מנות גדושות בירקות
לארוחות של חג סוכות

השפית עינת מזור מבשלת לכם ארוחה צבעונית ונהדרת עתירה בחומרים מזינים, חלבונים בריאים וסיבים תזונתיים חיוניים ובסופה קינוח שוקולדי חגיגי נטול גלוטן

עינת מזור

|

02.10.17 | 08:02

סלט תרד עם בטטות ופטריות (צילום: צביקה טישלר)
סלט תרד עם בטטות ופטריות (צילום: צביקה טישלר)

סלט תרד עם בטטות ופטריות

 

מרכיבים

4 מנות (283 קלוריות למנה - 9 גרם חלבון 12 גרם שומן 30 גרם פחמימות)

 

לרוטב

  • 2 כפות חומץ בן יין
  • 1 כפית חרדל דיז'ון
  • 1/2 כפית מלח
  • קורט פלפל שחור
  • 2 כפות שמן זית

 

לסלט

  • 2 בטטות בינוניות, חצויות לאורך ופרוסות לקוביות קטנות
  • 400 גרם פטריות שמפיניון טריות קטנות, חצויות
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 400 גרם עלי תרד בייבי, שטופים היטב
  • 100 גרם אגוזי מלך, קלויים וקצוצים

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל- 200 מעלות. מרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה.
  2. הרוטב: מערבבים בקערה קטנה את החומץ עם החרדל. מוסיפים את המלח והפלפל ומערבבים. מוסיפים את השמן, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
  3. הסלט: שמים את הבטטות ואת הפטריות בתבנית, מזליפים את השמן, ממליחים ומפלפלים. מערבבים עד לציפוי וצולים בתנור במשך 20-15 דקות, עד לריכוך הבטטות והשחמת הפטריות.
  4. מניחים את התרד בקערת הגשה גדולה, מוסיפים את הבטטות והפטריות ואת האגוזים. יוצקים מעל את הרוטב, מערבבים בזהירות ומגישים.

 

 

תבשיל אנטיפסטי, עדשים ומשמשים

 

תבשיל אנטיפסטי, עדשים ומשמשים (צילום: צביקה טישלר)
    תבשיל אנטיפסטי, עדשים ומשמשים(צילום: צביקה טישלר)

     

    מרכיבים

    4 מנות (320 קלוריות למנה - 9 גרם חלבון 18 גרם שומן 38 גרם פחמימות)

     

    • 4 גזרים, קלופים ופרוסים לפרוסות דקות
    • 1 בצל סגול, פרוס
    • 2 זוקיני, פרוסים לפרוסות
    • 1 כרובית קטנה (כ- 2 כוסות), מחולקת לפרחים
    • 4 כפות שמן זית
    • 1 כף חומץ בלסמי
    • 1/2 כוס עדשים שחורות, שטופות היטב
    • מלח ופלפל שחור גרוס טרי
    • 3 משמשים מיובשים, קצוצים

     

    אופן הכנה

    1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה.
    2. מניחים את הגזרים, הבצל, הזוקיני והכרובית בתבנית. יוצקים מעל את השמן ואת החומץ. צולים בתנור כ-30 דקות עד לריכוך והזהבה. שומרים בצד.
    3. בזמן הצלייה, מבשלים את העדשים השחורות: שמים את העדשים בסיר עם 3 כוסות מים (המים צריכים לכסות את העדשים). מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות עד לריכוך. מסננים ומתבלים במלח ופלפל.
    4. מערבבים בקערת הגשה את העדשים החמות עם הירקות הצלויים החמים, מוסיפים את המשמשים, מערבבים ומגישים.

     

     

    דג עם ירקות מאודים ברוטב בזיליקום

     

    דג עם ירקות מאודים ברוטב בזיליקום (צילום: צביקה טישלר)
      דג עם ירקות מאודים ברוטב בזיליקום(צילום: צביקה טישלר)

       

      מרכיבים

      4 מנות (450 גר למנה - 35 גרם חלבון 13 גרם שומן)

       

      • 1 כרוב קטן, חתוך לרצועות דקות
      • מלח ופלפל שחור גרוס
      • 4 נתחי דג סלמון (כ-120 גרם למנה אחת)
      • 1 כרובית קטנה, מפורקת לפרחים
      • שעועית ירוקה טרייה, חתוכה לחתיכות באורך 2 ס"מ
      • 2 זוקיני, פרוסים
      • 1 כוס פטריות טריות קטנות, פרוסות

       

      לרוטב

      • 1 כפית חרדל דיז'ון
      • 3/4 כפית מלח
      • 1/4 כוס חומץ בן יין לבן או חומץ תפוחים
      • חופן עלי בזיליקום טרי, קצוצים דק
      • 1 כפית דבש
      • 4 כפות שמן זית כתית

       

      אופן הכנה

      1. מרתיחים מים בסיר. מניחים את הכרוב בתוך סל אידוי מעל מים רותחים. מתבלים את הדג במלח ובפלפל ומניחים מעל הכרוב.
      2. מפזרים את הירקות ומאדים במשך 10 דקות או עד למידת העשייה המועדפת. מומלץ לא לצופף את המרכיבים בסל, אלא לאדות את המנות במספר פעמים.
      3. מעבירים את הדג עם הירקות לתבנית ומכסים, שומרים במקום חמים עד להגשה.
      4. הרוטב: מכניסים את מרכיביו, פרט לשמן הזית, למעבד מזון ומתחילים לטחון. מזליפים את שמן הזית בזרם איטי, עד לאיחוד.
      5. יוצקים את הרוטב על הדג והירקות ומגישים.

       

       

      עוגת שוקולד תפוחים ללא גלוטן

       

      עוגת שוקולד תפוחים ללא גלוטן  (צילום: צביקה טישלר)
        עוגת שוקולד תפוחים ללא גלוטן (צילום: צביקה טישלר)

         

        מרכיבים

        12 מנות (400 קלוריות למנה - חלבון 5 גרם שומן 15 גרם)

        תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ או תבנית שקעים למאפינס

         

        לעוגה

        • 3 ביצים גדולות
        • 1/2 כוס שמן קנולה
        • 1/3 כוס מים או חלב (אפשר גם חלב שקדים/סויה)
        • 1 חבילה (450 גרם) של תערובת 'כרגיל' לעוגת שוקולד ללא גלוטן
        • 2 תפוחי עץ ירוקים, קלופים ומגוררים, סחוטים היטב
        • 1/4 כוס ממרח נוטלה/ שוקולד או 100 גרם שוקולד מומס, לא חם

         

        לתפוחים המקורמלים

        • 2-1 תפוחים, פרוסים
        • 25 גרם חמאה
        • 1/2 כפית קינמון טחון
        • 3 כפות סוכר

         

        לגנאש

        • 200 גרם פצפוצי שוקולד
        • 2 כפות שמן קנולה

         

        אופן הכנה

        1. העוגה: מחממים את התנור ל-165 מעלות ומשמנים היטב תבנית עוגה קפיצית או מרפדים תבנית שקעים בעטרות נייר.
        2. טורפים יחד את הביצים, השמן והמים לבלילה אחידה. מוסיפים את תערובת העוגה, התפוחים והנוטלה ומערבבים היטב.
        3. יוצקים את הבלילה לתבנית אופים כ-40 דקות (לעוגה עגולה) או כ-20 דקות (למאפינס) עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מצננים לטמפרטורת החדר.
        4. התפוחים המקורמלים: מחממים מחבת על אש נמוכה-בינונית. מחממים את החמאה והסוכר עד להמסה מוסיפים את התפוחים ומבשלים 7-5 דקות עד שהם מתרככים. מצננים.
        5. הגנאש: ממיסים את השוקולד בבאן מארי או במיקרוגל, מוסיפים את השמן ומערבבים לקרם חלק. יוצקים את הגנאש מעל העוגה. מסדרים מעל את התפוחים בסמוך להגשה.

         

        עינת מזור היא שפית המתמחה בקולינריה בריאה ובישול ללא גלוטן, סוכר או מרכיבים מן החי

         

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
        מתכון מהיר
        כשר פרווה
        דרגת קושי קלה
        דירוג הגולשים (4 מדרגים)
        לחצו על הלבבות כדי לדרג