המטבח חוזר לשגרה: שלושה
מתכוני פתיתים קלים להכנה

אין הרבה מאכלים שמסמלים את היומיום הישראלי כמו פתיתים, אז טבעי שניתן להם את מרכז הבמה מיד אחרי החגים – עם בשר, עם ירקות ואפילו בקציצות

אפרת סיאצ'י

|

15.10.17 | 08:17

פתיתים עם ירקות (צילום: אפרת סיאצ'י)
פתיתים עם ירקות (צילום: אפרת סיאצ'י)

פתיתים עם ירקות

 

מרכיבים

4 מנות

 

  • שמן לטיגון
  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • 1 פלפל אדום, קצוץ
  • 2 כוסות אפונה וגזר קפואים
  • 2/3 כוס גרגירי תירס, קפואים או משימורים
  • 1 כוס פתיתים
  • אפשרות: 2/3 כפית כמון
  • 1/2 1 כפיות מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1/2 2 כוסות מים רותחים

 

אופן ההכנה
  1. מטגנים בסיר את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הפלפל האדום ומטגנים 3-2 דקות, תוך ערבוב.
  2. מוסיפים את האפונה והגזר וגריגרי התירס ומערבבים כדקה. מוסיפים את הפתיתים והתבלינים ומערבבים כדקה נוספת.
  3. מוסיפים את המים הרותחים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים במשך 10 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה במשך 5 דקות נוספות.

 

 

פתיתים עם בשר טחון

 

פתיתים עם בשר טחון (צילום: אפרת סיאצ'י)
    פתיתים עם בשר טחון(צילום: אפרת סיאצ'י)

     

    מרכיבים

    5-4 מנות

     

    • 500 גרם בשר בקר טחון
    • שמן לטיגון
    • 1 בצל קטן, קצוץ דק
    • 2 כוסות פתיתים
    • 2-1 שיני שום, כתושות
    • 2 כפות מלאות רסק עגבניות
    • 2 כפות מלאות קטשופ
    • 1/2 2 כוסות מים רותחים
    • 1 כפית מלח
    • פלפל שחור גרוס

     

    אופן ההכנה
    1. מחממים בסיר שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים תוך ערבוב במשך 3-2 דקות, עד שהבשר משנה את צבעו.
    2. מוסיפים את הפתיתים, השום, רסק העגבניות והקטשופ ומערבבים. מתבלים במלח ובפלפל ומוסיפים את המים הרותחים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים את הסיר.
    3. מבשלים במשך 10 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה במשך 10 דקות נוספות.

     

    גיוון
    • אפשר להוסיף לפתיתים להוסיף גזר מגורר ועד חצי כוס פטרוזיליה קצוצה. את הגזר מוסיפים לאחר טיגון הבשר ומערבבים במשך 4-3 דקות, עד שהוא מתרכך מעט, ואז מוסיפים את הפתיתים ושאר המרכיבים. את הפטרוזיליה מוסיפים לפני שיוצקים לסיר את המים.

     

     

    קציצות פתיתים

    נשארו לכם פתיתים במקרר? הנה דרך לנצל את השאריות ולהכין מהם מנה טעימה שילדים אוהבים.

     

    קציצות פתיתים (צילום: אפרת סיאצ'י)
      קציצות פתיתים(צילום: אפרת סיאצ'י)

       

      מרכיבים
      • 2 כוסות פתיתים מוכנים (לאחר בישול)
      • 1 כף רסק עגבניות
      • 2 ביצים
      • 4 כפות פירורי לחם
      • מלח
      • פלפל שחור גרוס
      • שמן לטיגון

       

      אופן ההכנה
      1. מערבבים היטב בקערה את כל המרכיבים, למעט השמן.
      2. מחממים שמן במחבת. יוצרים מהתערובת קציצות ומטגנים אותן כדקה וחצי מכל צד, עד שהן משחימות מעט.

       

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      כשר בשרי
      דרגת קושי קלה
      דירוג הגולשים (4 מדרגים)
      לחצו על הלבבות כדי לדרג