עוגת גזר ותפוח עם מרכיב
מפתיע שתורם למרקם הלח

בדיוק מה שצריך לסוף שבוע חורפי: עוגה בחושה ריחנית עם המון תבלינים, ומרכיב לא צפוי שלא מורגש בטעם, אבל הופך כל ביס לכיפי יותר: קישוא (!)

ילנה ויינברג

|

07.12.17 | 22:24

עוגת גזר בחושה עם תפוחים (צילום: ילנה ויינברג)
עוגת גזר בחושה עם תפוחים (צילום: ילנה ויינברג)

מרכיבים

תבנית אינגליש קייק

 

  • 1 תפוח, ללא הליבה
  • 3 גזרים, קלופים
  • 1 קישוא, קטום בקצוות
  • 2 כוסות (250 גרם) קמח מלא
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 2 כפיות תערובת חמשת התבלינים או עוד כפית קינמון
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 ביצים
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר חום, עדיף כהה
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן קוקוס נוזלי או שמן צמחי אחר

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה.
  2. מרסקים במעבד מזון למחית את התפוח, הגזרים והקישוא (אם אין מעבד מזון, אפשר לגרד בפומפייה דקה).
  3. מערבבים בקערה את הקמח, הקינמון, תערובת חמשת התבלינים, אבקת האפייה והמלח.
  4. בקערה אחרת, טורפים היטב את הביצים עם הסוכר, עד שהסוכר נמס. מוסיפים את השמן וטורפים שוב לבלילה אחידה.
  5. מוסיפים את מחית הירקות לתערובת הביצים ומערבבים. מוסיפים את תערובת החומרים היבשים ומערבבים רק עד לאיחוד. יוצקים לתבנית.
  6. אופים 50-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז עוגת הגזר יוצא כמעט יבש.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר פרווה
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (3 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג