החזירו את השמש או פשוט הכינו לנו עוגת מנדרינות במצב רוח צהוב

טיפת הגשם הראשונה מוציאה מכולם את הגעגועים לקיץ. אבל, אתם ממש לא חייבים לשנוא את החורף כדי להכין עוגה בחושה מופלאה עם קמח שקדים וכוסמין

הודליה כצמן

|

02.11.17 | 08:44

עוגת קלמנטינות עם קמח שקדים (צילום: הודליה כצמן  Bake Care)
עוגת קלמנטינות עם קמח שקדים (צילום: הודליה כצמן Bake Care)

מרכיבים

תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ

 

לעוגה

  • 1 כוס קמח שקדים
  • 1/4 1 כוסות קמח כוסמין מלא
  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • 1/4 כוס סירופ אגבה או מייפל
  • 1/4 כוס סוכר קנים אורגני או סוכר קוקוס
  • 3 ביצים
  • 1/4 כוס שמן אגוזי מלך או כל שמן בריא אחר
  • פילטים משלוש מנדרינות, חתוכים ל-3 (החלק הלבן חריף ולכן לא נרצה אותו בעוגה)

 

לקרם הקוקוס

  • 1 פחית קרם קוקוס 22% שומן
  • 1 כף סירופ אגבה או מייפל
  • 2 כפות מיץ מנדרינות
  • 1 כף קורנפלור

 

לקישוט

  • פלחים מ-2 מנדרינות
  • קליפה מגוררת ממנדרינה אחת

 

אופן הכנה

  1. העוגה: מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית אפייה.
  2. מערבבים בקערה את קמח השקדים, קמח הכוסמין ואבקת האפייה.
  3. בקערה נפרדת, טורפים את הביצים עם סירופ האגבה והסוכר, עד לתערובת אחידה. מוסיפים את הפילטים ומערבבים שוב עד לפיזור.
  4. מאחדים את שתי התערובות. מוסיפים את השמן ומערבבים רק עד לאיחוד (יש להימנע מערבוב יתר).
  5. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים בתנור כ-30 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. מוציאים ומצננים לחלוטין.
  6. הקרם: מערבבים היטב את מרכיביו ומורחים על העוגה.
  7. הקישוט: מקשטים בפלחי המנדרינות ובקליפת מנדרינה מגורדת.

 

מתכונים מדליקים ובריאים נוספים תוכלו למצוא בבבלוג של הודליה

 

-------------------------------------------------------------------------------------------

 

מחפשים עוגה במצב רוח חורפי יותר? נסו את הבראוניז של הודליה

 

 לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: הודליה קצמן)
לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: הודליה קצמן)

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (1 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג