בשבילי - רק ים תיכוני!

    הארוחה הים תיכונית היא להיט בינלאומי, בזכות הערכים התזונתיים והטעם הנפלא. קנור מגישה סדרת רטבי עגבניות במתכונים ים תיכוניים שיעשו לכם שמח בצלחת

    שלב אחר שלב: מאפה שכבות פילו ברוטב ארביאטה וגבינות
    צלם: שחק פז, עריכה: יעל איגור
    מנות מושלמות לימים הקרים. מימין: שקשוקה ים תיכונית, ניוקי ברוטב נפוליטנה עם קוביות דניס ומאפה שכבות פילו ברוטב ארביאטה וגבינות (צילום: בועז לביא, מתכון וסטיילינג: עמית דונסקוי)
    מנות מושלמות לימים הקרים. מימין: שקשוקה ים תיכונית, ניוקי ברוטב נפוליטנה עם קוביות דניס ומאפה שכבות פילו ברוטב ארביאטה וגבינות (צילום: בועז לביא, מתכון וסטיילינג: עמית דונסקוי)

    ספגטי ובולונז עוף ברוטב ארביאטה

     

     (צילום: בועז לביא, מתכון וסטיילינג: עמית דונסקוי)
      (צילום: בועז לביא, מתכון וסטיילינג: עמית דונסקוי)

       

      מרכיבים (4 מנות)

      • 1 חבילה (500 גרם) ספגטי מס' 7
      • 2 כפות שמן זית
      • 1 כפית מלח

       

      לרוטב בולונז עוף

      • 3 כפות שמן זית
      • 1 בצל קצוץ
      • 2 שיני שום כתושות
      • 500 גרם חזה עוף טחון
      • 3 כפות אורגנו טרי
      • 1 צנצנת רוטב ארביאטה של קנור
      • 1/4 כוס מים

       

      לקישוט

      • אורגנו טרי

       

      אופן ההכנה

      1. מבשלים את הספגטי בסיר עם מים, שמן ומלח עד לדרגת הבישול הרצויה. מסננים ממי הבישול ומניחים בצד.

      2. מחממים בסיר את שמן

      הזית ומטגנים את הבצל והשום תוך כדי ערבוב כשתי דקות.

      3. מוסיפים את חזה העוף הטחון ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-5 דקות על להבה בינונית. מוסיפים את האורגנו ומערבבים.

      4. יוצקים אל הסיר את רוטב הארביאטה והמים מערבבים עד לקבלת רוטב אחיד. ממשיכים לבשל עד לרתיחה ומכבים את הלהבה.

      5. מניחים את הספגטי בצלחות עמוקות, יוצקים מעל בנדיבות את רוטב הבולונז עוף, מקשטים במעט אורגנו טרי ומגישים חם.

       

      ניוקי ברוטב נפוליטנה עם קוביות דניס

       

       (צילום: בועז לביא, מתכון וסטיילינג: עמית דונסקוי)
        (צילום: בועז לביא, מתכון וסטיילינג: עמית דונסקוי)

         

        מרכיבים (4 מנות)

        לניוקי

        • כ-1 ק"ג תפוחי אדמה בקליפתם
        • 2 ביצים
        • 1/2 2 כוסות קמח
        • מלח ופלפל שחור
        • 100 גרם גבינת פרמזן מגוררת

         

        לקוביות הדגים

        • 500 גרם פילה דניס חתוך לקוביות בגודל 2*2 ס"מ
        • 1/4 כוס קמח
        • מלח ופלפל שחור

         

        לרוטב

        • 1 צנצנת רוטב ארביאטה של קנור
        • 1/2 כוס מים
        • מרווה

         

        אופן ההכנה

        1. הניוקי: מבשלים את תפוחי האדמה בסיר עם מים עד להתרככות, מצננים מעט ומגרדים בפומפייה לתך קערה גדולה. מוסיפים ביצה וחצי כוס קמח ומערבבים. מוסיפים את הביצה השנייה, יתרת הקמח, מלח ופלפל ומערבבים בעדינות עד לקבלת בצק אחיד. לבסוף מוסיפים את הגבינה המגוררת ומערבבים בעדינות.

        2. לשים בעדינות את הבצק ומניחים על משטח עבודה נקי. משטחים את הבצק, חותכים לרצועות בעובי כ-3 ס"מ, מגלגלים לנחשים וחותכים לפיסות בגודל 2 ס"מ.

        3. מכניסים את הניוקי (בקבוצות קטנות) לסיר עם מים רותחים ומלח ל-2 דקות או עד שהם צפים ומוציאים בעזרת כף מחוררת אל מסננת.

        4. הדגים: עוטפים את הדגים בתערובת הקמח, המלח והפלפל ומטגנים במחבת עם מעט שמן עד להזהבה.

        5. הרוטב: יוצקים את רוטב הנפוליטנה והמים למחבת רחבה ומביאים לרתיחה. מוסיפים את המרווה והניוקי ומבשלים יחד כ-2 דקות.

        6. מניחים בצלחות הגשה אישיות, מפזרים מעל את קוביות הדניס ומגישים חם.

         

        • אם רוצים ניתן להשתמש בניוקי מוכן.

         

        פיצה דקיקה ברוטב נפוליטנה

         

         (צילום: בועז לביא, מתכון וסטיילינג: עמית דונסקוי)
          (צילום: בועז לביא, מתכון וסטיילינג: עמית דונסקוי)

           

          מרכיבים (3 פיצות דקיקות)

           לבצק

          • 1/2 ק"ג קמח לפיצה או לפוקאצ'ה
          • 2 כפות שמרים יבשים
          • 2 כפות סוכר
          • 3 כפות שמן זית
          • 1 1/4 כוסות מים
          • 2 כפיות מלח

           

          לרוטב

          • 1 צנצנת רוטב נפוליטנה של קנור

           

          לתוספות
          • 300 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
          • 2 כוסות עגבניות שרי חצויות
          • 1 כוס זיתים שחורים ללא חרצנים
          • 2 פלפלים אדומים, חתוכים לפרוסות

           

          אופן ההכנה

          1. הכנת הבצק: בקערת מיקסר שמים את הקמח, השמרים והסוכר ומערבלים. מוסיפים את השמן והמים וממשיכים לערבל כ-6 דקות עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים את המלח ומערבלים 2 דקות נוספות. מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומתפיחים כשעה וחצי, עד להכפלת הנפח.

          2. מוציאים את הבצק אל משטח עבודה מקומח ולשים מס' דקות. מחלקים את הבצק ל-3 כדורים שווים ומרדדים כל כדור לעלה דק ככל האפשר.

          3. מורחים מעל הבצק את רוטב הנפוליטנה, מפזרים מעל את הגבינה, העגבניות, הזיתים והפלפלים.

          4. אופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות עד להזהבה. מגישים חם.

           

          שקשוקה ים תיכונית

           

           (צילום: בועז לביא, מתכון וסטיילינג: עמית דונסקוי)
            (צילום: בועז לביא, מתכון וסטיילינג: עמית דונסקוי)
             

             

            מרכיבים (4 מנות)

            • 2 כפות שמן זית
            • 1 בצל סגול חתוך לקוביות קטנות
            • 1 פלפל אדום חתוך לקוביות
            • 1 פלפל צהוב חתוך לקוביות
            • 1 פלפל ירוק חתוך לקוביות
            • 1 צנצנת רוטב לשקשוקה של קנור
            • 1/4 כוס מים
            • מלח ופלפל שחור גרוס
            • 4 ביצים
            • 1 גליל גבינת עזים חתוכה לפרוסות דקות
            • פטרוזיליה קצוצה

             

            אופן ההכנה

            1. מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים את קוביות הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הפלפלים ומטגנים כ-2 דקות נוספות תוך כדי ערבוב.

            2. יוצקים למחבת את הרוטב והמים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מוסיפים מעט מלח ופלפל שחור גרוס ומערבבים.

            3. שוברים את הביצים ומוסיפים אל הרוטב. ממשיכים לבשל כ-5 דקות על להבה בינונית, מוסיפים את פרוסות גבינת העזים אל הרוטב ומסירים מהלהבה.

            4. מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה ומגישים חם.

             

            עגבניות ממולאות בגריסים ברוטב נפוליטנה

             

             (צילום: בועז לביא, מתכון וסטיילינג: עמית דונסקוי)
              (צילום: בועז לביא, מתכון וסטיילינג: עמית דונסקוי)

               

              חומרים (12 עגבניות)

              • 1/2 1 כוסות גריסים מבושלים
              • 1 1/2 ליטר מים
              • 3 כפות שמן זית
              • 1 בצל סגול גדול, חתוך לקוביות
              • 3 שיני שום קצוצות
              • 1/2 כוס פטרוזיליה
              • 1/2 כוס כוסברה
              • 1/4 כוס נענע
              • מלח ופלפל

               

              לרוטב

              • 1 צנצנת רוטב נפוליטנה של קנור
              • 1/2 כוס מים
              • 3 כפות שמן זית

               

              אופן ההכנה

              1. מבשלים את הגריסים בסיר גדול עם 1 1/2 ליטר מים כשעה, עד להתרככות. מוציאים, מסננים ומצננים.

              2. מטגנים במעט שמן את הבצל והשום עד להזהבה.

              3. מניחים בקערה את הגריסים, מוסיפים את הבצל, השום ועשבי התיבול ומערבבים. מוסיפים מלח ופלפל ומשפרים תיבול.

              4. מוציאים בזהירות את החלק הפנימי של העגבניות ומשאירים בתוכן מקום למילוי.

              5. ממלאים את העגבניות בתערובת הגריסים ומניחים בתבנית אפייה.

              6. מערבבים את רוטב הנפוליטנה עם המים והשמן, יוצקים מעל העגבניות ואופים בתנור בחום של 180 מעלות כ-45 דקות. מגישים חם.

               

              מאפה שכבות פילו ברוטב ארביאטה וגבינות

               

               (צילום: בועז לביא, מתכון וסטיילינג: עמית דונסקוי)
                (צילום: בועז לביא, מתכון וסטיילינג: עמית דונסקוי)

                 

                מרכיבים (תבנית מלבנית בגודל 25*30 ס"מ)

                 

                • 1 מיכל (500 מ"ל) שמנת מתוקה
                • 1 גביע (250 גרם) גבינת קוטג'
                • 100 גרם גבינת קאשקבל מגוררת
                • 3 ביצים
                • מלח, פלפל שחור גרוס
                • 8 עלי פילו מופשרים
                • 1/4 כוס שמן זית
                • 2 כפות רוטב ארביאטה של קנור

                 

                לציפוי והקרמה

                • 1 צנצנת רוטב ארביאטה של קנור
                • 1/4 כוס מים
                • 150 גרם גבינת מוצרלה מגוררת

                 

                אופן ההכנה

                1. בקערה גדולה טורפים היטב את השמנת המתוקה, הגבינות והביצים עד לקבלת בלילה חלקה ואחידה. מוסיפים את המלח והפלפל ומערבבים.

                2. משמנים את התבנית בשמן זית ומניחים בתוכה עלה פילו. מורחים על העלה 2 כפות מרוטב הארביאטה ומניחים מעליו עלה פילו נוסף.

                3. יוצקים 1/3 מבלילת הגבינות ומורחים. מניחים 2 עלי פילו נוספים מעל ומברישים במעט שמן זית. ממשיכים באותו האופן פעמיים נוספות ומסיימים בשכבה של 2 עלי פילו המכסה את הכל.

                4. מערבבים את רוטב הארביאטה עם המים, יוצקים מעל הפילו ומורחים לשכבה אחידה.

                5. מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את המאפה כשעה. מוציאים מהתנור, מפזרים מעל גבינת מוצרלה ומכניסים לתנור ל-10 דקות נוספות. מוציאים ומגישים חם.

                 

                 

                הגליון החדש של לאשה (צילום: שי כהן ארבל, סגנון: שירן מניה)
                הגליון החדש של לאשה (צילום: שי כהן ארבל, סגנון: שירן מניה)
                 
                הצג:
                כל התגובות לכתבה "בשבילי - רק ים תיכוני!"
                אזהרה:
                פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד