צילום: שי יחזקאל

תוכנית חיסכון: כך הפחתנו מאות קלוריות ביום כמעט בלי לשים לב

למה לצבור משקל מיותר כשאפשר לוותר על המון קלוריות בכל ארוחה בלי להרגיש בכלל? שבע המרות פשוטות שיחסכו מכם קלוריות עודפות ויעזרו לכם לרזות

שינויים קטנים שעושים הבדל גדול

ההחלטה לפצוח בדיאטה או לשפר את התזונה לא חייבת תמיד להיות מלווה בייסורים וסיגופים. לפעמים אלו השינויים הקטנים שיכולים לעשות הבדל גדול. הנה שבע המרות פשוטות שיחסכו מכם קלוריות עודפות ויעזרו לכם לרזות.

 

 (צילום: Shutterstock)

    1. במקום לחם שום עם חמאה (2 פרוסות = 304 קלוריות), אפו שיני שום שלמות ומרחו אותן על פרוסות לחם קל עם מעט שמן זית (93 קלוריות).

    כמה תחסכו? 211 קלוריות

     

     (צילום: Shutterstock)

      2. במקום קרואסון חמאה קטן (כ־270 קלוריות ) התפנקו ב־2 פרוסות לחם קל (80 קלוריות) עם כף שטוחה של ריבה (30 קלוריות).

      כמה תחסכו? 162 קלוריות

       

       (צילום: Shutterstock)

        3. במקום טונה בשמן (198 קלוריות ל־100 גרם) אכלו טונה במים (104 קלוריות ל־100 גרם).

        כמה תחסכו? 94 קלוריות

         

         (צילום: Shutterstock)

          4. מתחשק לכם להקפיץ ירקות? במקום לטגן את כל הירקות בשמן עמוק חלטו אותם במים רותחים, צננו בכלי עם קרח, והקפיצו במחבת טפלון עם תרסיס שמן.

          כמה תחסכו? 400-500 קלוריות

           

           (צילום: Shutterstock)
             

            5. במקום חצי כוס גרנולה (256 קלוריות) אכלו כוס ברנפלקס (127 קלוריות).

            כמה תחסכו? 139 קלוריות

             

             (צילום: Shutterstock)

              6. המירו 100 גרם חמאה (721 קלוריות) ב־50 מ"ל שמן (414 קלוריות).

              כמה תחסכו? 307 קלוריות

               

               (צילום: Shutterstock)

                7. במקום צלחת צ'יפס קטנה (557 קלוריות) אכלו 2 תפוחי אדמה אפויים (172 קלוריות).

                כמה תחסכו? 385 קלוריות

                 

                עוד שני טיפים

                • אופים עוגה בחושה? המירו חצי כוס שמן (803 קלוריות) בחצי כוס רסק תפוחים (79 קלוריות).

                כמה תחסכו? 724 קלוריות

                 

                •  במקום לאכול את תבשילי הבשר והעוף עם המון רוטב שהכנתם, אחסנו את הרוטב בכלי נפרד במקרר, ולפני החימום הסירו את שכבת השומן שהתקשתה מעליו.

                 

                צילומים: שאטרסטוק /// ייעוץ מקצועי: דנה אברמוביץ', דיאטנית קלינית

                _________________________________________________________

                 

                איך לגרום לאוכל להיות מתוק יותר בלי להוסיף טיפת סוכר? הקליקו על התמונה: 

                 

                גסטרו־פיזיקה, המדע החדש שמשנה את החוקים. הקליקו על התמונה (צילום: דן לב, סגנון: נועה קנריק)
                גסטרו־פיזיקה, המדע החדש שמשנה את החוקים. הקליקו על התמונה (צילום: דן לב, סגנון: נועה קנריק)

                 

                 

                 
                הצג:
                אזהרה:
                פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד