קינמון. שדרגו בעזרת גרנולה, שבבי קוקוס, אגוזים למיניהם, וכמובן פירות – והמתיקו עם מייפל טבעי או סילאן.

 

מרכיבים

4 מנות

 

לשכבת הצ'יה-קוקוס
  • 1/2 כוס (80 גרם) זרעי צ'יה
  • 2 כפיות קוקוס טחון
  • 2 כוסות (480 מ"ל) חלב קוקוס
  • 2 כפות סירופ מייפל טבעי

 

לשכבת הצ'יה-אוכמניות
  • 2 כוסות (300 גרם) אוכמניות קפואות
  • 4-2 כפות סירופ מייפל טבעי
  • 2 כוסות (480 מ"ל) חלב סויה
  • 1/2 כוס (80 גרם) זרעי צ'יה

 

להגשה
  • 8 כפות גרנולה, פיסטוק קצוץ

 

אופן ההכנה

  1. שכבת הצ'יה-קוקוס: שמים בקערה את זרעי הצ'יה והקוקוס הטחון ומערבבים. מוסיפים את חלב הקוקוס והמייפל ומערבבים שוב. משהים כ-10 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שזרעי הצ'יה סופגים את הנוזלים ומתקבל מעין פודינג.
  2. שכבת הצ'יה-אוכמניות: שמים בסיר את האוכמניות והמייפל ומבשלים על אש בינונית במשך 15-10 דקות, תוך ערבוב, עד שהאוכמניות מתחילות להתפרק ומתקבלת תערובת סמיכה. מסירי םמהכיריים ושומרים בצד 4 כפיות מתערובת האוכמניות.
  3. מוסיפים לסיר את חלב הסויה ומערבבים היטב. מעבירים לקערה, מוסיפים את זרעי הצ'יה ומערבבים. משהים כ-10 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שזרעי הצ'יה סופגים את הנוזלים ומתקבל מעין פודינג.
  4. הרכבת המנה: מחלקים את פודינג הקוקוס ל-4 כלי הגשה אישיים. מפזרים בכל כלי 2 כפות גרנולה יוצקים מעל את פודינג האוכמניות. מקשטים בתערובת האוכמניות ששמרנו בצד ובפיסטוק קצוץ.
  5. מגישים מיד או שומרים במקרר.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר פרווה
טבעוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (1 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג