אם אתם כבר אופים לחם בננות, כדאי שתדעו כמה דברים
לחם בננות טבעוני (צילום: ענבר חוברה, Endless Trip)
מרכיבים
תבנית לחם / אינגליש קייק
- 2 כפות זרעי פשתן טחונים או אבקת זרעי פשתן
- 6 כפות מים
- 2 כוסות קמח שיבולת שועל ללא גלוטן (אפשר לטחון שיבולת שועל בעצמכם)
- 1 כפית קינמון, טחון
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
- 1/2 כפית מלח
- 3/4 כוס תמרים מגולענים
- 1/2 כוס חלב צמחי לא ממותק
- 2 כפיות תמצית וניל
- 3 בננות גדולות בשלות מאוד ומעוכות
- 1/3 כוס אגוזים טבעיים שאוהבים (שלמים או קצוצים)
בננה חצויה לאורך או אגוזים טבעיים (לקישוט)
אופן הכנה:
- מחממים את התנור ל-160 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- מערבבים את זרעי הפשתן הטחונים עם המים ומניחים בצד.
- מערבבים בקערה גדולה את הקמח, הקינמון, אבקת האפייה, אבקת הסודה והמלח.
- מערבלים במעבד מזון את התמרים, החלב, תמצית הווניל עד שמקבלים תערובת אחידה.
- מוסיפים את הבננות המעוכות ואת תערובת זרעי הפשתן לקערה עם תערובת הקמח ומערבבים.
- מוסיפים את תערובת התמרים לקערה עם הקמח ומערבבים לתערובת אחידה, מעבירים אותה לתבנית, מיישרים ומקשטים באגוזים ו/או בבננה.
- אופים בתנור כשעה, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מניחים לה להצטנן לגמרי לפני שפורסים.
ענבר חוברה היא בעלת הבלוג Endless Trip העוסק בטיולים, לייף סטייל, אוכל ובריאות
______________________________________________________
רוצים מנות נוספות עם פירות? נסו את הפנקייקס של ענבר