פצצת אנרגיה מתוקה: פאי שוקולד, פירות יבשים ואגוזים

קינוח שדורש קצת השקעה - אבל שווה כל רגע: שילוב מרוכז של נותני אנרגיה בפאי אחד, שישמח אתכם בדיוק ברגע הנכון

פאי שוקולד, פירות יבשים ואגוזים (צילום: דניאל לילה, מתכון וסגנון: נעמה רן)
פאי שוקולד, פירות יבשים ואגוזים (צילום: דניאל לילה, מתכון וסגנון: נעמה רן)

 

 

המרכיבים

(תבנית טארט בקוטר 26-24 ס"מ או שתי תבניות בקוטר 16 ס"מ)

150 גרם פירות יבשים (לפי הטעם), קצוצים

1/4 כוס ברנדי, או רום, או ליקר תפוזים

לבסיס

  • 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 5 כפות (40 גרם) אבקת סוכר
  • 1 כוס (140 גרם) קמח
  • 1/4 כוס (25 גרם) אגוזי לוז טחונים
  • 1/3 כפית קינמון טחון
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 חלמון

 

למלית

  • 300 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 100 גרם אגוזים (לפי הטעם) קלויים, קצוצים

 

ההכנה

1. שמים בקערית את הפירות היבשים והליקר ומשהים כ־3 שעות בטמפרטורת החדר (עד לילה). מערבבים מדי פעם.

2. הבסיס: שמים בקערת המערבל או מעבד המזון בעל להב הסכין את כל מרכיבי הבסיס, למעט החלמון ומעבדים לפירורים. מוסיפים את החלמון ומעבדים עד שנוצרים גושי בצק. מוציאים מהקערה, אוספים לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר כחצי שעה.

3. מחממים את התנור ל־160 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.

4. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים אותו על נייר אפייה לעיגול הגדול מעט מקוטר התבנית (אם הבצק דביק מאוד – מקמחים מעט את נייר האפייה והמערוך). מעבירים לתבנית ומהדקים לבסיס ולדפנות. נפטרים מעודפי בצק.

5. אופים את הבצק 20-15 דקות, עד הזהבה. מוציאים ומצננים.

6. המלית: שמים את קוביות השוקולד בקערה חסינת חום. מחממים את השמנת עד לסף רתיחה, יוצקים על השוקולד ומערבבים עד שנוצר קרם חלק. מצננים.

7. מסננים את הפירות היבשים. מפזרים מחצית מהם ומחצית מהאגוזים הקצוצים על בסיס העוגה. יוצקים עליהם את קרם השוקולד. מפזרים עליו את יתרת הפירות והאגוזים. מאחסנים במקרר כשעה. מגישים קר.

 

 

  • זמן הכנה: כשעה (לא כולל קירור והשריה)
  • דרגת קושי: בינוני
  • איך שומרים: עד 3 ימים, במקרר

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
דרגת קושי בינונית
דירוג הגולשים (0 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג