הווילה של משפחת צ'ארם בנווה צדק: 3 קומות, בריכה ומרפסת גג

    משפחה של יהודים אמריקאים מבוסטון רכשה בית ישן, ששופץ והוגדל לטובת חופשות עירוניות בישראל. בינתיים נהנה ממנו הבן, שהחליט לעלות לארץ ומשרת כחייל בודד

    אביטל ברוידא

    |

    14.12.17 | 08:04

    קומת הסלון והמטבח מוגבהת, ומדלת הכניסה מובילות אליה שבע מדרגות פנימיות, הנראות מימין (צילום: עמית גרון)
    קומת הסלון והמטבח מוגבהת, ומדלת הכניסה מובילות אליה שבע מדרגות פנימיות, הנראות מימין (צילום: עמית גרון)
    הבית ברחוב תחכמוני בנווה צדק. בחזית שמרו האדריכלים, מירב גלן ושי פוגל, על מקצב החלונות האנכיים שאפיין את הבית המקורי. הכניסה (משמאל) שקועה מעט מהרחוב ומודגשת באמצעות חלון שנמתח לגובה הבניין כולו . משמאל נראה הקיר המופרד מהבית בקורת פלדה, ומלווה את גרם המדרגות (צילום: עמית גרון)
    הבית ברחוב תחכמוני בנווה צדק. בחזית שמרו האדריכלים, מירב גלן ושי פוגל, על מקצב החלונות האנכיים שאפיין את הבית המקורי. הכניסה (משמאל) שקועה מעט מהרחוב ומודגשת באמצעות חלון שנמתח לגובה הבניין כולו . משמאל נראה הקיר המופרד מהבית בקורת פלדה, ומלווה את גרם המדרגות (צילום: עמית גרון)
    זוהי וילה פרטית בתוך מרקם עירוני צפוף: 390 מטרים רבועים בנויים על מגרש בשטח 190 מטרים רבועים. בגב הבית, הפונה לכיוון מערב, הותקנו תריסי עץ שנאספים כאקורדיון כלפי מעלה, וכאשר הם פתוחים הם מצלים כגגון על החלונות הגדולים (צילום: עמית גרון)
    זוהי וילה פרטית בתוך מרקם עירוני צפוף: 390 מטרים רבועים בנויים על מגרש בשטח 190 מטרים רבועים. בגב הבית, הפונה לכיוון מערב, הותקנו תריסי עץ שנאספים כאקורדיון כלפי מעלה, וכאשר הם פתוחים הם מצלים כגגון על החלונות הגדולים (צילום: עמית גרון)
    בעיצוב הפנים שולבו רהיטים מודרניסטיים מאמצע המאה שעברה וסגנון בוהמייני שאופייני לחוף המערבי בארצות הברית. שם גם נקנו רוב הפריטים (צילום: עמית גרון)
    בעיצוב הפנים שולבו רהיטים מודרניסטיים מאמצע המאה שעברה וסגנון בוהמייני שאופייני לחוף המערבי בארצות הברית. שם גם נקנו רוב הפריטים (צילום: עמית גרון)
    הקיר הצמוד לבית השכן חופה באבני כורכר, כמו בבית המקורי, והן מבצבצות מבעד לרהיט הרב שימושי שנבנה לכל אורכו וכולל ארונות מטבח, ספרייה ופינת עבודה (צילום: עמית גרון)
    הקיר הצמוד לבית השכן חופה באבני כורכר, כמו בבית המקורי, והן מבצבצות מבעד לרהיט הרב שימושי שנבנה לכל אורכו וכולל ארונות מטבח, ספרייה ופינת עבודה (צילום: עמית גרון)
    המטבח ופינת האוכל פונים לעורף הבית ומוצלים באמצעות תריסי העץ הנאספים. במרכז אי גדול מחופה בשיש סטטואריו, ומעליו מאירות מנורות משוק הפשפשים. כסאות האוכל הם בעיצוב דני מקורי מאמצע המאה שעברה, והרצפה עשויה בטון מוחלק (צילום: עמית גרון)
    המטבח ופינת האוכל פונים לעורף הבית ומוצלים באמצעות תריסי העץ הנאספים. במרכז אי גדול מחופה בשיש סטטואריו, ומעליו מאירות מנורות משוק הפשפשים. כסאות האוכל הם בעיצוב דני מקורי מאמצע המאה שעברה, והרצפה עשויה בטון מוחלק (צילום: עמית גרון)
    גרם מדרגות קל, עשוי מדרכי עץ אגוז, מעקות ברזל ורשת שחורה, כלוא בין שני קירות המנותקים, כביכול, מהבית (צילום: עמית גרון)
    גרם מדרגות קל, עשוי מדרכי עץ אגוז, מעקות ברזל ורשת שחורה, כלוא בין שני קירות המנותקים, כביכול, מהבית (צילום: עמית גרון)
    יחידת ההורים נבנתה תחת הגג המשופע. גב המיטה מחופה בפורניר אגוז, ומאחורי הקיר נמצא חדר הרחצה (משמאל) שנעטף כולו באבן קררה, לבנה כמו קורות הגג (צילום: עמית גרון)
    יחידת ההורים נבנתה תחת הגג המשופע. גב המיטה מחופה בפורניר אגוז, ומאחורי הקיר נמצא חדר הרחצה (משמאל) שנעטף כולו באבן קררה, לבנה כמו קורות הגג (צילום: עמית גרון)
    בעליית הגג יש יחידת אירוח עם מרפסת הפונה מערבה ומשקיפה אל הים. גג הרעפים המשופע הוא התוויה של העירייה לבתים בשכונה (צילום: עמית גרון)
    בעליית הגג יש יחידת אירוח עם מרפסת הפונה מערבה ומשקיפה אל הים. גג הרעפים המשופע הוא התוויה של העירייה לבתים בשכונה (צילום: עמית גרון)
    מבט מהמרפסת אל בריכת השחייה הקטנה בחצר האחורית. כיוון שהקומות העליונות גדולות מקומת המרתף, הבריכה נראית כאילו היא נכנסת לבית (צילום: עמית גרון)
    מבט מהמרפסת אל בריכת השחייה הקטנה בחצר האחורית. כיוון שהקומות העליונות גדולות מקומת המרתף, הבריכה נראית כאילו היא נכנסת לבית (צילום: עמית גרון)
    פיר המדרגות מואר ואוורירי. בבית אגב, יש גם מעלית. "אנחנו משתדלים לבוא לבקר ככל האפשר", אומרת בעלת הבית, "ובשאר הזמן הבית מתמלא בסופי שבוע בחברים של הבן מהצבא" (צילום: עמית גרון)
    פיר המדרגות מואר ואוורירי. בבית אגב, יש גם מעלית. "אנחנו משתדלים לבוא לבקר ככל האפשר", אומרת בעלת הבית, "ובשאר הזמן הבית מתמלא בסופי שבוע בחברים של הבן מהצבא" (צילום: עמית גרון)

    "התמזל מזלי", אומרת האדריכלית מירב גלן, "וזכיתי בלקוחות שהם גם בעלי טעם משובח וגם אנשים נהדרים". הלקוחות הם בני משפחת צ'ארם, משפחה יהודית-אמריקאית מבוסטון, בני זוג בשנות ה-50 לחייהם והורים לחמישה ילדים בוגרים. את הבית בשכונת נווה צדק רכשו במצבו הישן והמוזנח, אך לאחר שכבר תוכנן מחדש.

     

    גלן, שיצאה לדרך עצמאית אחרי שש שנות עבודה במשרד ''ישר אדריכלים'', הכירה את האדריכל שי פוגל בגן אליו הולכים ילדיהם, והוא הציע לה לשתף פעולה בפרויקט של בית פרטי בנווה צדק. הבית ברחוב תחכמוני, שנבנה בתחילת המאה שעברה, היה בן קומה אחת, עם מרתף וחצר אחורית. כשנמכר ליזם נדל"ן הוא היה במצב ירוד מאוד, אחרי שנים שעמד נטוש. היזם ביקש מהאדריכלים למקסם את זכויות הנכס בתב"ע, ובהתאם לכך הוחלט לא להרוס את הבית, אלא לבנות על הקיים (תוספת בנייה מאפשרת 60 סנטימטרים יותר בגובה הבניין, לעומת בית חדש לגמרי).  

     

    הבית מאחור, לפני השיפוץ (צילום: אדריכלית מירב גלן)
      הבית מאחור, לפני השיפוץ(צילום: אדריכלית מירב גלן)

       

      ומלפנים. קומה אחת ומרתף (צילום: אדריכלית מירב גלן)
        ומלפנים. קומה אחת ומרתף(צילום: אדריכלית מירב גלן)
          

          

        כך נראית החזית אחרי השיפוץ ובניית התוספת (צילום: עמית גרון)
          כך נראית החזית אחרי השיפוץ ובניית התוספת(צילום: עמית גרון)

           

          האדריכלים הרחיבו את הקומה הראשונה ובנו מעליה קומה נוספת ועליית גג. החצר האחורית הונמכה כך שתהיה במפלס אחד עם רצפת המרתף, ונבנתה בה בריכת שחייה קטנה. התוצאה היא מה שמכונה Town house - וילה פרטית בתוך מרקם עירוני צפוף - 390 מטרים רבועים בנויים, על מגרש בשטח 190 מטרים רבועים.  

           

          חתך הבית מכיוון דרום (תכנית: אדריכלית מירב גלן ואדריכל שי פוגל)
            חתך הבית מכיוון דרום(תכנית: אדריכלית מירב גלן ואדריכל שי פוגל)

             

            ומכיוון צפון (תכנית: אדריכלית מירב גלן ואדריכל שי פוגל)
              ומכיוון צפון(תכנית: אדריכלית מירב גלן ואדריכל שי פוגל)

               

              "אופיו של הבית החדש", מסבירה גלן, "משלב בין שפה נקייה ומינימליסטית לבין כיבוד האדריכלות המקורית, והתחשבות באילוצים שמוכתבים על ידי גופי התכנון העירוניים לטובת השמירה על ייחודיותה של השכונה". האילוצים מתבטאים בגג הרעפים האדום, תקנה מחייבת בבנייה חדשה בנווה צדק; בחזית שיושבת בקו אפס לרחוב; ובקיר משותף עם הבית השכן.

               

              תל אביב יותר מתאימה מקיבוץ

               

              לאחר שהתוכנית הוגשה להיתר בעירייה, נמכרה הווילה שעל הנייר למשפחת צ'ארם, ועיצוב הפנים נעשה יחד איתם. "מאז שביקרתי בארץ במשלחת נוער ידעתי שלישראל יהיה תפקיד בחיי", מספרת אם המשפחה באימייל מארצות הברית. "החלטנו לקנות בית בארץ אחרי שבמשך השנים ביקרנו פה פעמים רבות, וחיי העיר בתל אביב נראו לנו יותר מתאימים לבילוי בחופשים שלנו, מאשר חיי קיבוץ"  (שאותם היא הכירה מהתנדבות של כמה שבועות).

               

              ילדי המשפחה הבוגרים מתגוררים במקומות שונים בארצות הברית, ובמהלך השיפוצים החליט אחד מהבנים לעלות לארץ ולשרת בצה"ל כחייל בודד. הוא מתגורר בבית בחופשותיו מהצבא. "אנחנו משתדלים לבוא לבקר ככל שמאפשר", מוסיפה האם, "ובשאר הזמן הבית מתמלא בסופי שבוע בחברים של הבן מהצבא".

               

              תריסי פק-מן בחזית האחורית

               

              בחזית הקדמית שימרו האדריכלים את המקצב הקבוע של חלונות אנכיים עם תריסי עץ, שאפיין את הבית המקורי. מבואת הכניסה שקועה מעט מהרחוב ומודגשת באמצעות פתח אור צר וארוך שנמתח מעל הדלת לגובה הבניין כולו. בצד הבניין ובגבו, בחזיתות החבויות מעיני הרחוב, החלונות גדולים, ממוסגרים פרופיל בלגי דקיק, ומייצרים מראה אוורירי ומואר.

               

              כשהתריסים סגורים נוצרים על החזית האחורית מלבני עץ נקיים  (צילום: עמית גרון)
                כשהתריסים סגורים נוצרים על החזית האחורית מלבני עץ נקיים (צילום: עמית גרון)

                 

                בגב הבית קיבלו תריסי העץ התל אביביים פרשנות עכשווית, בזכות מערכת שלה קוראת גלן ''תריסי פק-מן", שיוצרה במיוחד עבור הבית. זו מערכת שמבוססת על פסי עץ אופקיים, שנפתחים לגובה כאקורדיון. כשהתריסים פתוחים הם מייצרים מעין גגונים המצלים על הבית מכיוון מערב, וכשהם סגורים נוצרים על החזית מלבני עץ שלמים ונקיים.

                 

                קיר הכורכר מציץ מהספרייה

                 

                מהמבואה אל קומת הכניסה הציבורית, המוגבהת ממפלס הרחוב, מובילות שבע מדרגות מבטון מוחלק. כך נוצרת תחושת מרחק ופרטיות ביחס לרחוב. 

                 

                המדרגות המובילות מדלת הכניסה אל החלל הציבורי של הבית  (צילום: עמית גרון)
                  המדרגות המובילות מדלת הכניסה אל החלל הציבורי של הבית (צילום: עמית גרון)

                   

                  בקומה, שמתוכננת כמרחב פתוח, יש סלון בצד הפונה לרחוב, ומטבח עם פינת אוכל הפונים לאחור. הקומה מרוצפת בטון מוחלק, ואלמנט מרכזי של נגרות לבנה מדגיש את הפתיחות וההמשכיות של החלל. הרהיט שנפרש מקצה לקצה הקומה נשען על הקיר נטול החלונות, הצמוד לבית השכן. לבקשת בעלת הבית, הקיר נבנה מחדש כמו במקור, עם חיפוי אבני כורכר, והאבן משולבת ברהיט ומשמשת רקע לספרייה ולנישת עבודה במטבח. 

                   

                  בסלון. נברשת הזכוכית היא של המותג הניו יורקי Roll&Hill (צילום: עמית גרון)
                    בסלון. נברשת הזכוכית היא של המותג הניו יורקי Roll&Hill(צילום: עמית גרון)

                     

                    הסלון תחום באמצעות קיר נמוך מחופה בפורניר אגוז, שמסתיר אותו מהכניסה. הלבשת הבית משלבת בין רהיטים מודרניסטיים מאמצע המאה שעברה לסגנון בוהמייני שאופייני לחוף המערבי בארצות הברית, וקצת אזכורים מקומיים.

                     

                    במרכז הסלון שטיח בהיר ושני שולחנות קפה שמעליהם נברשת זכוכית חומה של המותג הניו יורקי Roll&Hill. מסביב כורסה וספה בהירות, שתי כורסאות עור חומות בסגנון סקנדינבי של שנות ה-50 ומיטת יום (day bed) בסגול כהה. את כל הרהיטים, האביזרים והאמנות בחרה אם המשפחה בארצות הברית, יחד עם מעצבת פנים מקומית ובשיתוף עם האדריכלים הישראלים.

                     

                    האי במטבח משמש לאחסון ולאכילה. הרצפה עשויה בטון מוחלק   (צילום: עמית גרון)
                      האי במטבח משמש לאחסון ולאכילה. הרצפה עשויה בטון מוחלק (צילום: עמית גרון)

                       

                      במטבח, מול הארונות הגבוהים, יש אי גדול מחופה שיש סטטואריו לבן. מעליו תלויות שתי מנורות זכוכית בגון טורקיז עם עיטורי ברזל עדינים, שנרכשו בשוק הפשפשים.

                       

                      בפינת האוכל. הווילונות ממסכים את החלונות המערביים  (צילום: עמית גרון)
                        בפינת האוכל. הווילונות ממסכים את החלונות המערביים (צילום: עמית גרון)

                         

                        שולחן האוכל הגדול עשוי בסיס פלדה ופלטת עץ מלא בגימור העוקב אחר צורתו המקורית של הגזע. כיסאות העץ הם עיצוב דני מקורי של Hans J.Wegner מאמצע המאה שעברה. על החלונות הגדולים הפונים למגרשים שכנים יש וילונות חצי שקופים, ותריסי העץ מאפשרים הצללה משמש מערבית.

                         

                        גרם המדרגות כמו מנותק מהקיר

                         

                        אל הקומות העליונות מובילים מעלית פנימית וגרם מדרגות הממוקמים בצמוד לחזית הדרומית. גרם המדרגות הקל עשוי מדרכי עץ אגוז ומעקות ברזל ורשת שחורה, והוא כלוא בין שני קירות שכביכול מנותקים מהבית. בין המדרגות לקיר הבטון החיצוני מפרידה קורת ברזל, ושני חלונות נמתחים לגובה כל הקומות. בתוך הבית מודגש הנתק בין המדרגות לסלון באמצעות מראה שהותקנה על הקיר.

                         

                        גרם המדרגות הקל אל הקומות העליונות. המעקות מרשת ברזל. משמאל נראה היטב הניתוק של גרם המדרגות מקיר הבניין  (צילום: עמית גרון)
                          גרם המדרגות הקל אל הקומות העליונות. המעקות מרשת ברזל. משמאל נראה היטב הניתוק של גרם המדרגות מקיר הבניין (צילום: עמית גרון)

                           

                          הצלע השלישית של גרם המדרגות היא קיר זכוכית אנכי הפונה לחצר האחורית ומכניס אור מכיוון מערב. המדרגות, המנותקות מהדפנות שמקיפות אותן, מתחברות לקומות העליונות באמצעות קורות מרחפות, כך נוצר פיר אוורירי ומואר, שניתן להביט לכל גובהו.

                           

                          בקומה השנייה ממשיך פרקט אגוז את מדרגות העץ, ומבואה קטנה מקשרת בין שני חדרי שינה המיועדים לילדים וחדר רחצה משותף. חדרי השינה פונים לאחור, ובכל אחד מהם יש ויטרינות גדולות, מיטה זוגית, שולחן עבודה וארון קיר. חדר הרחצה המשותף מחופה, רצפה וקירות, בשיש אפור. ארון הכיור הלבן משתלב עם משטח עליון משיש סטטואריו.

                           

                          אחד מחדרי השינה המיועדים לילדים בקומה השנייה (צילום: עמית גרון)
                            אחד מחדרי השינה המיועדים לילדים בקומה השנייה(צילום: עמית גרון)

                             

                            שלוש מדרגות נוספות עולות אל יחידת ההורים, הממוקמת מתחת לגג המשופע. במרכז נמצאת המיטה, עם גב מחופה פורניר אגוז. מולה קיר טלוויזיה נמוך, ומאחוריו חדר ארונות פתוח. לצד המיטה, בנישה בקיר, שולחן איפור עם מנורה בוורוד עתיק (משוק הפשפשים).

                             

                            פינת האיפור בנישה בחדר ההורים  (צילום: עמית גרון)
                              פינת האיפור בנישה בחדר ההורים (צילום: עמית גרון)

                               

                              קיר הטלוויזיה מול המיטה, ומאחוריו חדר ארונות פתוח  (צילום: עמית גרון)
                                קיר הטלוויזיה מול המיטה, ומאחוריו חדר ארונות פתוח (צילום: עמית גרון)

                                 

                                חדר הרחצה של ההורים עטוף שיש, כולל הכיור (צילום: עמית גרון)
                                  חדר הרחצה של ההורים עטוף שיש, כולל הכיור(צילום: עמית גרון)

                                   

                                  מאחורי קיר המיטה נמצא חדר רחצה סגור, המחופה כולו - קירות, רצפה, ספסל, נישות וכיור - באבן מסוג קררה ביאנקו. יחד עם קורות העץ הלבנות של הגג המשופע מתקבל חלל לבן ואלגנטי.

                                   

                                  בחדר הארונות (צילום: עמית גרון)
                                    בחדר הארונות(צילום: עמית גרון)

                                     

                                    בעליית הגג יש יחידת אירוח עם חדר ארונות ורחצה פרטיים, ומרפסת גג הצופה לים, לרוחב כל החזית.

                                     

                                    במרתף: חדר משפחה ויציאה לבריכה

                                     

                                    אל המרתף מוביל גרם מדרגות בנויות, שחופו בעץ אגוז. המדרגות יורדות לאורך קיר שחופה גם הוא באגוז, ובתוכו הוסוותה דלת שירותי האורחים. בקומת מרתף חדר מכונות, חדר כביסה, ממ"ד וחדר משפחה, שממנו יש יציאה אל החצר האחורית, שבה בריכת השחייה הקטנה.

                                     

                                    בריכת השחייה נהנית מקירוי חלקי של הקומה הראשונה  (צילום: עמית גרון)
                                      בריכת השחייה נהנית מקירוי חלקי של הקומה הראשונה (צילום: עמית גרון)

                                       

                                      על הדק לצד הבריכה יש שולחן אוכל  (צילום: עמית גרון)
                                        על הדק לצד הבריכה יש שולחן אוכל (צילום: עמית גרון)

                                         

                                        בעקבות הנמכת החצר למפלס המרתף נוצר רצף בין הפנים לחוץ, והם מופרדים זה מזה בוויטרינות זכוכית גדולות. הקטנת קומת המרתף אפשרה להגדיל את החצר ויצרה קירוי חלקי שלה, באמצעות קומת הכניסה. כך נוצרת תחושה שהבריכה חודרת לתוך הבית.

                                         

                                        חתך של גב הבית (תכנית: אדריכלית מירב גלן ואדריכל שי פוגל)
                                          חתך של גב הבית(תכנית: אדריכלית מירב גלן ואדריכל שי פוגל)

                                           

                                          שטח הקומה הוקטן לטובת הגדלתה של החצר (צילום: עמית גרון)
                                            שטח הקומה הוקטן לטובת הגדלתה של החצר(צילום: עמית גרון)

                                             

                                            בחלק המקורה כוסתה החצר בדק עץ, ומעבר לו גינה קטנה עם שולחן אוכל, שני עצים וצמח מטפס שמייצר קיר ירוק. בחזית הפונה לרחוב נהנה המרתף מחלונות המעניקים לו תחושה נעימה של קומת מגורים.

                                             

                                            קומת הכניסה, שכולה מרחב של חלל הציבורי (תכנית: אדריכלית מירב גלן ואדריכל שי פוגל)
                                              קומת הכניסה, שכולה מרחב של חלל הציבורי(תכנית: אדריכלית מירב גלן ואדריכל שי פוגל)

                                               

                                              קומת חדרי השינה (תכנית: אדריכלית מירב גלן ואדריכל שי פוגל)
                                                קומת חדרי השינה(תכנית: אדריכלית מירב גלן ואדריכל שי פוגל)

                                                 

                                                קומת הגג (תכנית: אדריכלית מירב גלן ואדריכל שי פוגל)
                                                  קומת הגג(תכנית: אדריכלית מירב גלן ואדריכל שי פוגל)

                                                   

                                                  קומת המרתף (תכנית: אדריכלית מירב גלן ואדריכל שי פוגל)
                                                    קומת המרתף(תכנית: אדריכלית מירב גלן ואדריכל שי פוגל)
                                                     

                                                     

                                                    • אדריכלות: מירב גלן בשיתוף עם שי פוגל
                                                    • הלבשת בית: Lindsay Bentis, Thread Art + Design
                                                    • ניהול פרויקט ופיקוח: בר הנדסה - ערן אלדור ותומר בן טובים
                                                    • קבלן: אליהו גול בנייה ושיפוצים
                                                    • קונסטרוקציה: בוקי שניר
                                                    • תכנון תאורה: צח כהן
                                                    • תכנון גינה: חיים כהן
                                                    • תכנון מערכות אוורור ומיזוג אוויר: יפעת שלו
                                                    • תכנון חשמל: אבי צווילינג
                                                    • תכנון בריכה: אילון הנדסה
                                                    • אודיו/וידאו וחשמל חכם: טופ אודיו
                                                    • נגרות: נגריית מיסטריאל
                                                    • עבודות ברזל ופלדה: שלמה דורה בשיתוף עם חגי כורה
                                                    • פרקט ואבן טבעית: PARQUETEAM
                                                    • כלים סניטריים: חזי בנק
                                                    • מטבח: בופי
                                                    • חלונות, דלתות חוץ ותריסים: פרפקט
                                                    • דלתות פנים: רימדסיו
                                                    • וילונות: ארז קמאי
                                                    • תאורה: אקסלוסיב, בשילוב רכישות בשוק הפשפשים

                                                     

                                                    ----------------------------------------------------------------------

                                                    איך ייראה בניין הדירות החדש בקצה המערבי של נווה צדק? לחצו על התמונה לכתבה המלאה:

                                                     

                                                    הפרויקט החדש במערב נווה צדק. לחצו לכתבה (הדמיה: סטודיו בונסאי – אורי קיטה)
                                                    הפרויקט החדש במערב נווה צדק. לחצו לכתבה (הדמיה: סטודיו בונסאי – אורי קיטה)

                                                     

                                                     

                                                     
                                                    הצג:
                                                    כל התגובות לכתבה "הווילה של משפחת צ'ארם בנווה צדק: 3 קומות, בריכה ומרפסת גג"
                                                    אזהרה:
                                                    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד