איך להפוך בקלות עוגה בחושה פשוטה לעוגת יום הולדת חגיגית

גם אם יש לכם שתי ידיים שמאליות ואפס כלים מיוחדים אתם יכולים ליצור בקלות עוגת רושם. צריך רק קרם פשוט, שקית, כמה סוכריות – ואת המדריך של טליה הדר

טליה הדר

|

29.11.17 | 16:21

סגנון וצילום: טליה הדר, EshetStyle.com

 

רוצים לשמח מישהו ביום ההולדת שלו עם עוגה מושקעת, אבל אתם יודעים לאפות רק עוגה בחושה? אל תדאגו, גם היא יכולה להיות בסיס מצוין לחגיגה. כל מה שתצטרכו זה קרם שמכינים ברגע, שקית ומעט סוכריות צבעוניות - ואחרי כמה דקות של עבודה תקבלו עוגה מרשימה וטעימה שגם הילדים וגם המבוגרים יאהבו.

 

אז איך תשדרגו בקלות עוגה בחושה פשוטה לעוגת קרם חגיגית? ככה בדיוק:

 

אז מה צריך?

  • עוגה, כמובן: בסוף הכתבה תמצאו מתכון לעוגת וניל בחושה וטעימה שאפשר להכין בלי מיקסר.
  • קרם וניל פשוט: מקציפים יחד 2 מכלים קטנים של שמנת מתוקה (או שמנת פרווה) עם 2 כפיות תמצית וניל וחבילת אינסטנט פודינג וניל.
  • שקית זילוף (אם אין לכם – אפשר להשתמש בשתי שקיות סנדוויץ').
  • אבקת סוכר.
  • חופן סוכריות צבעוניות או חטיפי שוקולד קטנים.
  • סכין מריחה או לקקן.

 

מתי לקשט את העוגה?

 

את העוגה אפשר להכין יומיים מראש ולשמור בטמפרטורת החדר בתוך התבנית, כשהיא עטופה היטב בפלסטיק נצמד. את הקרם אפשר לשמור עד יומיים במקרר – בקערה מכוסה או בשקית זילוף.

 

אבל את הציפוי עצמו ואת הקישוט כדאי לעשות סמוך להגשה כי העוגה הכי טעימה כשהיא לא מהמקרר, וגם הקישוטים נשמרים הכי יפה בחוץ.

 

עם זאת, ברור שלא תמיד זה אפשרי. במקרים כאלה אפשר לשמור את העוגה המקושטת במקרר במשך יום, כשהיא אינה מכוסה (כדי לא להרוס את הקישוטים). לפעמים הסוכריות מורידות קצת צבע, אבל אם מקפידים שהן לא יזוזו אז כמעט שלא רואים.

 

קישוט העוגה בקרם, אפשרות 1: זילוף גבעות קטנות

 

1. מחלצים את העוגה מהתבנית ומעבירים לצלחת הגשה. חשוב לתת לה להתקרר לגמרי לפני שמתחילים לזלף.

2. מעבירים את קרם הווניל לשקית הזילוף: "מלבישים" את השקית על צנצנת גדולה או קרף, ממלאים אותה בעזרת כף או לקקן ומסובבים את החלק העליון לסגירה. כדאי להכניס את השקית למקרר לשעה לפחות לפני הזילוף, כדי לתת לקרם להתייצב – אבל לא חייבים.

 

 (צילום: טליה הדר)
    (צילום: טליה הדר)
     

     

    3. חותכים את ה"שפיץ" של השקית עם מספריים.

    4. מזלפים גבעות קרם קטנות מסביב לעוגה: מתחילים את הזילוף צמוד לעוגה, יוצרים עיגול בתנועת סיבוב קטנה ולאט לאט עולים ועוזבים, ליצירת "שפיץ". אם מעולם לא זילפתם קודם, אל דאגה! עשו קודם כמה ניסיונות בצד, על צלחת, כדי לקבל ביטחון. מה שחשוב זה לשמור (בערך) על סימטריה - בגודל הזילופים, במיקום שלהם ובמרווחים ביניהם – כדי שהתוצאה תהיה נקייה ויפה.

     

     (צילום: טליה הדר)
      (צילום: טליה הדר)
       

       

      • אם גבעת קרם יוצאת קטנה מדי או עקומה מדי, לא קרה כלום – אפשר לתקן ולהוסיף לה קרם או לנסות לדחוף אותה טיפונת עם השפיץ של שקית הזילוף.
      • אפשר להסתפק במראה מינימליסטי של מעגל גבעות אחד, ולזרות מעל בנדיבות אבקת סוכר. את אבקת הסוכר כדאי להוסיף רק אחרי שמסיימים עם הזילוף, אחרת הסוכר יגרום לקרם שלא להידבק לעוגה.

       

       (צילום: טליה הדר)
        (צילום: טליה הדר)
         

         

        אפשר כמובן ללכת על זילוף של גבעות על כל העוגה, ולהניח על חלק מהגבעות (או כולן) סוכריות צבעוניות או שוקולד צ'יפס.

         

         (צילום: טליה הדר)
          (צילום: טליה הדר)
           

           

          קישוט העוגה בקרם, אפשרות 2: ציפוי כל העוגה

           

          בשיטת הקישוט הזאת לא צריך להעביר את הקרם לשקית זילוף – פשוט מורחים אותו על העוגה (לאחר שהתקררה) בעזרת לקקן או סכין מריחה רחבה.

           

           (צילום: טליה הדר)
            (צילום: טליה הדר)

             

            כשגומרים לצפות את העוגה דואגים לפיניש: עוטפים אצבע במגבת נייר ומנקים משאריות קרם את הצלחת.

             

             (צילום: טליה הדר)
              (צילום: טליה הדר)
               

               

              עכשיו הגיע הזמן להכניס צבע!

               

              אפשר (ומומלץ) להיות יצירתיים ולהשתמש בכל דבר שיש בבית – סוכריות, שוקולדים קטנים, שוקולד צ'יפס וכדומה. ובכל זאת יש כמה דגשים:

               

              • צבעים: כדאי לקשט עם צבע אחד או שניים, ולא יותר. כך מתקבל מראה נקי, נעים לעין ולא מקושקש מדי.
              • סימטריה: כדאי להתחיל בהנחת "עוגנים", כלומר למקם קישוט אחד במרכז של כל צלע בעוגה מלבנית או במרכז כל רבע בעוגה עגולה. ממשיכים בהנחת קישוט באמצע הדרך בין העוגנים, אחר כך ברבע הדרך – וחוזר חלילה. בשיטה הזאת, גם אם הקישוטים נגמרים באמצע, עדיין נשמרת הסימטריה.

               

               (צילום: טליה הדר)
                (צילום: טליה הדר)
                 

                 

                ועוד טיפ: איך מבטיחים שכל הילדים יהיו מרוצים?

                 

                תמיד כשמגיעים לשלב חיתוך העוגה מתחילות הבקשות: "אני רוצה עם ורוד", "אני רוצה עם שוקולד" ו"אוף, למה לא קיבלתי עם סוכריות?". כדי שזה לא יקרה כדאי להכין ליד העוגה קערית עם קישוטים אקסטרה, כדי להשלים בפרוסות שיצאו בלי.

                 

                 (צילום: טליה הדר)
                  (צילום: טליה הדר)

                  _______________________________________________________

                   

                  עוגת וניל בחושה – מתכון בסיס פשוט ונהדר

                   

                  זו עוגה פשוטה ומעולה! כמו עוגת "לייקח", אבל קצת יותר רטובה מבפנים וטיפה יותר קראנצ'ית מבחוץ, ועם טעם עדין של וניל ויוגורט. מכינים אותה בצ'יק בקערה אחת, ולא חייבים להשתמש במיקסר. 

                   

                  לגרסה פרווה אפשר להחליף את היוגורט בכמות זהה של מעדן סויה בטעם וניל. מאחר שהמעדן ממותק, כדאי להפחית כף מכמות הסוכר.

                   

                   (צילום: טליה הדר)
                    (צילום: טליה הדר)

                     

                    מרכיבים

                    2 תבניות אינגליש קייק, או תבנית בקוטר 28-26 ס"מ, או 16 מאפינס

                     

                    • 1 גביע (200 גרם) יוגורט (לעוגה רטובה ורכה יותר אפשר להוסיף עוד 2 כפות יוגורט או 1 כף חלב)
                    • 3 ביצים
                    • מיץ מ-1/2 תפוז
                    • 2/3 כוס (160 מ"ל) שמן
                    • 1 כפית תמצית וניל
                    • 1/2 1 כוסות (300 גרם) סוכר
                    • קורט מלח
                    • 1 כף גדושה אינסטנט פודינג וניל
                    • 2 כוסות ועוד 2 כפות (300 גרם) קמח תופח
                    • 1 כף סוכר חום

                     

                    אופן ההכנה
                    1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית, מקמחים אותה קלות ומנערים מעודפי קמח.
                    2. שמים בקערה את כל המרכיבים, למעט הקמח והסוכר החום, וטורפים לבלילה אחידה.
                    3. מוסיפים את הקמח, בהדרגה ותוך ערבוב, עד שמתקבלת בלילה אחידה (חשוב לערבב כמה שפחות, כי עיבוד יתר יפגע במרקם העוגה).
                    4. מעבירים את הבלילה לתבנית, מפזרים את הסוכר החום ואופים עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי – 45-40 דקות בתבניות אינגליש קייק, כ-55 דקות בתבנית עגולה גדולה וכ-35 דקות בתבניות מאפינס.

                     

                     

                     
                    הצג:
                    אזהרה:
                    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
                    כשר חלבי
                    דרגת קושי קלה
                    דירוג הגולשים (12 מדרגים)
                    לחצו על הלבבות כדי לדרג