צילום: שי יחזקאל

"הדיאטות והאימונים נכשלים כי בסוף חוזרים על אותן טעויות"

מטופל אחד שלו חגג יום הולדת בריצה של 56 ק"מ, מטופלת אחרת נפרדה מהציניות והתרופות ומטופל שלישי השתחרר מהפחד לנשום. הדרך למהפך על פי רן שילון

רן שילון. "הייתי עצבני וכעוס כל הזמן, בלוטת התריס שלי לא תפקדה ולקחתי כדורים" (צילום: יונתן בלום)
רן שילון. "הייתי עצבני וכעוס כל הזמן, בלוטת התריס שלי לא תפקדה ולקחתי כדורים" (צילום: יונתן בלום)

בשנת 2002 קם רן שילון בבוקר והבין שהוא לא מסוגל יותר. זה היה בחדר מלון בבייג'ין, לשם הגיע למטרות עסקים. "הייתי מנכ"ל של חברה גדולה בארצות הברית, עבדתי מסביב לשעון, טסתי כל הזמן לכנסים ולפגישות. 40 שבועות מתוך השנה הייתי באוויר", הוא מספר. "זו הייתה נסיעה שהתחילה ברביעי בבוקר – מתל אביב לטוקיו. בשישי בבוקר טסתי לסיאול, ובשבת בלילה טסתי לבייג'ין. ביום שני בבוקר התעוררתי, הסתכלתי על השעון ואמרתי לעצמי: 'די, אני לא יכול יותר'. העבודה הזאת גבתה ממני מחיר נפשי ופיזי – הייתי עצבני וכעוס כל הזמן, בלוטת התריס שלי לא תפקדה ולקחתי כדורים. אפילו שאז כבר הייתי אחרי שתי תחרויות איירון מן והתאמנתי כל הזמן - לא היה לי טוב. משהו לא עבד". 

 

"אם יש משהו שתוקע אותנו בחיים זה עקרונות. אפשר לבדוק אותם, אבל רצוי לשחרר אותם. באתם לתוך תהליך של שינוי - תהיו מוכנים לבדוק כל דבר"
וכך, בגיל 39, עם שני ילדים וקריירה כמהנדס, חזר שילון לישראל ולקח לעצמו חופשה של חצי שנה שבמהלכה הוא גילה את הייעוד האמיתי שלו: להיות מאמן. השילוב של הידע בספורט לצד הידע בעסקים שרכש במשך 12 שנים בארצות הברית, הוליד את "אנדיור" – שיטת אימונים מקצועית שמשלבת תוכנית אימונים אישית לצד אימונים קבוצתיים. עם הזמן גדלה החברה גם להכשרת מאמנים וסיוע לספורטאים מקצועיים ולחובבנים שהתעניינו בהשתתפות במרתונים, טריאתלונים ותחרויות איירון מן.

 

היום שילון הוא הרבה יותר ממאמן או איש עסקים – הוא מטפל בריפוי טבעי ועוזר לאנשים לעבור תהליכים של שינוי מעמיק בחייהם לא רק בספורט אלא באופן הוליסטי שעובד בעיקר על הקשר בין הגוף לנפש.  אין לו עניין להפוך לגורו או למנטור – הוא רק רוצה שתדעו שאם משהו בחייכם לא עובד, זה כנראה כי אתם עושים את זה לא נכון, ואולי עכשיו הגיע הזמן לשנות את זה.

 

רן  שילון. "צריך ללמוד לצאת מאזור הנוחות שלכם ולבדוק מה קורה שם. הצמיחה מגיעה משם, תמיד משם. רק צריכים להיות מוכנים לצאת" (צילום: יונתן בלום)
    רן שילון. "צריך ללמוד לצאת מאזור הנוחות שלכם ולבדוק מה קורה שם. הצמיחה מגיעה משם, תמיד משם. רק צריכים להיות מוכנים לצאת"(צילום: יונתן בלום)

     

    "כל דיאטה עובדת. כל תוכנית אימונים עובדת. כל דיאטה נכשלת. כל תוכנית אימונים נכשלת", הוא מסביר את עיקרי תפיסתו. "למה? כי בסיום כל אחת מהן חוזרים לדפוסי המחשבה הישנים ועל אותן טעויות שגרמו לעלייה במשקל, לירידה בכושר, לכאבי בטן, כאבי ראש, גב תפוס, פציעות, מחלות ותחושת מחנק ותקיעות. כדי שנוכל לצאת פעם אחת ולתמיד מהמעגלים האלה - יש צורך בשינוי מחשבתי".

     

    אם תגיעו היום לפגוש אותו, לא תמצאו מאמן כושר מורעל שנחוש בדעתו לקשור אתכם לזוג משקולות. עם הכשרה ברפואה סינית ויפנית, בודהיזם ופסיכולוגיה של הספורט, שילון עוזר למטופלים שלו לחולל מהפך שהוא לא רק פיזי אלא גם, ובעיקר, נפשי (קראו על הסיפורים שלהם בהמשך).

     

    13 אלף מתאמנים

    שילון (53), נולד וגדל בקריות. "ההורים שלי אמרו לי שאני יכול לעשות כל דבר שאני רוצה בחיים – להיות איזה מהנדס שאני רוצה, איזה רופא שאני רוצה או איזה עורך דין שאני רוצה. אז הלכתי ללמוד הנדסת חשמל בטכניון. שנאתי כל דקה מזה. כשלמדתי ביליתי יותר זמן בסטודיו לבלט מאשר בטכניון. למדתי בלט קלאסי ורקדתי בבלט חיפה. זו הייתה הסיבה היחידה שהחזקתי מעמד בטכניון".

     

    "לפני שלוש וחצי שנים אחי הגדול חלה בסרטן. הוא היה סיעודי רוב הזמן וחי אצלי. ראיתי את כל מה שהוא עובר והרגשתי שהכל שם לא נכון. הבנתי שאני צריך ללמוד את זה וכך הלכתי ללמוד רפואה סינית"
    כשהיה בן 22 התחתן, ובגיל 26 כבר היה אבא לשני ילדים. הוא נסע לארצות הברית עם אשתו והילדים, מזוודה אחת, כלבה ומעט כסף. 12 שנים מאוחר יותר, באותו היום בבייג'ין, הוא הבין שהחיים במגזר העסקי לא עושים לו טוב והחליט לשנות. "קיבלתי כל מיני הצעות עבודה, אבל ידעתי שלא עזבתי כדי לחזור לאותו הדבר. בדיוק אז שני אנשים שהכירו אותי מעולם הספורט הציעו לי לאמן אותם. שבועיים אחר כך הבנתי שזה מה שאני רוצה לעשות. תחת הידיים שלי עברו עד היום כ־13־12 אלף מתאמנים. עד לפני תקופה קצרה כמעט כל מאמן בתעשייה עבר תחת הידיים שלי.

     

    ואיך הגעת ללמוד רפואה סינית?

    "לפני שלוש שנים וחצי אחי הגדול חלה בסרטן. ראיתי את מה שהוא עובר בתוך הדבר הזה והרגשתי שהכל שם לא נכון, שיש שם יותר מדי דברים שנעשים בצורה לא נכונה. הרמתי טלפון לנטורופתית שעבדתי איתה והיא ניסתה לעזור, ואז הבנתי שאני צריך ללמוד את זה. הלכתי ללמוד רפואה סינית בקמפוס ברושים שבאוניברסיטת תל אביב. אחר כך גם אימצתי אורח חיים יוגי לגמרי, למדתי את שיטת גרינברג, למדתי עוד המון דברים. היום אני מתמחה בקליניקה לרפואה יפנית אצל אסינה ארדר. אני כל הזמן לומד, ובזמני החופשי קורא כדי להעמיק עוד את הידע".

     

    מה גרם לך לעשות את השינוי ממאמן למטפל?

    "הבנתי שהדרך שלי – הדאו שלי – היא לטפל באנשים. זה מה שאני יודע לעשות וזה מה שאני צריך לעשות. לא מעניין אותי להוביל אנשים, מעניין אותי לטפל בהם".

     

    דורון סבל מעודף ומשקל ולחץ דם גבוה, מיכל התמודדה עם גב תפוס תמידית ושמוליק לא הצליח לנשום. שלושה מטופלים של שילון מספרים כיצד התהליך שעברו אצלו, שינה את חייהם:

      

    "את יום הולדתי ה־56 חגגתי בריצת 56 ק"מ"

    דורון אמיר, 56, עצמאי בתחום הנדל"ן, הוד השרון

     

    דורון אמיר: "אני מרגיש שאני יכול לקחת על עצמי הרבה יותר מטלות ולחצים ממה שיכולתי לקחת על עצמי לפני 15 שנה"  (צילום: יונתן בלום)
      דורון אמיר: "אני מרגיש שאני יכול לקחת על עצמי הרבה יותר מטלות ולחצים ממה שיכולתי לקחת על עצמי לפני 15 שנה" (צילום: יונתן בלום)

       

      • איפה הייתי לפני השינוי: "שקלתי יותר מ־20 קילו ממה שאני היום, הייתי צ'אבי שבחיים לא עשה ספורט. הרופא הודיע שיש לי לחץ דם גבוה ושאסור לי יותר לשתות קפה ולאכול אוכל שמן, והחלטתי לעשות מעשה".
      • התהליך שעברתי: "התחלנו תהליך של ירידה במשקל תוך בנייה של מערך השרירים. בעזרת עבודה מסורה ומדויקת רן הביא אותי למצב שבו התחלתי לרוץ. רצתי חצי מרתון ואז מרתון ובסופו של דבר עשיתי גם איירון מן. את יום הולדתי ה־56 חגגתי בריצה של 56 ק"מ בדרום אפריקה".
      • הכלי הכי חשוב שקיבלתי בתהליך: "היכולת לבצע פעילות ספורטיבית שינתה אותי ברמה המנטלית. היום אני יודע שאני יכול להציב לעצמי כמעט כל מטרה ואני שובר את השיאים של עצמי".

       

      "אנשים אומרים שנהייתי חמה ונעימה"

      מיכל יפה, 46, עורכת ומנהלת מדיה חברתית, תל אביב

      מיכל יפה: "אנשים שמכירים אותי מהעבר אומרים לי: 'מי את ומה עשית למיכל?'. יש שמועות שנהייתי פתאום בן אדם חיובי" (צילום: יונתן בלום)
        מיכל יפה: "אנשים שמכירים אותי מהעבר אומרים לי: 'מי את ומה עשית למיכל?'. יש שמועות שנהייתי פתאום בן אדם חיובי"(צילום: יונתן בלום)
         

         

        • איפה הייתי לפני השינוי: "הגב שלי נתפס באופן קשה מאוד, והגעתי לטיפול בשיאצו אצל רן. סיפרתי לו ששיווי המשקל שלי בעייתי והוא נתן לי שיעורי בית, כמו להחזיק את הבטן, לעמוד על רגל אחת, וגם עצות בכלל לא פיזיות כמו 'תסתכלי מה יש סביבך כשאת הולכת ממקום למקום'. הגב השתחרר אבל הבנתי שיש פה משהו שיעזור לי".
        • התהליך שעברתי: "בעזרת רן חזרתי לעשות ספורט, התוודעתי ליוגה ולענייני תזונה ולמדתי מכל העולמות".
        • איפה אני היום: "השינוי האמיתי היה התנהגותי. אנשים שמכירים אותי מהעבר אומרים לי: 'מי את ומה עשית למיכל?' לפני כן הייתי בן אדם מאוד ציני וסרקסטי, ונהייתי הרבה יותר רגועה ונוחה לבריות. שיווי המשקל שלי מאוד השתפר, הגעתי לריצה של עשרה קילומטרים, והיום אני סומכת על הגוף שלי ומתייחסת אליו יפה. גם ירדתי שבעה והפסקתי לקחת כדורים נגד לחץ דם, כי לחץ הדם שלי פשוט ירד מעצמו. זה סוג של קסם".
        • הייתי רוצה שכולם ידעו: "לבוא עם ראש פתוח. אנשים שומעים על רפואה סינית או דיקור או שיאצו ומעקמים את האף. העניין הוא שהשיטה משלבת הכל וזה מאוד מותאם אישית לכל אדם עם הבעיות שלו".

         

        "אחרי שנים של קוצר נשימה השתחררתי מהפחד לנשום"

        שמוליק הודס, 50, עובד בחברת ליסינג ומטפל בשיאצו, קריית אונו

         

        שמוליק הדס: "ההקלה בכאבים התחילה אחרי שהתחלתי ממש לרוץ והכאבים פשוט נעלמו. כשנולד בני, הפסקתי לרוץ לשבועיים והם חזרו. כל עוד אני בשגרת ריצה, זה איננו. זה פלא"  (צילום: יונתן בלום)
          שמוליק הדס: "ההקלה בכאבים התחילה אחרי שהתחלתי ממש לרוץ והכאבים פשוט נעלמו. כשנולד בני, הפסקתי לרוץ לשבועיים והם חזרו. כל עוד אני בשגרת ריצה, זה איננו. זה פלא" (צילום: יונתן בלום)

           

          • איפה הייתי לפני השינוי: "התמודדתי עם שני נושאים שהטרידו אותי פיזית: הראשון הוא קוצר נשימה תמידי. מגיל ארבע אני סובל מאסתמה ולכן גם אף פעם לא הצלחתי לרוץ. השני הוא כאבים כרוניים במותניים, בחזה ובגב העליון - ברגע שאני נושם עמוק אני מרגיש כאבים חזקים. עשיתי את כל הבדיקות שאפשר להעלות על הדעת ולא מצאו אצלי כלום. לפני שנתיים נתקלתי בשם של רן שילון והרמתי אליו טלפון. הוא אמר לי: 'תבוא ובשנייה אני פותר לך את הבעיה".
          • התהליך שעברתי: "רן אמר לי: 'כולם מתקשים לנשום בריצה, אל תפחד, תרוץ!', וזה מה שעשיתי. אני מתאמן 3־4 פעמים שבוע, ופותח כל בוקר עם תרגולי נשימה. לקום בחמש בבוקר כדי להיות בשש ורבע באימון ריצה או יוגה, זה היה מהפך. ההקלה בכאבים התחילה אחרי שהתחלתי ממש לרוץ. הכאבים פשוט נעלמו. כשנולד בני, הפסקתי לרוץ לשבועיים והם חזרו. כל עוד אני בשגרת ריצה, זה איננו. זה פלא".
          • איפה אני היום: משוחרר מהפחד לנשום. השתפרתי מאוד במרחק ובמהירות, ומי האמין שאצליח לרוץ חצי מרתון וכבר לפנטז על מרתון מלא? מצב הרוח שלי יותר טוב, אני הרבה פחות עצבני ואני גם פחות חולה. המחלות העונתיות לא תוקפות אותי בקלות, והכאבים פסקו מדובר בחיים אחרים וזה שווה את כל המאמץ של הריצה ושל הקימה המוקדמת בבוקר".

           

          סגנון: נעם אדטו ל"סולו" /// איפור ושיער: טל דברה ל"סולו" במוצרי איל מקיאג' /// רן - חולצה: American Vintage, מכנסיים: קסטרו, נעליים: Aldo /// שמוליק - חולצה: American Vintage /// מיכל - שמלה: ZARA /// דורון - חולצה: קסטרו, כדורעף: Energym Sport

          _____________________________________________________

           

          מהפנט מוסמך ונכה, שהפסיק להקשיב לרופאים ומאמין שעוד יצליח ללכת, הקליקו על התמונה:

           

          "כל מה שאתם רוצים תוכלו להשיג – אם רק תצליחו לדמיין את זה" (צילום: יונתן בלום)
          "כל מה שאתם רוצים תוכלו להשיג – אם רק תצליחו לדמיין את זה" (צילום: יונתן בלום)

           

           

           
          הצג:
          אזהרה:
          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד