עוגת גזר בחושה עם תפוחים (צילום: ילנה ויינברג)
מרכיבים
תבנית אינגליש קייק
- 1 תפוח, ללא הליבה
- 3 גזרים, קלופים
- 1 קישוא, קטום בקצוות
- 2 כוסות (250 גרם) קמח מלא
- 1 כפית קינמון טחון
- 2 כפיות תערובת חמשת התבלינים או עוד כפית קינמון
- 1 שקית אבקת אפייה
- 1/2 כפית מלח
- 2 ביצים
- 1 כוס (200 גרם) סוכר חום, עדיף כהה
- 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן קוקוס נוזלי או שמן צמחי אחר
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה.
- מרסקים במעבד מזון למחית את התפוח, הגזרים והקישוא (אם אין מעבד מזון, אפשר לגרד בפומפייה דקה).
- מערבבים בקערה את הקמח, הקינמון, תערובת חמשת התבלינים, אבקת האפייה והמלח.
- בקערה אחרת, טורפים היטב את הביצים עם הסוכר, עד שהסוכר נמס. מוסיפים את השמן וטורפים שוב לבלילה אחידה.
- מוסיפים את מחית הירקות לתערובת הביצים ומערבבים. מוסיפים את תערובת החומרים היבשים ומערבבים רק עד לאיחוד. יוצקים לתבנית.
- אופים 50-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז עוגת הגזר יוצא כמעט יבש.
- עוד מתכונים מעולים של ילנה ויינברג - בבלוג "Simply Gourmet"