צ'ורוס ורודים! - מתכון טבעוני ושמח במיוחד לסופגניות המהירות מספרד

בלי ביצים ובלי התפחה – אבל עם טעם מושלם: אולגה טוכשר חוגגת את חנוכה עם צ'ורוס קראנצ'יים מבחוץ ונימוחים מבפנים שמגולגלים בסוכר צבעוני

אולגה טוכשר

|

18.12.17 | 09:40

אפשר גם ללכת על צבע אחר. צ'ורוס טבעוניים בציפוי סוכר ורוד (צילום: אולגה טוכשר)
אפשר גם ללכת על צבע אחר. צ'ורוס טבעוניים בציפוי סוכר ורוד (צילום: אולגה טוכשר)
הצ'ורוס נולדו כקינוח ספרדי, אבל בזכות היותם מטוגנים בשמן עמוק, הם תואמים לגמרי את עקרונות חג החנוכה שלנו. מה שכיף בהם הוא שההכנה ממש פשוטה ומהירה, בלי צורך בהתפחה, והתוצאה יפהפייה וטעימה בטירוף (נו, כאילו שזה יכול להיות אחרת עם בצק מטוגן).

 

השמועה אומרת שהצ'ורוס היו טבעוניים במקור, וכך הכנתי גם את שלי. בשביל היופי ציפיתי אותם בסוכר ורוד, אבל אתם יכולים ללכת על כל צבע אחר, או לדלג על עניין הצביעה ולהסתפק בתערובת של סוכר וקינמון. כך או כך, תקבלו צ'ורוס קראנצ'יים מבחוץ ונימוחים מבפנים, פשוט מושלמים. וכדי ששום דבר לא יחסר, אני ממליצה להגיש אותם, כמו בספרד, עם רוטב שוקולד.

 

מרכיבים

15-13 צ'ורוס

 

  • 1 כוס (240 מ"ל) מים
  • 2 כפות (25 גרם) סוכר
  • 2 כפות (25 גרם) שמן קוקוס או קנולה
  • קורט מלח
  • 1 כוס (140 גרם) קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • שמן לטיגון

 

לסוכר הוורוד
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • כמה טיפות של צבע מאכל אדום או ורוד
  • אפשרות: 1/4 כפית קינמון

 

לרוטב השוקולד
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב צמחי
  • 100 גרם שוקולד מריר

 

אופן ההכנה

  1. שמים בסיר קטן את המים, הסוכר, 2 כפות השמן ומלח, ומבשלים על אש נמוכה עד שהסוכר נמס.
  2. מערבבים בקערה את הקמח ואבקת האפייה, ומוסיפים בבת אחת לסיר עם המים. מערבבים נמרצות במשך כדקה בעזרת מרית או כף עץ, עד שמתקבל בצק אחיד. מכבים את האש.
  3. מעבירים את הבצק לצלחת ומניחים לו להתקרר כ-10 דקות. הוא אמור להישאר חם, אך כזה שאפשר לגעת בו ולעבוד איתו.
  4. מכינים את הסוכר הוורוד: שמים את הסוכר, הקינמון (אם רוצים) וטיפת צבע מאכל בתוך קופסת פלסטיק או צנצנת, סוגרים היטב ומשקשקים עד שהסוכר נצבע באופן אחיד. במידת הצורך מוסיפים עוד טיפת צבע.
  5. מכינים את רוטב השוקולד: שמים בקערה את השוקולד והחלב הצמחי וממיסים יחד במיקרוגל או על הכיריים. במיקרוגל: מחממים 30 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד נמס לגמרי ומתקבל רוטב חלק. על הכיריים: שמים את השוקולד והחלב בסיר קטן, ומניחים אותו מעל סיר גדול שבו מעט מים רותחים (אסור שהמים ייגעו בסיר הקטן). מחממים תוך בחישה, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
  6. יוצקים שמן לסיר או מחבת עמוקה ומחממים על אש בינונית (כדי לבדוק שהשמן מספיק חם זורקים לתוכו חתיכה קטנה מהבצק - אמורות להיווצר סביבה בועות קטנות).
  7. בינתיים לשים קלות את הבצק (הוא אמור להיות קשה אך גמיש), ומעבירים לשק זילוף עם צנתר בצורת כוכב (או כל צנתר משונן אחר).
  8. מזלפים על משטח העבודה פסי בצק באורך של כ-7 ס"מ (אל תדאגו, הם לא יידבקו). זורקים את פסי הבצק לתוך השמן החם בקבוצות, ככל שהסיר מאפשר, ומטגנים עד להזהבה. מדי פעם מערבבים.
  9. מוציאים את הצ'ורוס מהסיר בעזרת תרבד או מלקחיים ומעבירים לצלחת מרופדת במגבות נייר.
  10. מגלגלים כל צ'ורו בסוכר הוורוד ומגישים מיד לצד רוטב השוקולד.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר פרווה
טבעוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (3 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג