אוכלים רמזור: קציצות עוף ברוטב אדום וגם אורז צהוב ואפונה ירוקה

    הילדים מבקשים קציצות ואורז כמו בצהרון? יש לנו את המתכונים שלהם, ככה שיותר לא תצטרכו לנחש איך הם מעדיפים את הצהריים שלהם ותוכלו לשחזר בבית בקלי קלות

    מערכת Xnet

    |

    28.12.17 | 09:03

    כדורי עוף מבושלים ברוטב (צילום: Shutterstock)
    כדורי עוף מבושלים ברוטב (צילום: Shutterstock)

    כדורי עוף ברוטב עגבניות

     

    מרכיבים

    (4-3 מנות)

     

    לכדורי עוף

    • 1/2 ק"ג חזה עוף טחון
    • 1 בצל לבן מגורד
    • 2 פרוסות לחם מקמח מלא, מושרות במים וסחוטות היטב
    • 1 ביצה
    • 1 כף פירורי לחם
    • 1/2 כפית מלח
    • 1 כף קמח תפו"א
    • 1/4 כפית פלפל שחור
    • 1/2 כפית כמון
    • 1/4 כפית שום גבישי
    • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
    • 1/2 חבילה פטרוזיליה טרייה, קצוצה
    • 1/4 כפית כורכום

     

    לרוטב

    • 1/2 כפית מלח
    • 1/2 כפית כמון
    • 1/2 כפית פלפל שחור טחון
    • 1/2 כפית פפריקה
    • 2 עגבניות מגורדות ללא הקליפה
    • 1 כוס מים חמים

     

    אופן הכנה

    1. כדורי העוף: מערבבים יחד את העוף הטחון יחד עם הבצל. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
    2. מגלגלים כדורים קטנים בידיים לחות ומניחים בצד.
    3. הרוטב: מוסיפים את מרכיביו למחבת גדולה, מערבבים ומביאים לרתיחה.
    4. מבשלים את הרוטב 10 דקות על אש קטנה.
    5. מכניסים את כדורי העוף לרוטב ומבשלים רבע שעה. מגלגלים מדי פעם את הקציצות בתוך הרוטב, כדי שיצופו בו מכל הצדדים.

     

    כדורי עוף (צילום: Shutterstock)
      כדורי עוף(צילום: Shutterstock)
       

       

      אורז צהוב

       

      מרכיבים

      (8-6 מנות)

       

      • 2 כפות שמן קנולה
      • 2 כוסות אורז
      • 1/2 כפית מלח דק (או לפי הטעם)
      • 1/2 כפית כורכום, טחון
      • 4 כוסות מים רותחים

       

      אופן הכנה

      1. מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את האורז מערבבים ומטגנים קלות תוך כדי ערבוב 3-2 דקות.
      2. מוסיפים את המלח והכורכום ומערבבים.
      3. יוצקים את המים הרותחים, מערבבים, מכסים ומורידים את האש למינימום.
      4. לאחר 12 דקות מכבים את האש ומשאירים את האורז לעמוד מכוסה 5 דקות נוספות. לא פותחים את המכסה במהלך הבישול או אחריו. רק לאחר שהאורז עמד, אפשר לפתוח ולאוורר אותו.

       

      אורז צהוב (צילום: Shutterstock)
        אורז צהוב(צילום: Shutterstock)

         

        אפונה ברוטב

         

        מרכיבים

        (4-3 מנות)

         

        • 500 גרם אפונה קפואה
        • 2 עגבניות חתוכות לקוביות
        • 1 כפית מלח
        • 1 כפית פפריקה מתוקה
        • קורט סוכר

         

        אופן הכנה

        1. מרתיחים מים בסיר מוסיפים מעט מלח ואת האפונה.
        2. מביאים את האפונה לרתיחה נוספת, מכבים ומסננים.
        3. מחזירים את האפונה לסיר ומוסיפים את יתר המרכיבים. מערבבים, מוסיפים מעט מים ומביאים לרתיחה. מכבים ומגישים.

         

        המתכונים הם באדיבות חברת ההסעדה 'מבושלת' שמספקת ארוחות מוכנות לאנשים פרטיים ולמוסדות

         

         
        הצג:
        כל התגובות לכתבה "אוכלים רמזור: קציצות עוף ברוטב אדום וגם אורז צהוב ואפונה ירוקה"
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד