צילום: שי יחזקאל

כתום עכשיו: איזה מרק ישמור
עליכם בריאים כל החורף

לשמירה על מערכת החיסון, למניעת סרטן ואפילו לשמירה על העור - שש סיבות מצוינות להתחמם עכשיו דווקא עם מרק מכל הירקות הכתומים

הבטא קרוטן שבירקות הכתומים מהווה חומר מוצא לוויטמין A, שהוא המרכיב החשוב ביותר לשלמות העור ומוצקותו (צילום: Shutterstock)
הבטא קרוטן שבירקות הכתומים מהווה חומר מוצא לוויטמין A, שהוא המרכיב החשוב ביותר לשלמות העור ומוצקותו (צילום: Shutterstock)

1. למניעת מחלות סרטן

ירקות כתומים (גזר, בטטה, דלעת, דלורית) עשירים בבטא קרוטן ובקרוטנואידים נוספים בעלי פעילות נוגדת חמצון עוצמתית, שהוכחו במחקרים כיעילים בהפחתת הסיכון לסרטן.

 

2. לשמירה על הראייה

הקרוטנואידים הוכחו במחקרים רבים גם כבעלי יכולת להפחית את הסיכון להתפתחות ניוון רשתית תלוי גיל ולעיוורון בגיל מבוגר.

 

3. למניעת מחלות חורף

נוסף על קרוטנואידים הירקות הכתומים מכילים ויטמין C, והשילוב ביניהם תורם לשיפור החיסוניות ולהתגוננות מפני נגיפי החורף.

 

4. לאיזון הסוכרת

המדד הגליקמי של הירקות הכתומים נמוך יחסית ולכן השפעתם על רמות הסוכר בדם מתונה.

 

5. לשמירה על העור

הבטא קרוטן שבירקות הכתומים מהווה חומר מוצא לוויטמין A, שהוא המרכיב החשוב ביותר לשלמות העור ומוצקותו, להחלמה מהירה יותר מפציעות ומנזקי שמש, לטיפול במחלות עור ולעיכוב תהליכי הזדקנות העור.

 

6. לבריאות הלב וכלי הדם

נוגדי החמצון והסיבים התזונתיים בירקות הכתומים מסייעים במניעת יתר לחץ דם ועודף כולסטרול ומפחיתים את הסיכון להתקפי לב ושבץ מוחי.  

 

 

למתכון למרק כתום, וגם אדום, לבן או ירוק, הקליקו על התמונה:

 

מחפשים מתכונים למרקים בצבעים? הקליקו על התמונה (צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
מחפשים מתכונים למרקים בצבעים? הקליקו על התמונה (צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

 

 

 

הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד