איך להבריא את המטבח שלכם בעשרה צעדים פשוטים?

איך ממירים קמח לבן בקמח כוסמין, כיצד מכינים מרק בלי אבקת מרק ולמה כדאי לבקר את הירקן לעיתים תכופות. כל הטיפים שיעזרו לכם להפוך את המטבח הביתי לבריא יותר

חיזרו למקורות  (צילום: Shutterstock)
חיזרו למקורות (צילום: Shutterstock)

כולנו התרגלנו לקנות שפע של מוצרים במרכול: החל בלחם פרוס ובורקס קפוא וכלה באבקת מרק וחטיפים מלוחים. כמה מאיתנו עוצרים כדי לקרוא את רשימת המרכיבים על גבי כל מוצר ומוצר? כמה מאיתנו מקדישים מחשבה לכמות התוספים התעשייתיים שאנחנו מכניסים לגופנו? הנה כמה טיפים שיסייעו לכם להתחיל לאכול בריא יותר.

 

1. חיזרו למקורות. הטבע עשיר בירקות, פירות, אגוזים, גרעינים, דגנים מלאים וקטניות – כולם בריאים מאוד. אלה הם הדברים שהטבע התכוון שנאכל. לצדם נאכל מוצרי חלב בסיסיים, ביצים, דגים, עוף ובשר – איש-איש לפי אמונתו וטעמו.

 

2. הפסיקו לקנות מזון מעובד. כל מזון שמכיל את האות E, כלומר כל מזון שמכיל חומר משמר, חומר מתחלב, חומרי טעם וריח, חומצת לימון וכיוב'. העדיפו מזון טבעי ככל שניתן – ומזון שמכיל מלח (במידה!) כחומר משמר.

 

3. נסו להכין בעצמכם במקום לקנות. יש באינטרנט שפע מתכונים ללחמים ביתיים, גבינות בסיסיות, קרקרים, מאפים לאירוח, חטיפי אנרגיה ואפילו פסטרמה וקטשופ.

 

בכל מתכון לעוגה או עוגיות אפשר להמיר 50% מכמות הקמח הלבן בקמח מלא או קמח כוסמין מלא  (צילום: Shutterstock)
    בכל מתכון לעוגה או עוגיות אפשר להמיר 50% מכמות הקמח הלבן בקמח מלא או קמח כוסמין מלא (צילום: Shutterstock)

     

    4. אין צורך להשתמש באבקת מרק כדי להכין מרק. איך עושים זאת? מתחילים כל מרק מארבעה ירקות ארומטיים: בצל, שום, כרשה ושורש פטרוזיליה. מכאן ואילך מוסיפים את כוכב המרק – תרד, עגבניות, גזר, דלעת וכיוב' – וכמובן מים, שמן זית, מלח ופלפל.

     

    5. בכל מתכון לעוגה או עוגיות אפשר להמיר 50% מכמות הקמח הלבן בקמח מלא או קמח כוסמין מלא ללא שינוי המתכון. אם התוצאה מתקבלת מעט יבשה, אפשר להוסיף  10% מכמות השומן של המתכון לבלילה.

     

    6. כל מתכון על בסיס חמאה אפשר להמיר לשמן קנולה, ביחס של 85% מכמות החמאה. כלומר: 100 גרם חמאה נמיר ב-85 מ"ל שמן.

     

    קנו רק את הירקות שתשתמשו בהם ביומיים-שלושה הקרובים (צילום: Shutterstock)
      קנו רק את הירקות שתשתמשו בהם ביומיים-שלושה הקרובים(צילום: Shutterstock)

       

      7. קנו רק את הירקות שתשתמשו בהם ביומיים-שלושה הקרובים (רצוי אצל ירקן איכותי) – ואל תבנו מחסן ירקות במקרר. כך תוכלו לצרוך ירקות טריים מאוד וטעימים – ולא ירקות ששכבו ארוכות במקרר, חסרי טעם ומופחתי ערכים תזונתיים.  

       

      8. הכינו רשימה מדויקת לפני שאתם יוצאים לקניות. השפע, האריזות הצבעוניות והמבצעים מבלבלים ומכניסים הרבה מאכלים תעשייתים, לא בריאים ומיותרים הביתה.

       

      9. אל תכניסו ממתקים הביתה, אבל גם אל תמנעו אותם לגמרי. אפשר וכדאי להרגיל את הילדים לכך שפעם בשבוע יש ממתק קבוע שקונים בחוץ ומסיימים אותו לפני שמגיעים הביתה.

       

      10. עברו לצנצנות זכוכית במזווה, וחלקו את הקטניות, הדגנים, התבלינים והשמנים שלכם בצורה מעוררת תאבון, נגישה וכזו שמאפשרת בקרת איכות וכמות יומיומית. כך גם לא תקנו עודפים וגם המאכלים עצמם לא ירקבו, יתעפשו או סתם יתקלקלו.

       

      • עוד טיפים ומדריכים שיעזרו לך לממש את הפוטניציאל שלך בפרויקט MyGoal#


       

      הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
      הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד