מאפה אנרגיה עם סילאן, שיבולת שועל ופירות יער (צילום: אפיק גבאי)
מתכון של אינס שילת ינאי, באדיבות מועצת החלב.
מרכיבים
10 מאפי אנרגיה בתבנית שקעים
- 3 ביצים
- 250 גרם גבינה לבנה
- 1/2 כוס (170 גרם) סילאן ללא תוספת סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/2 כפית קליפת לימון מגוררת
- 1/2 1 כוסות (150 גרם) שיבולת שועל אינסטנט
- 1 כפית אבקת אפייה
- קורט מלח
- 1 כוס (כ-150 גרם) פירות יער קפואים
- 1/2 חצי כוס (50 גרם) אגוזי פקאן, קצוצים
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית שקעים.
- מערבבים בקערה את הביצים, הגבינה, הסילאן, תמצית הווניל וקליפת הלימון.
- מוסיפים את שיבולת השועל, אבקת האפייה והמלח, ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים לתערובת את פירות היער ואגוזי הפקאן ומערבבים בעדינות, רק עד שהם מתפזרים באופן אחיד.
- מעבירים את התערובת לתבנית ואופים כ-25 דקות, עד שמאפי האנרגיה מזהיבים ומתייצבים.