לביבות קישואים אפויות עם
שקדים, עשבי תיבול ועלי תרד

לא רק לחנוכה: לביבות ירוקות ומפתיעות עם טעם רענן במיוחד, שאפשר להגיש חמות או קרות – ואפילו כתוספת מקורית לארוחה

טליה הדר

|

18.12.17 | 20:04

לביבות קישואים אפויות עם שקדים, עשבי תיבול ועלי תרד (צילום: טליה הדר)
לביבות קישואים אפויות עם שקדים, עשבי תיבול ועלי תרד (צילום: טליה הדר)

מרכיבים

כ-25 לביבות קטנות

 

ללביבות
  • 2 זוקיני גדולים, מגוררים גס בפומפייה עפ הקליפה
  • עלים מ-1/2 צרור פטרוזיליה, קצוצים
  • עלים מ-1/2 צרור נענע, קצוצים
  • 15-10 עלי בזיליקום, קצוצים
  • חופן נדיב של עלי תרד טריים, קצוצים (אפשר לוותר ולהוסיף עוד משאר העלים)
  • 2 ביצים
  • 4 כפות פירורי לחם
  • 5-4 כפות שקדים פרוסים
  • אפשרות: 2 כפות גבינת פטה או בולגרית מפוררת
  • 1 כף שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

 

לאפייה
  • שמן זית
  • פירורי לחם
  • מלח גס

 

להגשה
  • לאבנה או יוגורט
  • מעט שמן זית
  • פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. סוחטים היטב מנוזלים את הזוקיני המגורר ושמים בקערה. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים לתערובת אחידה.
  3. יוצרים מהתערובת לביבות ומניחים אותן בתבנית במרווחים של 1 ס"מ זו מזו (כדי לקבל לביבות אחידות אפשר להיעזר בקורצן עוגיות כדי לעצב אותן). מרססים (או מברישים בעדינות) את הלביבות במעט שמן זית ומפזרים עליהן פירורי לחם וקורט מלח גס.
  4. אופים כ-25 דקות, עד ששולי הלביבות משחימים.
  5. מניחים ללביבות להצטנן בתבנית 10-5 דקות לפני שמוציאים אותן, כדי שלא יתפרקו.
  6. מגישים בליווי לאבנה או יוגורט עם שמן זית ופלפל שחור.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר חלבי
צמחוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (2 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג