קרל לגרפלד אנטישמי? "גרמניה השמידה יהודים כדי לקלוט פליטים"

המעצב הגרמני הוותיק, שעומד בראש שאנל, מגייס בראיון טלוויזיוני את השואה כדי לתקוף את מדיניות הגבולות הפתוחים של אנגלה מרקל, ומעורר את זעמם של הצופים

איתי יעקב

|

13.11.17 | 20:38

קרל לגרפלד. ידוע בהצהרות פרובוקטיביות ולעתים אף פוגעניות (צילום: gettyimages)
קרל לגרפלד. ידוע בהצהרות פרובוקטיביות ולעתים אף פוגעניות (צילום: gettyimages)
קאיה גרבר, בתה של סינדי קרופורד, על המסלול בתצוגת אביב-קיץ 2018 של שאנל בעיצובו של לגרפלד (צילום: AP)
קאיה גרבר, בתה של סינדי קרופורד, על המסלול בתצוגת אביב-קיץ 2018 של שאנל בעיצובו של לגרפלד (צילום: AP)

מעצב האופנה הגרמני קרל לגרפלד ידוע באמירותיו הפרובוקטיביות, שלרוב חורגות מעולם האופנה ומהדיון על קו המותן, קו העוני וקו הביקיני של דוגמניות העל. אולם ביום שבת האחרון הצליח לגרפלד לזעזע גם את מי שמקשיב לשטויות שהוא פולט מהפה בשוויון נפש. לגרפלד התארח בתוכנית הטלוויזיה Salut les terriens! בערוץ C8 הצרפתי, ודיבר על מדיניות ההגירה של גרמניה והגבולות הפתוחים שמנהיגה קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל, שקלטה מאז 2015 למעלה ממיליון מבקשי מקלט.

 

"גרמניה אינה יכולה, גם אם עברו עשרות שנים, להרוג מיליוני יהודים רק כדי להכניס לשטחה במקומם מיליונים מאויביהם הגרועים ביותר", אמר לגרפלד בן ה-84, שנולד בהמבורג, גרמניה בשנת 1933, השנה בה עלה היטלר לשלטון ומונה לקנצלר גרמניה. בהמשך סיפר לגרפלד לצופים כי הוא "מכיר מישהו בגרמניה שלקח תחת חסותו מבקש מקלט סורי, ולאחר ארבעה ימים אמר הסורי ש'הדבר הכי גדול שהמציאה גרמניה היה השואה'".

 

לגרפלד על קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל: "לא היה לה צורך לקבל עוד מיליון מבקשי מקלט זרים על מנת לשפר את התדמית שלה כ'אמא החורגת המרשעת', לאחר המשבר הכלכלי ביוון" (צילום: Gettyimages)
    לגרפלד על קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל: "לא היה לה צורך לקבל עוד מיליון מבקשי מקלט זרים על מנת לשפר את התדמית שלה כ'אמא החורגת המרשעת', לאחר המשבר הכלכלי ביוון"(צילום: Gettyimages)

     

    לגרפלד הוסיף ואמר כי "למרקל כבר היו מיליונים של מהגרים, שהשתלבו היטב בחברה ובמעגל העבודה. לא היה לה צורך לקבל עוד מיליון מבקשי מקלט זרים על מנת לשפר את התדמית שלה כ'אמא החורגת המרשעת', לאחר המשבר הכלכלי ביוון (שגרמניה היתה ממובילות אולטימטום הצנע על המדינה, א"י). פתאום אנו רואים את בתו של הכומר", הוסיף לגרפלד ברמיזה עוקצנית לאביה של מרקל, שהיה שר פרוטסטנטי בממשלת מזרח גרמניה לשעבר. את דבריו חתם לגרפלד בפרגון לצרפת, המדינה בה הוא חי ופועל מאז שנות ה-50: "צרפת היא עדיין מדינת זכויות האדם, אך לקחה 10,000 או 20,000 מבקשי מקלט בלבד".

     

    בחירתו של לגרפלד לגייס את השואה נגד מדיניות הגבולות הפתוחים של מרקל, עוררה תגובות זועמות בצרפת, שם מדווחים כי תלונות רבות הוגשו לערוץ הטלוויזיה נגד התבטאויותיו של המעצב. הרגולטור הטלוויזיוני הצרפתי, CSA, אמר לסוכנויות הידיעות הצרפתית AFP כי הוא בוחן את התוכנית.

     

    לגרפלד עם עורכת ווג אנה ווינטור (צילום: gettyimages)
      לגרפלד עם עורכת ווג אנה ווינטור(צילום: gettyimages)

       

      דבריו של לגרפלד נשמעים צורמים עוד יותר, אם חוזרים בהיסטוריה אל מייסדת בית האופנה שאנל שבראשו הוא עומד מאז 1983, הלא היא גבריאל (קוקו) שאנל. שאנל הואשמה בסיוע לנאצים במהלך מלחמת העולם השנייה, ואף גויסה למודיעין הגרמני על ידי אחד ממאהביה. הביוגרפר האל ווהן, שפרסם בשנת 2011 את הספר "לישון עם האויב - מלחמתה הסודית של קוקו שאנל", כתב בספרו כי "שאנל היתה אנטישמית מאוד. היא התעשרה באמצעות מתן שירותים לעשירי צרפת, וכך נחשפה ליהודים".

       

      באופן אירוני, השליטה בבית האופנה שאנל נמצאת מאז 1974, שלוש שנים לאחר מותה של שאנל, בידיהם של האחים היהודים אלאין וג'רארד ורטהיימר, נכדיו של איש העסקים פייר ורטהיימר, שהיה שותפה של קוקו שאנל משנות העשרים, ועד שנמלט יחד עם משפחתו מצרפת לארצות הברית בשנת 1940. השניים שבו לעבוד יחד רק בשנות ה-50 המאוחרות. מעניין יהיה לגלות כיצד יגיבו בעלי הבית היהודים של לגרפלד לאמירה השנויה במחלוקת שלו, אם בכלל. כך או כך, מקרה ג'ון גליאנו לא צפוי לשוב על עצמו כאן.

      ______________________________________________________

       

      ומי המעצב שיצר את הבגד שלבשה נועה קירל ולא קיבל קרדיט?

      לחצו על התמונה לכתבה המלאה (צילום: Gettyimages)
      לחצו על התמונה לכתבה המלאה (צילום: Gettyimages)

       

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד