רק להוסיף אורז: קציצות בקר ברוטב שזיפים, חמוציות וקוביות דלעת

מתחילים באפיית הקציצות בתנור, אחר כך שולחים אותן להתבשל ברוטב מתקתק עם פירות יבשים – ומקבלים מנה עיקרית טעימה שתלך נהדר עם אורז

בת-חן דיאמנט

|

24.10.17 | 10:30

קציצות בקר ברוטב שזיפים, חמוציות וקוביות דלעת (צילום: בת-חן דיאמנט)
קציצות בקר ברוטב שזיפים, חמוציות וקוביות דלעת (צילום: בת-חן דיאמנט)

מרכיבים

4 מנות

 

לקציצות

  • 500 גרם בשר בקר טחון, רצוי מנתח צלעות או חזה
  • 1 בצל, מגורר וסחוט
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 1 ביצה
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 כפית אורגנו או פטרוזיליה יבשים
  • מלח, פלפל לבן טחון, פלפל שחור טחון

 

לרוטב
  • 1 כף שמן זית
  • 3 כוסות קוביות קטנות של דלעת
  • 1/4 כוס חמוציות מיובשות
  • 1/4 כוס שזיפים מיובשים, קצוצים
  • 3 כוסות ציר עוף/ירקות או מים
  • אפשרות: קורט קינמון
  • מלח, פלפל שחור טחון

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
  2. הרוטב: מחממים סיר רחב וגדול. מוסיפים את שמן הזית ומטגנים את קוביות הדלעת עד להזהבה קלה. מוסיפים את החמוציות, השזיפים והציר (או המים) ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומתבלים בקינמון, מלח ופלפל. מבשלים על אש נמוכה כ-10 דקות, עד שהרוטב מצטמצם ומסמיך מעט.
  3. הקציצות: מערבבים בקערה את כל מרכיביהן ויוצרים כדורים בגודל של פינג פונג.
  4. מניחים את הקציצות בתבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים כ-12 דקות.
  5. מעבירים את הקציצות לסיר הרוטב, מכסים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-20 דקות על אש נמוכה.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר בשרי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (4 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג