צילום: שי יחזקאל

ליהנות מכל הטוּב שבכרוב:
כרוב סגול צלוי בפיצוחים וטחינה

כשהטמפרטורות יורדות, המנות מתחממות: מתכון של השפית טלי פרידמן ממסעדת "האטלייה" בשוק מחנה יהודה לכרוב צלוי בתנור, עם טחינה ותערובת פיצוחים קרנצ'ית

עשיר בנוגדי חמצון ונוגדי דלקת בשם אנתוציאנינים. כרוב סגול (צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
עשיר בנוגדי חמצון ונוגדי דלקת בשם אנתוציאנינים. כרוב סגול (צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

במתכונים לסלטי כרוב חי אתם בטח שולטים, אבל כרוב סגול צלוי בתנור, שמוגש עם תערובת פיצוחים וטחינה גולמית כבר ניסיתם? מנת פתיחה נהדרת או נשנוש קליל ובריא מתכון של השפית טלי פרידמן ממסעדת "האטלייה" בשוק מחנה יהודה:

 

>> למה כולם עוברים לאוכל בצבע סגול והאם גם אתם צריכים?

 

המרכיבים ל-4 מנות:

  • 1 כרוב סגול קטן
  • 1 כף שמן זית
  • מלח ים אטלנטי

לתערובת הפיצוחים:

  • 4 כפות (כ־25 גרם) פקאנים
  • 4 כפות קשיו
  • 4 כפות זרעי חמנייה
  • 4 כפות זרעי דלעת
  • 4 כפות אגוזי מלך
  • מלח, לפי הטעם

להגשה

  • 1 כף טחינה גולמית

 

אופן ההכנה:

1. חולטים בסיר עם מים רותחים ומלח את הכרוב בשלמותו במשך 30 דקות (שימו לב, לא מבשלים אלא רק משרים במים). מסננים וחוצים את הכרוב לרוחבו.

 

2. מניחים את חצאי הכרוב כשחלקם החתוך כלפי מעלה בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מורחים בשמן זית ומפזרים מלח ים אטלנטי.

 

3. צולים את הכרוב בתנור שחומם מראש ל־220 מעלות במשך 40 דקות. מעלים את טמפרטורת התנור לחום המרבי וצולים כ־7־10 דקות נוספות עד ששולי הכרוב מתחילים להיחרך.

 

4. מכינים את תערובת הפיצוחים: מחממים מחבת על להבה גבוהה, וכשהיא חמה מאוד מניחים בה את כל הפיצוחים (ללא שמן!). מנמיכים את הלהבה ומערבבים בכף עץ במשך כ־5 דקות, נזהרים שהתערובת לא תישרף. מוסיפים מעט מלח, מערבבים ומסירים מהאש.

 

5. מסדרים את פלחי הכרוב בצלחת הגשה, מזליפים מעל טחינה גולמית, מפזרים את תערובת הפיצוחים ומגישים.

 

ערכים תזונתיים למנה:

244 קלוריות, 11.8 גרם פחמימות, 7.3 גרם חלבונים, 19.8 גרם שומנים.

 

________________________________________________________

 

5 קילוגרם ב-5 ימים: האם כדאי לכם לנסות את דיאטת פשטידת הכרוב?

 

הקאמבק של דיאטת הכרוב - הקליקו על התמונה (צילום: Shutterstock)
הקאמבק של דיאטת הכרוב - הקליקו על התמונה (צילום: Shutterstock)
 
______________________________________________________________________
 
 

 

הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
טבעוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (0 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג