סופגניות נטולות גלוטן (צילום: מהודליה כצמן Bake Care)
קסנטן מה? צפו וגלו
מרכיבים
לקמח ללא גלוטן
- 1/2 1 כוסות קמח אורז מלא
- 1/2 כוס קמח תפוחי אדמה
- 1/4 כוס קמח אורז
- 1/4 כוס קמח טפיוקה
- 1 כפית קסאנטן גאם
לסופגניות
- 2 ביצים גדולות
- 1/4 כוס סירופ מייפל או לתת אורז
- 1/4 כוס סוכר קנים
- 1 גביע יוגורט עזים
- 2 כפיות קליפת לימון מגורדת
- 3 כפות שמן קוקוס נוזלי (אבל לא חם)
- 2 כפיות תמצית וניל
- 1/2 1 כוסות קמח ללא גלוטן
- 1 כפית אבקת אפיה
- 1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
ריבה/ שוקולד/ חלבה או כל מילוי אחר שאוהבים
אופן הכנה
- קמח ללא גלוטן: מערבבים את מרכיביו ומאחסנים במיכל אטום.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות, מכינים תבנית שקעים של סופגניות, דונאטס או כל תבנית שקעים מתאימה או מולטי טוסטר.
- הסופגניות: מקציפים את הביצים, הסירופ והסוכר במיקסר, במהירות גבוהה במשך 3 דקות, עד להיווצרות קצף.
- מוסיפים את היוגורט ואת קליפת הלימון המגורדת ומערבבים.
- מערבבים יחד את שמן הקוקוס ואת הווניל ומוסיפים את התערובת לקציפה.
- הקערה נפרדת מערבבים 1/2 1 כוסות קמח ללא הגלוטן (שהכנו) עם אבקת האפייה והסודה.
- מאחרים את החומרים היבשים עם הקציפה, מכסים ונותנים לבצק לנוח 10 דקות בצד.
- ממלאים את השקעים בבצק עד 3/4 מהגובה ואופים כ-9 דקות. אם אופים במולטי טוסטר, אופים 6 דקות.
- מוציאים, מצננים מעט וממלאים במילוי שמעדיפים.
מתכונים מדליקים ובריאים נוספים תוכלו למצוא בבבלוג של הודליה
______________________________________________________
אתם היחידים שלא אוהבים סופגניות? נסו פחזניות ללא גלוטן של הודליה