לאשה

    טארט תפוחים טבעוני עם קמח כוסמין מלא

    עוגה שהיא גם גם יפיופה אמיתית (אבל בלי לעבוד קשה) גם פרווה (אבל בלי מרגרינה) וגם בגרסה בריאה יותר (אבל בלי לפגוע בטעם)

    טארט תפוחים (צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)
    טארט תפוחים (צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)

     

    המרכיבים

    (תבנית מלבנית 35x10 ס"מ)

     

    לבצק
    • 2/3 1 כוסות (200 גרם) קמח כוסמין מלא + אפשרות לעוד קצת
    • 1/2 כפית קינמון טחון
    • 1/8 כפית מלח
    • 1/2 כוס + 1 כף (120 גרם) שמן קוקוס
    • 1/4 כוס סירופ מייפל

     

    • למלית
    • 300 גרם משמשים מיובשים
    • 3 כפות מים רותחים
    • 3-2 תפוחים
    • 1 כפית מיץ לימון
    • 1 כף סירופ מייפל

     

    להגשה

    3-2 כפות מייפל

    2 כפות אגוזי פקאן קצוצים

      

    ההכנה

    1. הבצק: שמים בקערת המערבל או מעבד המזון את כל מרכיבי הבצק ומעבדים

    לבצק אחיד (אם הבצק דביק מדי, מוסיפים עוד 2-1 כפות קמח כוסמין).

    2. משמנים את התבנית ומרפדים בנייר אפייה.

    3. מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק למלבן בגודל 37x12 ס"מ. מניחים את הבצק בתבנית ומהדקים לבסיס ולדפנות (בשלב זה, הבצק יכול להשתפל מעבר לדפנות). מאחסנים במקפיא 30 דקות.

    4. מחממים את התנור ל־170 מעלות.

    5. מוציאים את התבנית מהמקפיא. אם צריך, חותכים ומסירים עודפי בצק. אופים 12 דקות, עד שהבצק אפוי ונראה "יבש". מוציאים את התבנית מהתנור, אך לא מכבים אותו.

    6. המלית: שמים בקערת מעבד המזון עם להב הסכין את המשמשים והמים ומעבדים למחית. מפזרים את המחית על הבסיס האפוי.

    7. קולפים את התפוחים ומוציאים את הליבה בעזרת תפוחן או בסכין חדה. יוצקים עליהם את מיץ הלימון (למניעת השחרה). פורסים את התפוחים לרוחבם, לפרוסות עגולות בעובי 1 ס"מ. מסדרים את הפרוסות על המחית ומזלפים עליהן את המייפל.

    8. אופים כ־25 דקות, עד ששולי הבצק זהובים והתפוחים רכים (אם הבצק משחים לפני שהתפוחים מוכנים, מהדקים לשוליים רדיד אלומיניום, שיכסה רק אותם). מוציאים.

    9. ההגשה: מזלפים מייפל על העוגה, מפזרים אגוזים ומגישים חמים או בטמפרטורת החדר.

     

    • לא בעניין של שמן קוקוס וקמח כוסמין? אפשר להמיר אותם בחמאה ובקמח לבן באותה הכמות. אם מחליפים רק את השמן או רק את הכוסמין, ייתכן שתצטרכו להוסיף כף־שתיים של חמאה או של קמח לבן, כדי לקבל בצק נוח לעבודה. 

     

    • זמן הכנה: כשעה (לא כולל זמן קירור במקפיא)
    • דרגת קושי: קל־בינוני
    • איך שומרים: עד 3 ימים, מכוסה היטב במקרר

     

     

     

    הגליון החדש של לאשה (צילום: אייל נבו, סגנון: חיה וידר)
    הגליון החדש של לאשה (צילום: אייל נבו, סגנון: חיה וידר)
     
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "טארט תפוחים טבעוני עם קמח כוסמין מלא"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    ביגדיל