קינמון מוסיף המון: עוגה
בחושה, מהירה ומתובלת

ככה אוכלים עוגה בדיאטה: אופים אותה בעצמכם, משתמשים במרכיבים פשוטים בדיוק במידה הנכונה ושוכחים מרגשות אשם

סיון ורקר-פלג

|

09.11.17 | 07:06

עוגות קינמון משגעות (צילום: סיון ורקר-פלג)
עוגות קינמון משגעות (צילום: סיון ורקר-פלג)

טוב, די ברור שמה שגנב את ההצגה בעוגה הזו היא התבנית (למתעניינים: מדובר על תבנית שקעים בצורת "מיני חלות" שרכשתי בארה"ב). אין לכם כזאת? כדאי לכם בכל זאת להכין את העוגה כי היא כל כך טעימה, שבכל תבנית היא תהיה הצלחה מסחררת. במיוחד עכשיו, כשמזג האוויר החורפי מתקרב ומתחשק לכם משהו מפנק ומנחם, עדיף בחוש ועם מספר חד ספרתי של מרכיבים. הרתיחו את הקומקום ותראו שתוך עשר דקות (בלחץ!) העוגה נכנסת בתנור.

 

מרכיבים

תבנית אינגליש קייק או תבנית 12 שקעים סטנדרטית

 

  • 3 ביצים
  • 1/3 כוס שמן
  • 1/2 כוס סוכר חום או לבן
  • 1/2 כוס חלב/מים רותחים
  • 1.5 כפיות קינמון
  • 1/2 1 כוסות קמח תופח או קמח מלא/כוסמין מעורבב עם 1 כפית אבקת אפייה

 

מעט אבקת סוכר וקינמון (לקישוט)

 

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית
  2. טורפים את הביצים יחד עם השמן בקערה, מוסיפים את הסוכר ואת החלב וטורפים נמרצות, כדי שהביצים לא תתבשלנה.  
  3. מוסיפים את הקינמון ואת הקמח ומערבבים רק עד לאיחוד. נזהרים לא לערבב יותר מידי.
  4. יוצקים את בלילה לתבנית ואופים 40-30 דקות (לעוגה) או 20-15 דקות (למאפינס), עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה, יוצא עם פירורים לחים בלבד.
  5. מוציאים מהתנור ומצננים. מפזרים מעל אבקת סוכר וקינמון לקישוט (לא חייבים).

 

סיון פלג היא דיאטנית קלינית המתמחה בירידה במשקל ובתזונת נשים הרות ולאחר לידה

 

-------------------------------------------------------------------------------------------

 

עוד עוגה מופלאה של סיון, תוכלו למצוא כאן:

 

 לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: סיון ורקר-פלג)
לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: סיון ורקר-פלג)

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר חלבי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (13 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג