הפטריה עם העדשה:
סלט עדשים ופטריות

מכל כיוון שומעים שצריך לאכול יותר קטניות, אבל איך עושים את זה חוץ מב-מג'דרה? קבלו הצעה לסלט פשוט וקל להכנה שיכול גם לתפקד כתוספת חמה

ילנה ויינברג

|

19.10.17 | 07:23

סלט עדשים חם או קור (צילום: ילנה ויינברג)
סלט עדשים חם או קור (צילום: ילנה ויינברג)

מרכיבים

(8-6 מנות)

 

  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 1 כוס עדשים ירוקות, שטופות
  • 1 סלסלה (250 גרם) של פטריות טריות, קצוצות גס
  • 1 כוס תירס קפוא או משומר ומסונן
  • 2 שיני שום
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית כמון טחון (לא חייבים)
  • חופן גדול של עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה, כוסברה, שמיר או בזיליקום)

 

אופן הכנה

  1. מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבצל ומטגנים כרבע שעה עד להשחמה.
  2. בינתיים שמים את העדשים בסיר, מכסים במים קרים ומבשלים. עד שהעדשים תהיינה מוכנות (בערך 30-20 דקות) ממשיכים עם שאר המרכיבים.
  3. מוסיפים למחבת עם הבצל את הפטריות, התירס, השום והתבלינים. מערבבים ומטגנים כרבע שעה נוספת תוך כדי ערבוב.
  4. כשהעדשים מוכנות, מסננים אותן ושמים בקערה. מוסיפים את הבצל, הפטריות והתירס המטוגנים ומערבבים.
  5. מוסיפים את עשבי התיבול הקצוצים, טועמים ומתקנים תיבול. מגישים חם או קר.

 

למתכונים נוספים של ילנה ויינברג, כנסו לבלוג simplygourmet

 

______________________________________________________

 

סלט קטניות במצב רוח קייצי  דווקא, תוכלו למצוא פה:

 

 לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: ילנה ויינברג)
לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: ילנה ויינברג)

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
טבעוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (7 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג