צילום: שי יחזקאל

לא מצליחים לשמור על ריכוז? צאו החוצה לבהות בכמה עצים ירוקים

תשע דרכים שאם תאמצו, יעזרו לכם להיכנס לפוקוס ולשמור על הריכוז והקשב למרות הסחות הדעת הבלתי פוסקות

העבירו את ההפסקה היזומה למרחב ירוק. גם גינה קטנה, גג מטופח או מרפסת ירוקה יספיקו כדי להביא להפוגה של ממש ולחדש את כוח הריכוז שלכם (צילום: Shutterstock)
העבירו את ההפסקה היזומה למרחב ירוק. גם גינה קטנה, גג מטופח או מרפסת ירוקה יספיקו כדי להביא להפוגה של ממש ולחדש את כוח הריכוז שלכם (צילום: Shutterstock)

העובדה שהמסכים, ההודעות, האימיילים והצלצולים גרמו לכך שרבים מאיתנו חווים סוג של הפרעת קשב נרכשת ומתקשים להתרכז כבר הפכה מזמן לחדשות ישנות. אבל המציאות בשלה, ולמרות הידיעה אתם נשארים עם אותה בעיה - איך לשמור על הריכוז למרות ההפרעות התכופות? ד"ר זיוה שגיא, פסיכולוגית ומאמנת המתמחה בהפרעות קשב, ממליצה לכם לאמץ את הצעדים הבאים:

 

1. השתמשו בתוכנה ייעודית שמנתקת את החיבור לאינטרנט לזמן קצוב. הידועה ביותר מבין התוכנות האלה היא Cold Turkey, שמאפשרת לעבוד על וורד בלי לאפשר לכם לגלוש באותו הזמן.

 

2. אתם בהפסקה יזומה? אל תיסחפו לגלישה. בחרו לעשות משהו אחר שמהנה אתכם, אפילו סתם לבהות. הפעולה הזאת תעביר את הפעילות של המוח מהאונה השמאלית (האחראית על מטלות קוגניטיביות) לאונה הימנית, וכך מאגרי האנרגיה המנטלית יתחדשו והקשב ישתפר.

 

3. העבירו את ההפסקה היזומה למרחב ירוק. גם גינה קטנה, גג מטופח או מרפסת ירוקה יספיקו כדי להביא להפוגה של ממש ולחדש את כוח הריכוז שלכם. במחקרים נמצא שהתבוננות בעצים ירוקים ויציאה לחורשות (אפילו קטנות) מסייעת לשקם את הקשב.

 

אם מישהו יחפש אתכם, תחזרו אליו אחר כך (צילום: Shutterstock)
    אם מישהו יחפש אתכם, תחזרו אליו אחר כך(צילום: Shutterstock)

     

    4. מדי פעם העבירו את הנייד למצב שקט והניחו אותו הפוך. אתם יכולים להרשות לעצמכם לקחת הפסקה של רבע שעה (ואפילו חצי שעה) מתקשורת עם העולם כשאתם עובדים על משהו שמצריך ריכוז. אם מישהו יחפש אתכם, תחזרו אליו אחר כך.

     

    5. זכרו שכל ההתראות מהנייד הן נדחפות אבל לא דחופות. אמנו את עצמכם שלא לעזוב הכל מהידיים ולרוץ לנייד כשאתם שומעים את צלילי ההתראה.

     

    אין לכם זמן? גם הפוגות קצרות של אירובי (10־15 דקות) יזרימו יותר חמצן לאיברי הגוף והמוח ויגדילו את רמות הדופמין בדם (צילום: Shutterstock)
      אין לכם זמן? גם הפוגות קצרות של אירובי (10־15 דקות) יזרימו יותר חמצן לאיברי הגוף והמוח ויגדילו את רמות הדופמין בדם(צילום: Shutterstock)

       

      6. מצאו זמן להפוגה של פעילות אירובית לאורך היום. 30 דקות פעילות אירובית (הליכה, ריצה, רכיבה על אופניים) ביום מגבירות את קצב ההתחדשות של המוח ואת היווצרות הקשרים החדשים בין הנוירונים. אין לכם זמן? גם הפוגות קצרות של אירובי (10־15 דקות) יזרימו יותר חמצן לאיברי הגוף והמוח ויגדילו את רמות הדופמין בדם (מוליך עצבי המקושר לעונג ולשיפור הריכוז).

       

      7. סדרו את הבלגן. הוא מסיח את הדעת. מאחר שסדר יסודי עשוי לקחת יותר מדי זמן, רכזו את כל הבלגן בצורה מסודרת בפינה אחת של הבית. הוא יחכה לתורו בסבלנות.

       

      זקוקים למתוק? שלבו אותו עם חלבון (צילום: Shutterstock)
        זקוקים למתוק? שלבו אותו עם חלבון(צילום: Shutterstock)

         

        8. אל תנשנשו מתוקים. חטיפים מתוקים ומזונות בעלי ערך גליקמי גבוה (כמו פסטה, עוגות ומאפים שונים) גורמים לעלייה מהירה ברמות הסוכר בדם שלאחריה באה ירידה המובילה לתחושת עייפות. זקוקים למתוק? שלבו אותו עם חלבון. תמרים עם שקדים, קרקר עם גבינה או פרי עם יוגורט יעשו את העבודה.

         

        9. שחקו בפונפוני גומי ובשרשרות. מחקרים מראים שמשחק בידיים מסייע לריכוז ומשפר ביצועים. עם זאת, לא כל מוצר שמשווק כמגביר ריכוז אכן מביא לאפקט הזה, לכן אל תרוצו לקנות ספינרים.

         

         

         

        הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
        הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד