פשטידת ברוקולי וגבינות (צילום: סיון ורקר-פלג )
מרכיבים
תבנית פיירקס בקוטר 26 ס"מ / 10-8 מנות, כ-160 קלוריות למנה
- 1 כף שמן זית (להקפצת הבצל והשום)
- 1 בצל גדול, קצוץ גס
- 2 שיני שום, כתושות
- 400 גרם ברוקולי קפוא או טרי
- 3 ביצים
- 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 5%
- 1 גביע (250 גרם) קוטג' 5%
- 5 כפות שמן זית
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כפית תבלין יבש (פטרוזיליה/טימין/שמיר)
- 3 כפות קמח חיטה מלאה
- שומשום או קמח מלא לפיזור (לא חייבים)
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-160 מעלות ומשמנים קלות את התבנית (אפשר עם תרסיס שמן).
- מחממים כף שמן במחבת. מקפיצים את הבצל 3-2 דקות, עד להזהבה ומוסיפים את השום. ממשיכים להקפיץ כ-2 דקות נוספות.
- חולטים את הברוקולי במים רותחים 7-5 דקות, עד להתרככות קלה (יש להימנע מבישול מלא). מסננים ומצננים. קוצצים את הברוקולי גס או דק, לפי איך שמעדיפים.
- טורפים את הביצים עם הגבינה, הקוטג', שמן הזית והתבלינים לבלילה אחידה.
- מוסיפים את הברוקולי הקצוץ ואת הבצל והשום לבלילה ומערבבים.
- מוסיפים את הקמח ומערבבים בעדינות. יוצקים את הבלילה לתבנית ומפזרים את השומשום/הקמח מעל (אם משתמשים).
- אופים בתנור כ-40 דקות, עד להשחמה.
סיון פלג היא דיאטנית קלינית המתמחה בירידה במשקל ובתזונת נשים הרות ולאחר לידה
-------------------------------------------------------------------------------------------
ברוקולי נשמע לכם בריא מידי? נסו מאפינס פיצה של סיון