היפה שבטירמיסואים: כך תהפכו את הקינוח האיטלקי לרולדה חגיגית

במקום ליצור שכבות, עוטפים את קרם המסקרפונה בבישקוטים בעזרת פטנט קטן – ומקבלים טירמיסו יפהפה ומיוחד. אינס שילת ינאי עם כל הפרטים

אינס שילת ינאי

|

21.11.17 | 21:10

רולדת טירמיסו (צילום: אפיק גבאי)
רולדת טירמיסו (צילום: אפיק גבאי)

מרכיבים

12 מנות

 

  • 4 חלמונים
  • 4 כפות סוכר
  • 1/4 1 כוסות (300 גרם) גבינת מסקרפונה
  • מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה
  • 1 כפית גדושה אבקת קפה נמס
  • 1 כף ברנדי
  • 24 בישקוטי
  • אבקת קקאו לפיזור

 

אופן ההכנה

  1. מניחים קערת נירוסטה על סיר שבו מעט מים רותחים (בן מארי). שמים בה את החלמונים והסוכר ומקציפים כ-6 דקות, עד שמתקבלת קציפה תפוחה, בהירה וחמימה. מורידים את הקערה מהסיר.
  2. מוסיפים לקערה את המסקרפונה ומקציפים עד להטמעה.
  3. מקציפים בקערה נפרדת את השמנת המתוקה ומקפלים לקציפת החלמונים והגבינה. מעבירים לשקית זילוף ומכניסים למקרר.
  4. ממיסים את אבקת הקפה ב-1/2 1 כוסות מים רותחים. מקררים מעט, מוסיפים את הברנדי ומעבירים לקערה רחבה.
  5. מרפדים מגש גדול בניילון נצמד. טובלים את הבישקוטי בקפה ומניחים אותם במגש בשתי שורות צמודות, שבכל אחת מהן 12 עוגיות. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר ל-4 שעות.
  6. מסירים את הניילון העליון ומפזרים אבקת קקאו על הבישקוטי. מזלפים את הקרם לאורך החיבור בין שתי שורות הבישקוטי (אפשר לשמור קצת מהקרם לקישוט).
  7. מרימים בעזרת הניילון את הבישקוטי משני הצדדים, וסוגרים מעל הקרם. מהדקים בעדינות. מסירים את הניילון בעדינות ומעבירים לצלחת הגשה. מפזרים אבקת קקאו ומקשטים בקרם ששמרנו בצד.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
דרגת קושי בינונית
דירוג הגולשים (1 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג