כל נבט הוא בתחילה נבטוט, וההבדל ביניהם הוא באורך הנבט ובמספר העלים. נבטים קצרים שיש להם עד שני עלים מכונים נבטוטים, וכשהם ארוכים הם כבר נקראים נבטים. ואחרי שלמדנו את זה, אפשר לגשת למתכון:
המרכיבים ל-4 מנות:
- 1 כף שמן זית
- 1 כף קארי צהוב
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית כמון
- 1/2 כפית כוסברה טחונה
- 1 כפית גרגירי חרדל
- מלח ופלפל, לפי הטעם
- 1 בצל לבן, קצוץ
- 2 שיני שום
- 1 כף ג'ינג'ר טרי
- 1 חבילת נבטוטים מונבטים (עדשים, שעועית ואזוקי)
- 10 עלי תרד טריים
- 1 כוס כוסברה טרייה
אופן ההכנה:
1. מחממים במחבת רחבה את שמן הזית, מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים במשך דקה. מוסיפים את הבצל, השום והג'ינג'ר ומטגנים קלות.
2. מוסיפים למחבת את הנבטוטים ומערבבים. מכסים ב־2 כוסות מים ומבשלים 40 דקות על אש נמוכה. מוסיפים מים בכל פעם שהמים נספגים והנבטוטים מתרככים.
3. מוסיפים למחבת את התרד ומכבים את האש. מפזרים מעל כוסברה טרייה ומגישים לצד אורז בסמטי וצ'אטני ירוק (ראו מתכון).
>> ממלכת הנבטים: לכל הכתבות והמתכונים
תוספת להגשה: צ'אטני ירוק
- 1 כוס כוסברה טרייה
- 4 שיני שום
- 1/3 כוס נענע טרייה
- 1 פלפל ירוק, חריף
- מלח ופלפל, לפי הטעם
טוחנים את המרכיבים יחד במעבד מזון.
ערכים תזונתיים למנה
56 קלוריות, 6.5 גרם פחמימות, 1.7 גרם חלבונים, 2.8 גרם שומנים.
שף אורח: מירי הבר, "בון מירי"
8 סוגים של נבטים שכדאי להכיר, לחצו Play לצפייה בסרטון: