איך נכנס פרח צבעוני לתוך הג'לי? עסק משגשג שהוקם לגמרי במקרה

ליאת חתוכה למדה מהעוזרת הפיליפינית לייצר עוגות ג'לי צבעוניות, הכינה עוגה לבר מצווה של בנה, ומאז מובילה טרנד עם רבבות עוקבים. פגשנו אותה ב"מותק של לאשה"

בוא לראות מה עוד מחכה לכם בפסטיבל "מותק של לאשה"
ליאת חתוכה, "מלכת הג'לי",  מציגה עוגת ג'לי בתלת מימד. "כל אחד יכול להכין כזו" (צילום: אבי אייך)
ליאת חתוכה, "מלכת הג'לי", מציגה עוגת ג'לי בתלת מימד. "כל אחד יכול להכין כזו" (צילום: אבי אייך)
העוגות עשויות מג'לי שקוף שלתוכו מזריקים צבעי מאכל טבעיים בטעמים שונים (צילום: אבי אייך)
העוגות עשויות מג'לי שקוף שלתוכו מזריקים צבעי מאכל טבעיים בטעמים שונים (צילום: אבי אייך)

לליאת חתוכה אין כתר או תואר מלכותי רשמי, אבל היא מלכה, מלכת הג'לי. פגשתי אותה אתמול (יום ב') בסדנת "קינוחי תלת ממד מג'לטין", במסגרת פסטיבל "מותק של לאשה" בשיתוף שבועון "לאשה" בקניון TLV.

 

פסטיבל המתוקים, המתקיים עד יום חמישי (30.11), כולל כ‭ 10-‬דוכנים מעולם הקונדיטוריה, וביניהם דוכנים לממכר מוצרי אפייה, קינוחים מוכנים ועוד. בנוסף לסדנת הג'לי, הקונדיטור אורן בקר יעביר סדנת קינוחי כוסות על בסיס שוקולד, ג'קי אזולאי ממאסטר שף תכין קינוחים מרוקאים והקונדיטור מיקי שמו ינחה סדנת מוס גבינה עם תותים.  

 

הקומה העליונה של הקניון קושטה בדוכנים מתוקים וצבעוניים וריחות נפלאים, המציעים מגוון קינוחים, מהצ׳ורוס הספרדי ועד האקלייר הצרפתי, לצד שוקולטיירים מקצועיים, פירות טריים ועוד. הבעיה העיקרית שניצבה בפניי: מה אני בוחרת? לשמחתי בעלי הדוכנים היו מאוד נדיבים עם הטעימות, כך שלא יצאתי עם תחושת פספוס

 

 

מריחים כבר את חנוכה (צילום: אבי אייך)
    מריחים כבר את חנוכה(צילום: אבי אייך)

    קפיצה קטנה לפריז, מבלי לצאת מתל אביב (צילום: אבי אייך)
      קפיצה קטנה לפריז, מבלי לצאת מתל אביב(צילום: אבי אייך)



        (צילום: אבי אייך)
        (צילום: אבי אייך)

         

         "קראתי לעצמי 'מלכת הג'לי' כדי שאנשים בעבודה לא יזהו אותי", מסבירה חתוכה רגע לפני תחילת הסדנה, בזמן שהקהל מתרשם מצבעוניות עוגות התלת מימד שעל הדוכן.  ״אם אתם לא שומעים משהו - ישר תצעקו״, היא מקדימה את הרצאתה. ״היום אני הולכת להסביר איך להכין בסיס מג׳לטין. זכיתם״, היא מוסיפה. בעודה מדברת ומסבירה היא זורקת בדיחות וקריצות לקהל, שנראה מרותק במיוחד.

         

        לסדנה הגיעו עשרות אנשים שעוקבים אחריה ברשתות החברתיות וצמאים לידע אודות עוגות הג'לטין הצבעוניות והתלת ממדיות, אותן היא מכינה לפי טכניקות שפיתחה בעצמה. "וזה כל כך פשוט. כל אחד יכול לעשות את זה", היא מוסיפה בביטחון מלא.

         

        ליאת מדגימה את טכניקת ההזרקה במהלך הסדנה בקניון TLV (צילום: אבי אייך)
          ליאת מדגימה את טכניקת ההזרקה במהלך הסדנה בקניון TLV(צילום: אבי אייך)

           (צילום: אבי אייך)
            (צילום: אבי אייך)

             

             

             

            אלופת אירופה בג'לי

             

            חתוכה, אמא לארבעה ילדים מפתח תקווה ואשת הבעלים של "פלאפל חתוכה" המיתולוגי, הפכה בלי שהתכוונה את התחביב הכיפי שלה למותג מצליח. בגיל 41 חתוכה בעלת מותג מוכר של מוצרי אפיה ותמציות, שני עמודי פייסבוק עם מעל 35 אלף עוקבים, בהם היא מלמדת ומשתפת במתכונים, פינה בתוכנית טלוויזיה ולו"ז עמוס בסדנאות והרצאות אותן היא מעבירה. ואם כל זה לא מספיק לרזומה המפואר, בחודש יוני האחרון טסה לרומניה יחד עם נבחרת של 11 שפים מהארץ לתחרות מטעם איגוד השפים העולמי וקטפה את אליפות אירופה. אגב, היא מעולם לא למדה אפיה או קונדיטוריה בצורה מקצועית.

             

            הכל התחיל לגמרי במקרה, כשרגע לפני בר המצווה של בנה, בעלה הציע שאולי תכין לאירוע את הג'לי שלמדה מטניה, העוזרת הפיליפינית שלה. "את לא תביני. אין לך את היד לזה", אמרה לה בתחילה טניה, כשניסתה לשכנע אותה לגלות לה את סוד הכנת הג'לי הצבעוני. חתוכה עבדה אז כמגשרת ובוררת בעניינים עסקיים ומקצועיים ונדהמה מהצבעים והטעמים של הג'לי המתוק שהכינה טניה לילדיה בימי ההולדת. בסוף טניה נכנעה ולימדה אותה.

             

            שלוש שנים אחר כך החליטה חתוכה להכין לבר המצווה של בנה שולחן ארוך באורך 15 מטר של ג'לי מתוק וצבעוני שכולם רצו לצלם ולהעלות לפייסבוק. היא לא תיארה לעצמה שהתמונות האלה יהפכו אותה למלכת הג'לי, עם אלפי לייקים ואלפי הודעות המבקשות ממנה ללמד את הכנת הג'לי בסדנאות.

              

            זה רק נראה מסובך (צילום: אבי אייך)
              זה רק נראה מסובך(צילום: אבי אייך)

               

              "כשהאורחים ראו את השולחן אף אחד לא רצה לאכול. כולם צילמו והעלו לפייסבוק. היו לי אז 78 חברים בפייסבוק. בין עשרות הפניות שהיו אלי באותו יום הייתה גם פניה מעמותת 'בית חם', שביקשה עוגת ג'לי למסיבת יום הולדת של שני ילדים שרגישים לגלוטן. אמרתי להם שאני לא מקצועית בשום צורה, אבל אעשה את זה באהבה". מנהלת העמותה פרסמה בפייסבוק מכתב תודה לחתוכה והוסיפה תצלום של העוגה - פוסט שהפך ויראלי וצבר 9,000 לייקים ו-3,000 הודעות חדשות לחתוכה.

               

              כשראתה את ההתלהבות הגוברת החליטה לפתוח עמוד פייסבוק אנונימי בשם מלכת הג'לי. "לא צירפתי אפילו תמונת פרופיל. פחדתי שזה יסבך אותי עם הלקוחות בעבודה". שבוע אחרי שפתחה את העמוד כבר מצאה את עצמה מוצפת הזמנות ובקשות לסדנאות. 

               

               

               "עם הזמן והניסיון שצברתי התחלתי לפתח מוצרים משלי, הנמכרים בכל הארץ ומקלים על תהליך ההכנה", מספרת חתוכה. "מאוחר יותר פתחתי עמוד נוסף שנקרא 'סודות האירוח לעצלנים', שם אני מעלה מתכונים, מדריכים ורעיונות לקינוחים פשוטים וקלים לעשייה מג'לטין, שכל אחד יכול להכין בעצמו".

               

              מה יש בעוגות האלו שכל כך סוחף?

              "הן מג'לי שקוף שלתוכו ניתן להזריק צבעי מאכל טבעיים בטעמים שונים. בעמודי הפייסבוק שלי ובהרצאות אני מסבירה בדיוק איך להזריק את צבעי המאכל בכדי ליצור צורות שונות. אפשר לעשות פשוט הכל ובסופו של דבר יוצאת עוגה יפה, טעימה ומתאימה לרגישים לגלוטן. היתרון הגדול הוא שההכנה מאוד קלה ואפילו שזה נראה מסובך, זה ממש לא".

               

              "במקום להיות טובה בכמה תחומים, אני מעדיפה להיות הכי טובה בתחום אחד" (צילום: אבי אייך)
                "במקום להיות טובה בכמה תחומים, אני מעדיפה להיות הכי טובה בתחום אחד"(צילום: אבי אייך)

                 

                האם את מרגישה חיסרון כלשהו בכך שמעולם לא למדת את התחום בצורה מקצועית?

                "שום דבר בחיים הוא לא חיסרון. למען האמת אני לא רואה סיבה ללמוד אפיה או קונדיטוריה. במקום להיות טובה בכמה תחומים, אני מעדיפה להיות הכי טובה בתחום אחד ואני מספר אחד בארץ".

                 

                 

                • פסטיבל "מותק של לאשה " מתקיים עד יום חמישי (30.11), בקניון TLV, החשמונאים 98, תל אביב

                 

                הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
                הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
                 
                הצג:
                אזהרה:
                פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד