פסטה ברוטב פסטו-אבוקדו (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
מרכיבים
2 מנות
- 1/2 חבילה (250 גרם) פסטה
- 1 אבוקדו בשל, קלוף ומגולען
- מיץ מ-1/2 לימון
- 4 כפות מים
- חופן צנוברים
- 1 כפית ממרח פסטו (קנוי או ביתי)
- חופן עלי בזיליקום טריים
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- לקישוט: עירית קצוצה, צנוברים (או קשיו, או בוטנים) קלויים קלות במחבת ללא שמן
אופן ההכנה
- מבשלים את הפסטה במי מלח, לפי הוראות היצרן.
- בינתיים, מכינים את הרוטב: שמים בקערת מעבד המזון (או משתמשים בבלנדר מוט) את האבוקדו, מיץ הלימון, המים והצנוברים וטוחנים כדקה למחית חלקה. מוסיפים את הפסטו, הבזיליקום והתבלינים וטוחנים כמה שניות.
- מסננים את הפסטה המוכנה, מעבירים לקערה ומוסיפים את הרוטב. מערבבים ומחלקים לצלחות. מקשטים בנדיבות בעירית ובצנוברים.
- עוד מתכונים מעולים של דפנה אוסטר מיכאל - בבלוג "מתנות קטנות"