עוגת קלמנטינות עם קמח שקדים (צילום: הודליה כצמן Bake Care)
מרכיבים
תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ
לעוגה
- 1 כוס קמח שקדים
- 1/4 1 כוסות קמח כוסמין מלא
- 2 כפיות אבקת אפיה
- 1/4 כוס סירופ אגבה או מייפל
- 1/4 כוס סוכר קנים אורגני או סוכר קוקוס
- 3 ביצים
- 1/4 כוס שמן אגוזי מלך או כל שמן בריא אחר
- פילטים משלוש מנדרינות, חתוכים ל-3 (החלק הלבן חריף ולכן לא נרצה אותו בעוגה)
לקרם הקוקוס
- 1 פחית קרם קוקוס 22% שומן
- 1 כף סירופ אגבה או מייפל
- 2 כפות מיץ מנדרינות
- 1 כף קורנפלור
לקישוט
- פלחים מ-2 מנדרינות
- קליפה מגוררת ממנדרינה אחת
אופן הכנה
- העוגה: מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית אפייה.
- מערבבים בקערה את קמח השקדים, קמח הכוסמין ואבקת האפייה.
- בקערה נפרדת, טורפים את הביצים עם סירופ האגבה והסוכר, עד לתערובת אחידה. מוסיפים את הפילטים ומערבבים שוב עד לפיזור.
- מאחדים את שתי התערובות. מוסיפים את השמן ומערבבים רק עד לאיחוד (יש להימנע מערבוב יתר).
- יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים בתנור כ-30 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. מוציאים ומצננים לחלוטין.
- הקרם: מערבבים היטב את מרכיביו ומורחים על העוגה.
- הקישוט: מקשטים בפלחי המנדרינות ובקליפת מנדרינה מגורדת.
מתכונים מדליקים ובריאים נוספים תוכלו למצוא בבבלוג של הודליה
-------------------------------------------------------------------------------------------
מחפשים עוגה במצב רוח חורפי יותר? נסו את הבראוניז של הודליה