ארוחת הצהריים כבר על הכיריים:
2 תבשילי עוף עם תפו"א או בטטות

אין יותר פשוט מזה: שמים בסיר את כל המרכיבים, מבשלים, ותוך שעה אפשר לדוג מתוכו ארוחה שלמה שכוללת עיקרית ותוספות

אסנת לסטרפורסם: 19.10.17 07:12
תבשיל עוף ובטטות בדבש וצ'ילי גרוס (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
תבשיל עוף ובטטות בדבש וצ'ילי גרוס (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

תבשיל עוף ובטטות בדבש וצ'ילי גרוס

מתכון של אסנת לסטר.

 

מרכיבים

5 מנות

 

  • שמן זית לטיגון
  • 5 נתחי עוף
  • 3 בטטות, קלופות וחתוכות לפרוסות בעובי 1 עד 1.5 ס"מ
  • 5 גזרים, קלופים וחצויים
  • 100 גרם חמוציות
  • כ-1/3 כוס (150-100 גרם) דבש
  • 1 כפית מלאה צ'ילי גרוס
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. מחממים שמן זית בסיר גדול ומטגנים את נתחי העוף עד שהם מזהיבים מכל הצדדים.
  2. מוסיפים את הירקות ומערבבים.
  3. מערבבים בקערית את הדבש והתבלינים עם 1/2 כוס מים רותחים. מוסיפים לסיר ומערבבים.
  4. מוסיפים לסיר מים עד שהם כמעט מכסים את המצרכים.
  5. מביאים לרתיחה, מעבירים לאש נמוכה ומכסים. מבשלים 40-30 דקות, עד שהעוף מוכן. בזמן הבישול לא מערבבים את תבשיל העוף, רק מנערים את הסיר בעדינות לצדדים מדי פעם.
  6. לקראת סוף הבישול טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.

 

 

תבשיל עוף עם פפריקה, תפוחי אדמה וגזר

מתכון של אסנת לסטר.

 

  

תבשיל עוף עם פפריקה, תפוחי אדמה וגזר (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
    תבשיל עוף עם פפריקה, תפוחי אדמה וגזר(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

    מרכיבים

    5-4 מנות

     

    • שמן זית לטיגון
    • 5-4 נתחי עוף
    • 2 בצלים, קצוצים גס
    • 5 תפוחי אדמה, קלופים וחצויים או חתוכים לרבעים
    • 4 גזרים, קלופים ופרוסים דק
    • 1 קופסה (כ-230 גרם אחרי סינון) פטריות חתוכות, מסוננת מהנוזלים
    • 1 כוס מלאה פטרוזיליה קצוצה
    • 100 גרם רסק עגבניות
    • 1 כף פפריקה מתוקה
    • 1 כפית מלח
    • 1/2 כפית פלפל שחור טחון

     

    אופן ההכנה

    1. מחממים שמן זית בסיר גדול ומטגנים את נתחי העוף עד שהם מזהיבים מכל הצדדים. מוציאים לצלחת.
    2. מוסיפים לסיר את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא הופך לרך ושקוף.
    3. מחזירים לסיר את נתחי העוף המטוגנים ומוסיפים את הירקות והפטרוזיליה. מערבבים.
    4. מערבבים בקערית את רסק העגבניות והתבלינים עם 1/2 כוס מים ויוצקים לסיר. מערבבים.
    5. מוסיפים לסיר מים עד שהם כמעט מכסים את המצרכים.
    6. מביאים לרתיחה, מעבירים לאש נמוכה ומכסים. מבשלים כשעה, עד שתפוחי האדמה רכים. בזמן הבישול לא מערבבים את תבשיל העוף, רק מנערים את הסיר בעדינות לצדדים מדי פעם.
    7. לקראת סוף הבישול טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.

     

    • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    "לומדים משהו חדש במטבח" היא הסידרה החדשה שלי, בה אני מספרת על הדברים הקולינריים המעניינים שגיליתי: החל מן האופן שבו אפשר לשמר מוצרי מזון יבשים, דרך המתכון לקרקר שיחזיק גם 100 שנה והשיטה הבדוקה להוצאת העצמות מן העוף עד למתכונים נגישים שתמיד יעבדו לכם.

    וחוץ מזה, אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

    בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

    כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

    עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

    (צילום: אסף אמברם)