שילוב מנצח: מאפינס בננה וחמאת בוטנים בציפוי שוקולד

עוגות אישיות מקמח כוסמין או מלא, שמשדכות מתיקות של בננות, מליחות של חמאת בוטנים ומעל הכל - רוטב שוקולד עשיר וקטיפתי

מאפינס בננה וחמאת בוטנים בציפוי שוקולד (צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רו)
מאפינס בננה וחמאת בוטנים בציפוי שוקולד (צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רו)

 

המרכיבים

(12 מאפינס)

 

 

למאפינס

  • 1/2 כוס חמאת בוטנים עם שברי בוטנים
  • 2 בננות, קלופות ומעוכות במזלג
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר חום
  • 1 כפית מיץ לימון
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס חלב או תחליף חלב (חלב שקדים/ חלב אורז וכד')
  • 1/3 1 כוסות (190 גרם)
  • קמח כוסמין מלא, או קמח מלא או קמח לבן
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1/4 כפית מלח
  • אפשרות: 1/2 כפית קינמון טחון

 

לציפוי

  • 100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
  • 1/3 כוס חלב או שמנת מתוקה 

 

ההכנה

1. מחממים את התנור ל־180 מעלות ומשמנים את השקעים בתבנית המאפינס.

2. שמים בקערת המערבל או מעבד המזון עם וו הגיטרה (או בקערה גדולה) את חמאת הבוטנים, הבננות, הסוכר, מיץ הלימון והביצים ומעבדים לבלילה חלקה (או טורפים היטב ידנית). מוסיפים את החלב ומעבדים שוב, עד שהוא נטמע לגמרי.

3. שמים בקערה נפרדת את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, המלח והקינמון (אם רוצים) ומערבבים. מוסיפים לקערת הבננות ומעבדים (או מערבבים) לעיסה אחידה.

4. יוצקים את העיסה לשקעים כך שתמלא עד שלושה רבעים מגובהם. אופים 25-20 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז המאפים יוצא נקי. מוציאים, מצננים לגמרי ומחלצים מהתבנית.

5. הציפוי: שמים את השוקולד והחלב בקערה מתאימה ומחממים במיקרוגל בהפסקות (עוצרים, בודקים ומערבבים כל 30 שניות), עד שאפשר לערבב אותם לקרם חלק. יוצקים על המאפינס. מצננים ומגישים.

 

 

  • זמן הכנה: כשעה
  • דרגת קושי: קל
  • איך שומרים: עד 4 ימים במקרר. עד חודש במקפיא

 

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד