שום אורח לא יפתיע אתכם יותר: עוגיות שוקולד צ'יפס עם טריק

עוגיות פריכות שאפשר לתקתק במהירות: מקפיאים את כדורי הבצק, וכשבאים אורחים נשאר רק לחמם את התנור, לסדר את הכדורים בתבניות (בלי להפשיר!) ולאפות

עוגיות שוקולד צ'יפס ואגוזי לוז (צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)
עוגיות שוקולד צ'יפס ואגוזי לוז (צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)

 

המרכיבים

(כ־35 עוגיות)

 

  • 200 גרם חמאה, רכה
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר לבן
  • 3/4 כוס + 2 כפות (180 גרם) סוכר חום כהה
  • 2 ביצים
  • 2 כוסות פחות 1 כף (270 גרם) קמח תופח
  • 1/8 כפית מלח
  • 2 כפות (20 גרם) קורנפלור
  • 1 כפית מחית או תמצית וניל
  • 100 גרם אגוזי לוז קלויים, קלופים וקצוצים גס
  • 300 גרם שוקולד צ'יפס מריר, לבן או תערובת

 

 

ההכנה

1. מחממים את התנור ל־170 מעלות ומרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.

2. שמים בקערת המערבל או מעבד המזון עם וו הגיטרה את החמאה ושני סוגי הסוכר ומעבדים לקרם בהיר ואוורירי. מוסיפים את הביצים, בזו אחר זו, ומעבדים עד שהן נבלעות לגמרי בקרם. מוסיפים את הקמח, המלח, הקורנפלור והווניל ומעבדים לבצק. עוצרים, מוסיפים את אגוזי הלוז והשוקולד צ'יפס ומערבבים ידנית לפיזור אחיד.

4. יוצרים מהבצק עיגולים בגודל אגוז מלך (אם רוצים, אפשר להעביר לשק זילוף ולזלף) ומניחים בתבניות במרווחים של 5 ס"מ בין עוגייה לעוגייה.

5. אופים 15-12 דקות, עד הזהבה. מוציאים ומצננים לגמרי. מגישים.

 

טיפ: אפשר להקפיא את כדורי הבצק (עד חודשיים). כשבאים אורחים, מחממים את התנור, מסדרים את הכדורים בתבניות ואופים (היישר מהמקפיא, אין צורך להפשיר).

 

 

  • זמן הכנה: כחצי שעה
  • דרגת קושי: קל
  • איך שומרים: עד שבועיים, בכלי אטום בטמפרטורת החדר

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד