חארצ'ו בבית, חום בבית: מרקים גרוזיניים מיוחדים ליום חורפי

רגע לפני שאתם רצים לשים על האש סיר של מרק עגבניות או פטריות, תנו צ'אנס לחארצ'ו ולחשלאמה – נזידים גרוזיניים משביעים עם טעמים עשירים

מערכת Xnet

|

25.12.17 | 10:07

חארצ'ו - מרק עם בשר, אורז ועשבי תיבול (צילום: בר איילון)
חארצ'ו - מרק עם בשר, אורז ועשבי תיבול (צילום: בר איילון)

המתכונים באדיבות מסעדת "טש וטשה" ביפו.

 

חארצ'ו - מרק עם בשר, אורז ועשבי תיבול

 

מרכיבים

5-4 מנות

 

  • 1 ק"ג בשר בקר (מומלץ להשתמש בנתח אונטריב), חתוך לקוביות
  • שמן לטיגון
  • 3-2 בצלים, קצוצים
  • 100 גרם רסק עגבניות
  • 1 כוס (200 גרם) אורז
  • 1 צרור כוסברה, קצוצה
  • 1 צרור שמיר, קצוץ
  • 1 צרור בזיליקום, קצוץ
  • כ-10 שיני שום, כתושות
  • 2 כפות תרכיז תמרהינדי (להשיג בחנויות טבע ובחנויות למוצרים מהמזרח)
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה
  1. מחממים שמן בסיר וצורבים את קוביות ההבשר מכל צידיהן עד שהן משחימות. מוציאים לצלחת.
  2. מוסיפים לסיר את הבצל ומטגניםעד שהוא הופך לשקוף.
  3. מחזירים לסיר את הבשר ומוסיפים את רסק העגבניות ומים עד לכיסוי המרכיבים. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים שעה על אש בינונית.
  4. מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים ומבשלים 20-15 דקות נוספות, עד שהאורז מוכן.

 

 

חשלאמה – תבשיל לחי עם תפוחי אדמה וערמונים

 

חשלאמה – תבשיל לחי עם תפוחי אדמה וערמונים (צילום: בר איילון)
    חשלאמה – תבשיל לחי עם תפוחי אדמה וערמונים(צילום: בר איילון)

     

    מרכיבים

    10-8 מנות

     

    • 2 ק"ג לחי עגל
    • שמן לטיגון
    • 1 בצל, קצוץ
    • 1 גזר, מגורר
    • 1 שורש סלרי, קלוף וחתוך לקוביות
    • 4-3 תפוחי אדמה, חתוכים לפלחים
    • כ-4 שיני שום, כתושות
    • 1 שקית ערמונים קלופים
    • 3-2 פלפלי שאטה
    • 3 כפיות מלח

     

    אופן ההכנה
    1. מחממים בסיר שמן וצורבים את הבשר מכל הצדדים, עד שהוא משחים.
    2. מוסיפים 2 ליטר מים, מביאים לרתיחה ומבשלים את הבשר כשעה (אם יש צורך, מוסיפים מים בזמן הבישול).
    3. מוסיפים את הבצל, הגזר והסלרי, מכסים ומבשלים כשעתיים.
    4. מוציאים את הבשר והירקות מהסיר (משאירים בו את הנוזלים). חותכים את הבשר לקוביות ומחזירים לסיר. מגררים את הירקות לתוך הסיר.
    5. מוסיפים לסיר את שאר המרכיבים וליטר מים נוספים. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-25 דקות.

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר בשרי
    ללא גלוטן
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (1 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג