מוּפִינִים נאכל לרוב: מאפים חגיגיים ברבע מהקלוריות של סופגניה רגילה

מי שסופר פחמימות לא מספיק שיאפה את הסופגניה שלו, הוא חייב לקצץ בסוכרים: קבלו את הגרסה הדיאטטית והדלה בפחמימות של סמל החג

עינת מזור-בקר

|

12.12.17 | 07:27

מלמעלה זה גם נראה כמו סופגניות (צילום: Shutterstock)
מלמעלה זה גם נראה כמו סופגניות (צילום: Shutterstock)

תמיד אפשר לשפר: תחליפו את הקמח הלבן בקמח מלא או בקמח כוסמין (או אולי אפילו שקדים), את השמן ברסק תפוחי עץ וביוגורט, את הסוכר בסטיביה וכמובן תאפו את הכול - תקבלו גרסה טעימה למאפה שמכיל רק חמישית מכמות הפחמימות שיש בסופגניה רגילה. בעוד שמאפה רגיל ושמנמן מכיל כ-50 גרם פחמימות (שזה כ-10 כפיות סוכר!), היא מכילה 92 קלוריות, 10 גרם פחמימות ופחות משני גרם שומן למאפה אחד.

 

 

מרכיבים

12 'סופגניות' בתבנית שקעים

 

  • 1/2 כוס רסק תפוחים טבעי (ללא תוספת סוכר)
  • 250 גרם יוגורט 3% שומן
  • 2 ביצים, טרופות
  • 6 שקיות קטנות של סטיביה או כמות ממתיק השווה ל-6 כפיות סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 7 כפות קמח מלא או קמח כוסמין מלא
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 12 כפיות ריבה ללא תוספת סוכר או 12 קוביות שוקולד מריר 70% קקאו

 

אופן הכנה 

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים קלות את תבנית השקעים.
  2. מערבבים היטב את רסק התפוחים, היוגורט, הביצים, הממתיק ותמצית הווניל לבלילה אחידה. 
  3. מערבבים יחד את הקמח עם אבקת האפייה ומוסיפים לבלילה. מערבבים עד לאיחוד.
  4. יוצקים את הבלילה לתבנית השקעים עד ל-3/4 מגובהם.
  5. מוסיפים כפית ריבה לכל שקע. למראה של סופגניה מכניסים את הריבה לתוך הבלילה, כך שרובה מכוסה.
  6. אופים כ-30 דקות עד שהמאפינס משחימים וקיסם הננעץ במרכזם יוצא עם פירורים לחים בלבד.

 

עינת מזור בקר - דיאטנית קלינית במרכז DMC לטיפול בסוכרת

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (4 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג