אדריכלות

    הבית שנולד בריקוד משותף
    של מעצבת פנים ומלבישת בתים

    בדירת גן במודיעין שולבו אהבתה של בעלת הבית לצבעים ולטקסטיל, והעדפתה של מעצבת הפנים לניקיון חזותי. ''כל אחת הביאה משהו אחר, שתרם לתוצאה הסופית''

    שרון היבש

    |

    07.12.17 | 07:00

    המטבח הוא העוגן העיצובי של הקומה, לא רק בשל גודלו ופתיחותו אלא בעיקר בזכות הגוון הכחול שבו הוא צבוע. הוא יוחד גם באמצעות רצפת האבן (צילום: איתי בנית)
    המטבח הוא העוגן העיצובי של הקומה, לא רק בשל גודלו ופתיחותו אלא בעיקר בזכות הגוון הכחול שבו הוא צבוע. הוא יוחד גם באמצעות רצפת האבן (צילום: איתי בנית)
    לפני השיפוץ: מימין המטבח החשוך, שהואר בזכות חלון חדש שנפרץ בקיר. משמאל החצר, כמעט נטולת צמחייה טבעית (צילום: קרן גרוס ורוני ברטל שלם)
    לפני השיפוץ: מימין המטבח החשוך, שהואר בזכות חלון חדש שנפרץ בקיר. משמאל החצר, כמעט נטולת צמחייה טבעית (צילום: קרן גרוס ורוני ברטל שלם)
    ואחרי: החצר, שתיכננה עתר ארזי, חיה ומטופחת. "חיפשתי הרגשה של בית פרטי", אומרת בעלת הבית קרן גרוס (צילום: איתי בנית)
    ואחרי: החצר, שתיכננה עתר ארזי, חיה ומטופחת. "חיפשתי הרגשה של בית פרטי", אומרת בעלת הבית קרן גרוס (צילום: איתי בנית)
    פרופילי החלונות העבים הוחלפו במסגרות ברזל דקות. מדפי ברזל נתלו על הקיר בין המטבח לסלון, ובין אזור הבישול לפינת האוכל מפרידה שידת עץ ישנה, ששופצה (צילום: איתי בנית)
    פרופילי החלונות העבים הוחלפו במסגרות ברזל דקות. מדפי ברזל נתלו על הקיר בין המטבח לסלון, ובין אזור הבישול לפינת האוכל מפרידה שידת עץ ישנה, ששופצה (צילום: איתי בנית)
    "המטרה של פתיחת החלון הגדול שמעל הספה בסלון היתה ליצור גלויה ירוקה", מסבירה גרוס, והחדר משופע בטקסטיל - מטפט ועד כריות (צילום: איתי בנית)
    "המטרה של פתיחת החלון הגדול שמעל הספה בסלון היתה ליצור גלויה ירוקה", מסבירה גרוס, והחדר משופע בטקסטיל - מטפט ועד כריות (צילום: איתי בנית)
    מימין פרט של הספה בסלון, משמאל פינת המרבץ למרגלות המדרגות, המקום החביב על הילדים (צילום: איתי בנית)
    מימין פרט של הספה בסלון, משמאל פינת המרבץ למרגלות המדרגות, המקום החביב על הילדים (צילום: איתי בנית)
    חדר ההורים. ''היו מקומות שבהם הסגנון העשיר הוביל, כמו במטבח'', אומרת מעצבת הפנים רוני ברטל, ''והיו מקומות שבהם הקו המינימליסטי הוביל'' (צילום: איתי בנית)
    חדר ההורים. ''היו מקומות שבהם הסגנון העשיר הוביל, כמו במטבח'', אומרת מעצבת הפנים רוני ברטל, ''והיו מקומות שבהם הקו המינימליסטי הוביל'' (צילום: איתי בנית)
    שירותי האורחים (מימין) עוצבו בסגנון אירופי. בחדרה של אחת הבנות שטיח צבעוני ושידת וינטג' יוצרים תחושה אישית (צילום: איתי בנית)
    שירותי האורחים (מימין) עוצבו בסגנון אירופי. בחדרה של אחת הבנות שטיח צבעוני ושידת וינטג' יוצרים תחושה אישית (צילום: איתי בנית)
    הווילונות על הוויטרינה הגדולה בסלון (מימין) מורכבים משתי שכבות. "אהבתי את המרחק הרב מחלונות השכנים, שמאפשר פרטיות", אומרת גרוס (צילום: איתי בנית)
    הווילונות על הוויטרינה הגדולה בסלון (מימין) מורכבים משתי שכבות. "אהבתי את המרחק הרב מחלונות השכנים, שמאפשר פרטיות", אומרת גרוס (צילום: איתי בנית)

    בני זוג, הורים לשלושה ילדים, רכשו לפני כשנתיים וחצי דירת גן דו מפלסית במודיעין, בבניין מדורג על צלע הר. האם, קרן גרוס, עוסקת בהלבשת בתים. היא דעתנית, בעלת טעם מובהק, חובבת מרקמים וצבעים. אך לעיצוב הבית שלה היא בחרה להסתייע במעצבת הפנים רוני ברטל - מינימליסטית, שבחירותיה המועדפות הן שחור ולבן.

     

    איך זה עבד ביחד? "למרות שאנחנו מגיעות מתפיסות עיצוביות שונות", אומרת גרוס, "החיבור עם רוני הרגיש נכון. כל אחת הביאה משהו אחר שתרם לתוצאה הסופית". "כמו ריקוד", אומרת ברטל, "שבו ניסינו למצוא איזון".

     

    "הרגשה של בית פרטי" 

     

    את הדירה, ששטחה 140 מטרים רבועים, בחרה גרוס בגלל הגינה. "חיפשתי הרגשה של בית פרטי", היא אומרת, "אהבתי את המרחק הרב מחלונות השכנים, שמאפשר פרטיות". כשהחל תהליך התכנון היתה מאוד מדויקת - הן לגבי הצרכים של משפחתה והן לגבי חלוקת התקציב. בעצה אחת עם בן זוגה הוחלט להשקיע את מירב התקציב בקומת הכניסה. "הקומה היתה מאוד חשוכה, ומבחינתי הכי חשוב היה לפתוח ולהאיר אותה. לחלק גדול מהקומה היתה תקרה מונמכת שיצרה תחושת מחנק, ומול הדלת היו שירותי אורחים וחדר שירות".

     

    לפני השיפוץ: סלון כהה וחשוך (צילום: קרן גרוס ורוני ברטל שלם)
      לפני השיפוץ: סלון כהה וחשוך(צילום: קרן גרוס ורוני ברטל שלם)

       

      עם תקרה מונמכת וחדר שירות במרכז (צילום: קרן גרוס ורוני ברטל שלם)
        עם תקרה מונמכת וחדר שירות במרכז(צילום: קרן גרוס ורוני ברטל שלם)

         

        בשיפוץ נהרסה הקירות הפנימיים והקומה תוכננה מחדש. כיום היא כוללת מטבח, פינת אוכל, סלון, חדר טלוויזיה ופינת מרבץ. שירותי האורחים הועברו לצד גרם המדרגות, וחדר השירות בוטל. שני חלונות חדשים נפרצו - אחד מעל משטח העבודה במטבח ואחד מאחורי הספה בסלון.

         

        פרופילי החלונות הקיימים הוחלפו במסגרות ברזל שחורות. לבקשתה של גרוס, לצד דלת הכניסה נוסף קיר, שיוצר מעין מבואה ומסתיר את הסלון מעיני הנכנסים. "בתור חובבת טפטים מושבעת", היא אומרת, "הייתי חייבת לחפות את הקיר, כדי ליצור אווירה כבר בכניסה".

         

        על הקיר תלוי מדף קוביות שימושי - לדברי דואר, מפתחות, עציצים וחפצי נוי. מולו, על הקיר הנגדי, ארון גדול למעילים, תיקים, נעליים, שואב אבק ואפילו מדפסת. הארון בעומק משתנה, שחלקו 20 סנטימטרים בלבד. "אין סטנדרט בעבודות הנגרות בבית", אומרת ברטל, "לכל ארון תוכננו פרטים חדשים ונבחרו ידיות שונות וגוון אחר, כך שלכל ארון יש אופי ושימושים משלו".

         

        טפט בהיר ומדף קוביות שימושיות במבט מדלת הכניסה (צילום: איתי בנית)
          טפט בהיר ומדף קוביות שימושיות במבט מדלת הכניסה(צילום: איתי בנית)

           

          ומבט מהכיוון ההפוך. מימין לדלת ארון גדול למעילים ואפילו לשואב אבק, משמאל קיר שמפריד מהסלון (צילום: איתי בנית)
            ומבט מהכיוון ההפוך. מימין לדלת ארון גדול למעילים ואפילו לשואב אבק, משמאל קיר שמפריד מהסלון(צילום: איתי בנית)
             

             

            לקירות הבית נבחר גוון אפרפר. הרצפה כוסתה בפרקט, למעט המטבח, שרוצף באבן מסוג קרם דה מוס.

             

            המטבח הוא העוגן של הקומה, לא רק בשל גודלו ופתיחותו, אלא בעיקר בזכות הגוון הכחול שבו נצבע. הוא בנוי בצורת האות ר', כאשר הצלע הארוכה נמתחת לכיוון גרם המדרגות. הארונות מסתירים עמוד תומך, ומאחוריהם יש דלת ברזל שחורה ומזוגגת, שמובילה לגינה. לצד המטבח מחסן ומזווה.

             

            החלון החדש מעל הכיור הוקף בארונות עם דלתות זכוכית  (צילום: איתי בנית)
              החלון החדש מעל הכיור הוקף בארונות עם דלתות זכוכית (צילום: איתי בנית)

               

              קדמת הכיור חשופה, והוא ממוקם מתחת לחלון. משטח העבודה, בצלע הקצרה, עשוי אבן קררה, ויש בו שתי יחידות כיריים. הקיר מחופה באריחים לבנים, וידיות הארונות הכחולים יצוקות מפליז. על הקיר שבהמשך הצלע הקצרה תלויים מדפי ברזל, שעליהם מוצגים כלי הגשה.

               

              על שידת העץ המשופצת הונח משטח שיש. גם ברצפה חיבור בין אבן ועץ (צילום: איתי בנית)
                על שידת העץ המשופצת הונח משטח שיש. גם ברצפה חיבור בין אבן ועץ(צילום: איתי בנית)

                 

                "המרחב לא גדול. לכן החלטנו על פינת אוכל אחת"  (צילום: איתי בנית)
                  "המרחב לא גדול. לכן החלטנו על פינת אוכל אחת" (צילום: איתי בנית)

                   

                  בין אזור העבודה במטבח לפינת האוכל ניצבת שידה היוצרת ביניהם הפרדה חלקית. השידה נרכשה בשוק הפשפשים, שופצה, ועל חלקה העליון מונח משטח שיש. "המרחב לא גדול", אומרת גרוס, "לכן החלטנו על פינת אוכל אחת מרכזית".

                   

                   (צילום: איתי בנית)
                    (צילום: איתי בנית)

                     

                    הסלון: הגינה נשקפת כגלויה ירוקה

                     

                    בסלון הוצבו זו מול זו ספת עור שנרכשה בלונדון וספה חדשה בוורוד עירום, שעיצבה גרוס. על שטיח עשוי חבל עומדים שני שולחנות ברזל קטנים. הקיר מחופה בטפט ולצדו שולחן צר וגבוה מברזל, עם פלטת קורות עץ. את החלונות החדשים שנפתחו מעטרות שתי שכבות של וילונות, אחת מרשת, שמסננת את קרני השמש, והשנייה מקטיפה שמאפשרת האפלה מוחלטת. "תיכננו את הווילון בסלון במטרה שיתנפנף ברוח מבעד לחלון המוסט, ולכן הוא ארוך בכ-4 סנטימטרים מהרגיל", מסבירה גרוס.

                     

                    בסלון ספה שהובאה מלונדון מול ספה שעיצבה בעלת הבית (צילום: איתי בנית)
                      בסלון ספה שהובאה מלונדון מול ספה שעיצבה בעלת הבית(צילום: איתי בנית)

                       

                      מפתחי הסלון הגדולים - ויטרינה וחלונות - נשקפת הגינה. "אני אוהבת פרחים ועושר חזותי", אומרת גרוס, "והמטרה בפתיחת החלון הגדול שמעל הספה היתה ליצור גלויה ירוקה". בערב נדלקת בגינה שרשרת נורות.

                       

                      פינת המרבץ צמודה לגרם המדרגות. הדלת הלבנה מובילה לשירותי האורחים   (צילום: איתי בנית)
                        פינת המרבץ צמודה לגרם המדרגות. הדלת הלבנה מובילה לשירותי האורחים (צילום: איתי בנית)

                         

                        מול פינת האוכל, לצד גרם המדרגות, יש פינת מרבץ. "במשך השבוע אנחנו לא יושבים בסלון", מספרת גרוס, "אבל כן מרבים להשתמש במרבץ, שהוא שלוחה של המטבח. כשיש אורחים, המבוגרים יושבים בסלון והילדים מעדיפים את המרבץ".

                         

                        במישור המדרגות הותקנו מדפי ספרים (צילום: איתי בנית)
                          במישור המדרגות הותקנו מדפי ספרים(צילום: איתי בנית)

                           

                          קומת המגורים: הרבה שטחי אחסון

                           

                          המרחב שבין שני מהלכי המדרגות אל הקומה השנייה נוצל לטובת מדפי ספרים, שעליהם גם תמונות משפחתיות וחפצי נוי. קומת חדרי השינה תוכננה תוך מתן דגש לשימושיות ולאחסון. פתח עליית הגג הוחלף בחלון המאיר את המסדרון שבין החדרים. קירות המסדרון נצבעו בגוון ורוד עתיק.

                           

                          חדר הרחצה של ההורים צמוד לחדר השינה  (צילום: איתי בנית)
                            חדר הרחצה של ההורים צמוד לחדר השינה (צילום: איתי בנית)

                             

                            ארון הכיור כחול עם ידיות פליז. הקיר מחופה באריחים דמויי שיש קררה  (צילום: איתי בנית)
                              ארון הכיור כחול עם ידיות פליז. הקיר מחופה באריחים דמויי שיש קררה (צילום: איתי בנית)

                               

                              בחדר ההורים ארון בגדים גדול בגוון אפור-ירקרק. לצד המיטה שידות שחורות, ועל החלונות נתלו וילונות שהוזמנו מחו"ל. קירות חדר הרחצה הצמוד חופו באריחי קרמיקה דמויי שיש קררה. הקירות במקלחון כוסו באריחים לבנים קטנים, וארון הכיור, ארון מגירות, נצבע בכחול כהה.

                               

                              בחדרה של הבת הקטנה נבנה ארון שבתוכו תוכננה נישה, כפינת קריאה. על שידת מגירות הונח מזרון ורוד, ומעליה מדפים. שטיח צבעוני, שידת וינטג' שהובאה מלונדון ווילון עם רקמת פרחים הופכים את החדר לאישי.

                               

                              פינת קריאה בנישה שתוכננה כחלק מקיר הארון (צילום: איתי בנית)
                                פינת קריאה בנישה שתוכננה כחלק מקיר הארון(צילום: איתי בנית)

                                 

                                חדר הרחצה של הילדות. ריצוף שחור לבן וארון כיור אפור  (צילום: איתי בנית)
                                  חדר הרחצה של הילדות. ריצוף שחור לבן וארון כיור אפור (צילום: איתי בנית)

                                   

                                  חדר הרחצה של הילדות מרוצף באריחים בלבן ושחור, הארון אפרפר והמראה המלבנית ממוסגרת בשחור. בשירותי האורחים, שעוצבו בסגנון אירופי, נבחרו לריצוף אריחי זליז'. הכיור ניצב על רגלי ניקל חשופות, על הקיר מאחוריו הודבק טפט בהיר, והמראה מעוטרת.

                                   

                                  "לאזן במקומות שצריך"

                                   

                                  גרוס מאמינה ש"לכל בית יש נשמה משלו". היכולת להבין את הצרכים והאהבות של לקוחותיה, ולתרגם אותם לפריטים מוחשיים, יוצרת לדבריה בית שמאפיין אותם. "כך עשיתי גם בבית שלי", היא אומרת. ברטל מוסיפה: "היו מקומות שבהם הסגנון העשיר והאהבה של קרן לפריטי דקורציה הובילו, כמו במטבח, והיו מקומות שבהם הקו המינימליסטי שלי הוביל, כמו בחדר הרחצה של ההורים. מה שהיה לי חשוב כמעצבת הוא ליצור תמהיל שבו הכל יעבוד ביחד, מצד אחד לתת משקל רב לסגנון של קרן ומצד שני לאזן במקומות שצריך".

                                   

                                  "מה שהיה לי חשוב כמעצבת", אומרת רוני ברטל, "הוא ליצור תמהיל שבו הכל יעבוד ביחד"  (צילום: איתי בנית)
                                    "מה שהיה לי חשוב כמעצבת", אומרת רוני ברטל, "הוא ליצור תמהיל שבו הכל יעבוד ביחד" (צילום: איתי בנית)

                                     

                                    "בשונה משיפוץ", מסבירה גרוס, "בתהליך של הלבשה אפשר לקבל בקלות יחסית חלל מעוצב ועדכני. שימוש בטקסטיל עשיר, צבעוניות מגוונת, אבזור משלים ועושר של חומרים מביא לתוצאה מרשימה".

                                     

                                    תוכנית קומת הכניסה לפני השיפוץ. הקירות שנהרסו מסומנים בצהוב (תכנית: רוני ברטל שלם)
                                      תוכנית קומת הכניסה לפני השיפוץ. הקירות שנהרסו מסומנים בצהוב(תכנית: רוני ברטל שלם)

                                       

                                      ואחרי השיפוץ. שני חלונות נוספו (תכנית: רוני ברטל שלם)
                                        ואחרי השיפוץ. שני חלונות נוספו(תכנית: רוני ברטל שלם)

                                         

                                        תוכנית הקומה העליונה לפני השיפוץ (תכנית: רוני ברטל שלם)
                                          תוכנית הקומה העליונה לפני השיפוץ(תכנית: רוני ברטל שלם)

                                           

                                           

                                          ואחריו. שלושה חדרי שינה הפכו לארבעה (תכנית: רוני ברטל שלם)
                                            ואחריו. שלושה חדרי שינה הפכו לארבעה(תכנית: רוני ברטל שלם)
                                             

                                             

                                            • נגרות: ארז אלקיים, נגר בכפר
                                            • גינה: עתר ארזי, פרח משוגע
                                            • פרקט: פרקטים
                                            • דלתות פנים: דלתות דרור
                                            • כלים סניטריים: אלבוס
                                            • שיש: שיש אוהד
                                            • ריצוף חדרי רחצה: חזי בנק
                                            • ריצוף שירותי אורחים: ויה ארקדיה
                                            • גופי תאורה: שקע ותקע, דורי קמחי
                                            • וילונות: רוזבאד
                                            • שטיח סלון: שטיחי איתמר
                                            • אביזרים: אוסף פרטי, now pottery, זארה הום
                                            • ספה ורודה בסלון, כריות נוי ומרבצים: סטודיו גרפיטי, ניסים ערד
                                            • חלונות ברזל: הסדנא לפרופיל בלגי ועבודות מתכת
                                            • שידת עץ במטבח: נקודת חן, שוק הפשפשים

                                             

                                            ------------------------------------------------

                                            ורוד פודרה כמו בספה ובמסדרון הוא גוון שמופיע ביותר ויותר בתים. לחצו על התמונה לעוד דוגמאות:

                                             

                                            ורוד לכולם. לחצו לכתבה המלאה (צילום: Courtsy of Ferm Living)
                                            ורוד לכולם. לחצו לכתבה המלאה (צילום: Courtsy of Ferm Living)

                                             

                                             

                                             
                                            הצג:
                                            כל התגובות לכתבה "הבית שנולד בריקוד משותף של מעצבת פנים ומלבישת בתים"
                                            אזהרה:
                                            פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
                                            ביגדיל