אורז בסמטי עם לוביה
יבשה, מנגולד ומיץ לימון

אוהבים שעועית, אבל אין לכם סבלנות להשריה ארוכה? לכו על לוביה! כאן היא משודכת לאורז, והתוצאה היא תוספת נהדרת שיכולה לשמש גם עיקרית לטבעונים

דפנה אוסטר מיכאל

|

03.12.17 | 22:18

אורז עם לוביה ומנגולד (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
אורז עם לוביה ומנגולד (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
אני אוהבת להשתמש בלוביה יבשה לא רק בגלל הטעם, אלא גם מפני שהיא מתבשלת מהר יותר משעועית לבנה רגילה. השרייה של שעתיים ובישול של 40-30 דקות - והיא מוכנה.

 

במתכון הזה שילבתי אותה עם אורז, כך שמלבד כתוספת המנה יכולה לשמש גם כעיקרית לטבעונים.

 

מרכיבים

6-4 מנות

 

  • 1/2 כוס (100 גרם) לוביה יבשה
  • 1 צרור מנגולד
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 3-2 כפות שמן זית
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 1 כוס (200 גרם) אורז בסמטי
  • 2-1 כפות מיץ לימון
  • אפשרות: פלפל ירוק חריף, פרוס

 

אופן ההכנה

  1. משרים את השעועית במים במשך 4-2 שעות. מסננים.
  2. קוצצים את החלק הירוק של המנגולד. קוצצים גם את הבצל.
  3. מחממים את שמן הזית בסיר, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את המנגולד ומאדים כ-10 דקות דקות, עד שהמנגולד מתרכך ומאבד מנפחו.
  4. מוסיפים את השעועית וכוס מים, ומתבלים במלח ובפלפל. מביאים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומכסים. מבשלים 20 דקות.
  5. מוסיפים לסיר את האורז, מיץ הלימון, הפלפל החריף (אם רוצים) ו-2 כוסות מים רותחים. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך. מכסים ומבשלים 40-30 דקות על אש נמוכה.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
טבעוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (1 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג