מלמעלה זה גם נראה כמו סופגניות (צילום: Shutterstock)
תמיד אפשר לשפר: תחליפו את הקמח הלבן בקמח מלא או בקמח כוסמין (או אולי אפילו שקדים), את השמן ברסק תפוחי עץ וביוגורט, את הסוכר בסטיביה וכמובן תאפו את הכול - תקבלו גרסה טעימה למאפה שמכיל רק חמישית מכמות הפחמימות שיש בסופגניה רגילה. בעוד שמאפה רגיל ושמנמן מכיל כ-50 גרם פחמימות (שזה כ-10 כפיות סוכר!), היא מכילה 92 קלוריות, 10 גרם פחמימות ופחות משני גרם שומן למאפה אחד.
מרכיבים
12 'סופגניות' בתבנית שקעים
- 1/2 כוס רסק תפוחים טבעי (ללא תוספת סוכר)
- 250 גרם יוגורט 3% שומן
- 2 ביצים, טרופות
- 6 שקיות קטנות של סטיביה או כמות ממתיק השווה ל-6 כפיות סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 7 כפות קמח מלא או קמח כוסמין מלא
- 1 שקית אבקת אפיה
- 12 כפיות ריבה ללא תוספת סוכר או 12 קוביות שוקולד מריר 70% קקאו
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים קלות את תבנית השקעים.
- מערבבים היטב את רסק התפוחים, היוגורט, הביצים, הממתיק ותמצית הווניל לבלילה אחידה.
- מערבבים יחד את הקמח עם אבקת האפייה ומוסיפים לבלילה. מערבבים עד לאיחוד.
- יוצקים את הבלילה לתבנית השקעים עד ל-3/4 מגובהם.
- מוסיפים כפית ריבה לכל שקע. למראה של סופגניה מכניסים את הריבה לתוך הבלילה, כך שרובה מכוסה.
- אופים כ-30 דקות עד שהמאפינס משחימים וקיסם הננעץ במרכזם יוצא עם פירורים לחים בלבד.
עינת מזור בקר - דיאטנית קלינית במרכז DMC לטיפול בסוכרת