דונאטס עם קרם לימון וזיגוג פטל (ואף מילה על שמרים)

בלי להתפיח ובלי בלגן: סופגניות בירה מהירות פריכות מבחוץ, רכות מבפנים - עם קרם מושקע ומפנק כמו מקונדיטוריה טובה

צפו: איך מזליפים את הקרם על הדונאטס
דונאטס עם קרם לימון וזיגוג פטל (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
דונאטס עם קרם לימון וזיגוג פטל (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)

מנה מושקעת ומפנקת, כמו מקונדיטוריה טובה. אם אין פטל, אפשר להשתמש במעט מיץ סלק (מגררים חצי סלק, סוחטים אותו בידיים ומשתמשים בנוזלים) או בטיפת צבע מאכל מעורבבת ב־4-3 כפות מים.

 

 

המרכיבים

(12 דונאטס גדולים או כ־20 קטנים)

 

 

לבצק

  • 2 ביצים גדולות
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 60 גרם חמאה, מומסת
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) בירה לבנה, קרה או בטמפרטורת החדר
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 3 כוסות (500 גרם) קמח תופח
  • שמן לטיגון עמוק

 

  • לקרם
  • 1/2 כוס מיץ לימון
  • 2 כפות קורנפלור
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה או חלב
  • 3 חלמונים
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • קליפה מגוררת מ־2 לימונים
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה, מוקצפת לקצפת

 

לזיגוג

  • 1/2 כוס אבקת סוכר
  • 3 יחידות פטל טרי או קפוא (או מיץ מ־1/2 סלק, או מעט צבע מאכל – ראו בהקדמה)
  • 2 כפות מים

 

קורצים מהבצק עיגולים גדולים בקוטר 8-7 ס"מ, ובמרכז כל אחד מהם קורצים עיגול קטן (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
    קורצים מהבצק עיגולים גדולים בקוטר 8-7 ס"מ, ובמרכז כל אחד מהם קורצים עיגול קטן(צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)

     

    ההכנה

    1. הקרם: טורפים בסיר את מיץ הלימון והקורנפלור. מוסיפים את השמנת (או החלב), החלמונים, הסוכר וקליפת הלימון וטורפים למרקם אחיד. מחממים את הסיר על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב עד שמתקבל קרם סמיך במרקם פודינג. מסירים מהכיריים. אם רוצים קרם חלק במיוחד, אפשר לסנן אותו (לא חובה). מניחים ניילון נצמד על פני הקרם עצמו, מניחים לצינון קל ומאחסנים במקרר שעתיים לפחות.

    2. מוציאים את הקרם, טורפים היטב (אם נוצרו גושים, אפשר לעשות זאת בעזרת בלנדר מוט). מוסיפים את הקצפת ומערבבים בתנועות קיפול למרקם אחיד. מעבירים לשק זילוף ומאחסנים במקרר עד לשימוש (עד יומיים).

    3. הזיגוג: שמים את כל מרכיביו בכלי מתאים וטוחנים בבלנדר מוט למרקם אחיד, סמיך.

    4. הדונאטס: . טורפים בקערה את הביצים, הסוכר, החמאה המומסת, הבירה והמלח. מוסיפים את הקמח ומערבבים במזלג או בכף לקבלת בצק מעט גושי וקצת דביק. מקמחים היטב את משטח העבודה. מרדדים עליו את הבצק (אפשר בידיים) לעלה בעובי -1/2 1 ס"מ (הדונאטס תופחים מאוד בטיגון). קורצים מהבצק עיגולים גדולים בקוטר 8-7 ס"מ. קורצים במרכז כל אחד מהם עיגול קטן, בקוטר 2 ס"מ (אם רוצים מיני דונאטס, קורצים עיגולים בקוטר 5 ס"מ ובהם עיגול בקוטר 1 ס"מ). מניחים בצד עד לחימום השמן.

    5. הטיגון: מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק. מטגנים את הדונאטס כדקה וחצי מכל צד, עד שהם מזהיבים. פותחים אחד מהם כדי לוודא שהם עשויים גם מבפנים ומעבירים אותם לצלחת מרופדת בנייר סופג.

    6. הרכבת המנה וההגשה: חוצים כל דונאט לרוחבו. מזלפים על המחצית התחתונה מהקרם וסוגרים במחצית העליונה. מזלפים מהזיגוג ומגישים מיד.

     

     

    • עוד מתכוני סופגניות וקינוחים לחג החנוכה במוסף "שף", המצורף חינם לגליון לאשה, השבוע בדוכנים

     

    הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
    הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר חלבי
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (0 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג