טבעוני שזה טעים: לחם בננות מושלם ונטול מרכיבים מן החי

אם ענבר בוחרת לאכול את העוגה הזאת ביום ההולדת שלה, כנראה שכדאי לכם לנסות אותה, גם אם זה סתם יום רגיל. ואל תדאגו לגבי סוכר לבן או מרגרינה: הם לא מוזמנים

ענבר חוברה

|

16.11.17 | 07:19

אם אתם כבר אופים לחם בננות, כדאי שתדעו כמה דברים
לחם בננות טבעוני (צילום: ענבר חוברה, Endless Trip)
לחם בננות טבעוני (צילום: ענבר חוברה, Endless Trip)

מרכיבים

תבנית לחם / אינגליש קייק

 

  • 2 כפות זרעי פשתן טחונים או אבקת זרעי פשתן
  • 6 כפות מים
  • 2 כוסות קמח שיבולת שועל ללא גלוטן (אפשר לטחון שיבולת שועל בעצמכם)
  • 1 כפית קינמון, טחון
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
  • 1/2 כפית מלח
  • 3/4 כוס תמרים מגולענים
  • 1/2 כוס חלב צמחי לא ממותק
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 3 בננות גדולות בשלות מאוד ומעוכות
  • 1/3 כוס אגוזים טבעיים שאוהבים (שלמים או קצוצים)

 

בננה חצויה לאורך או אגוזים טבעיים (לקישוט)

 

אופן הכנה:

  1. מחממים את התנור ל-160 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  2. מערבבים את זרעי הפשתן הטחונים עם המים ומניחים בצד.
  3. מערבבים בקערה גדולה את הקמח, הקינמון, אבקת האפייה, אבקת הסודה והמלח.
  4. מערבלים במעבד מזון את התמרים, החלב, תמצית הווניל עד שמקבלים תערובת אחידה.
  5. מוסיפים את הבננות המעוכות ואת תערובת זרעי הפשתן לקערה עם תערובת הקמח ומערבבים.
  6. מוסיפים את תערובת התמרים לקערה עם הקמח ומערבבים לתערובת אחידה, מעבירים אותה לתבנית, מיישרים ומקשטים באגוזים ו/או בבננה.
  7. אופים בתנור כשעה, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מניחים לה להצטנן לגמרי לפני שפורסים.

 

ענבר חוברה היא בעלת הבלוג Endless Trip העוסק בטיולים, לייף סטייל, אוכל ובריאות

 

______________________________________________________

 

רוצים מנות נוספות עם פירות? נסו את הפנקייקס של ענבר

 

 

 לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: Shutterstock)
לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: Shutterstock)

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר פרווה
טבעוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (3 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג