סוף עוגת התפוזים: שני מאפים עם
    הפרי הכתום שלא יישאר מהם פירור

    כשפירות ההדר נמצאים בשיאם והימים הקרירים (יחסית) גורמים לנו לחלום על פחמימות יש רק דבר אחד הגיוני שאפשר לעשות: לאפות ולאכול עוגות תפוזים קלות

    אסנת לסטרפורסם: 29.12.17 11:44
    עוגת תפוזים קלה עם אגוזים וצימוקים (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
    עוגת תפוזים קלה עם אגוזים וצימוקים (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

    עוגת תפוזים קלה עם אגוזים וצימוקים

    מתכון של נעמי בדרי מטבריה.

     

    מרכיבים

    תבנית בקוטר 26 ס"מ

     

    • 1 תפוז, קלוף, מופרד לפלחים ומגולען
    • 3 ביצים
    • 3/4 כוס (180 מ"ל) שמן
    • 1 כוס (200 גרם) סוכר
    • 2 כוסות (280 גרם) קמח
    • 1 שקית אבקת אפייה
    • 1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
    • חופן אגוזי מלך
    • חופן צימוקים

     

    לציפוי
    • 2-1 כפות מיץ תפוזים
    • 4-3 כפות סוכר דק

     

    אופן ההכנה
    1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.
    2. שמים את התפוז במעבד מזון וטוחנים למחית: מוסיפים את הביצים, השמן והסוכר ומעבדים עד לאיחוד. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתייה ומעבדים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה. מעבירים את העיסה לתבנית.
    3. מקמחים מעט את האגוזים והצימוקים ומפזרים על פני העוגה.
    4. אופים 10, מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות ואופים 35-30 דקות נוספות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
    5. הציפוי: מערבבים את מיץ התפוזים והסוכר עד שהסוכר נמס ומתקבלת בלילה אחידה. יוצקים את הבלילה על העוגה ומניחים לה להתקשות.

     

     

    עוגת מיץ תפוזים קלה

    מתכון של דגנית דגן מעפולה.

     

    עוגת מיץ תפוזים קלה (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
      עוגת מיץ תפוזים קלה(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

      מרכיבים

      2 תבניות אינגליש קייק או תבנית עגולה בקוטר 28 ס"מ

       

      • 4 ביצים, מופרדות
      • 1/2 1 כוסות (300 גרם) סוכר
      • קליפה מגוררת מתפוז אחד
      • 3/4 כוס (180 מ"ל) מיץ תפוזים
      • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן
      • 2 כוסות (280 גרם) קמח
      • 1 שקית אבקת אפייה
      • 1 שקית סוכר וניל
      • להגשה: 100 גרם שוקולד מריר

       

      אופן ההכנה
      1. מחממים את התנור ל-180 מעולת. משמנים את התבניות.
      2. מקציפים את חלבוני הביצים עם 1/2 כוס מהסוכר עד שמתקבל קצף יציב ומבריק.
      3. מערבבים בקערה נפרדת את יתרת המרכיבים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה. מקפלים את קצף הביצים לתוך העיסה.
      4. מעבירים את העיסה לתבניות ואופים כ-45 דקות, עד שהעוגות מזהיבות וקיסם הננעץ במרכזן יוצא יבש.
      5. ההגשה: ממיסים את השוקולד המריר במיקרוגל או בסיר כפול ויוצקים על העוגה. מגישים מיד, לפני שהשוקולד מתקשה.

       

      • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

      בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

      כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

      עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. אנחנו גרים בנתניה, בבית המשקיף על הים. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

      (צילום: שרון בנטוב)