סלט עשבי תיבול עם רימון ואגוזי לוז (צילום: סהר רפאל)
סלט עשבי תיבול עם רימון ואגוזי לוז
מרכיבים
6 מנות
- 3/4 כוס (75 גרם) אגוזי לוז
- עלים מ-1/2 1 צרורות פטרוזיליה
- עלים מ-3/4 צרור כוסברה
- חופן נדיב של עלי נענע
- חופן נדיב של עלי בזיליקום
- 3 רימונים, מגורענים
- פלחים מפולטים מ-3 תפוזים
- 1/3 כוס שמן זית
- מיץ מלימון גדול
- מלח
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-160 מעלות. מפזרים את האגוזים בתבנית וקולים אותם כ-12 דקות, עד שהם מזהיבים מעט ומפיצים ניחוח נעים. מצננים וקוצצים גס (אם רוצים, אפשר להשאיר אותם שלמים).
- שמים בקערה את כל מרכיבי הסלט, למעט האגוזים, ומערבבים.
- מפזרים מעל את האגוזים ומגישים.
אוסובוקו טלה בבירה עם ירקות שורש
מרכיבים
6 מנות
- 6 פרוסות אוסובוקו טלה במשקל 400-300 גרם כל אחת
- 1/4 כוס שמן קנולה
- 2 בצלים, חתוכים לקוביות
- 1 גזר, קלוף וחתוך לקוביות
- 1 סלרי, קלוף וחתוך לקוביות
- 2 ענפי רוזמרין
- 2 כפות רסק עגבניות
- 2 כפות סוכר
- 1/2 כף פפריקה מתוקה
- 1 כוס יין אדום
- מלח
- פלפל שחור גרוס
לירקות השורש
- 1 שורש פטרוזיליה, קלוף וחתוך גס
- 1 קולרבי, קלוף וחתוך גס
- 6 צנוניות
- 1 גזר, קלוף וחתוך גס
- 1 תפוח אדמה, קלוף וחתוך גס
אופן ההכנה
- מחממים את השמן בסיר גדול ורחב. מטגנים את נתחי האוסובוקו כ-2 דקות מכל הצדדים, עד שהבשר מזהיב. מוציאים לצלחת.
- מוסיפים למחבת את הבצל, הגזר והסלרי ומטגנים כ-5 דקות, עד להזהבה.
- מוסיפים את הרוזמרין, רסק העגבניות, הסוכר, הפפריקה, היין, מלח ופלפל, ומערבבים. מוסיפים את האוסובוקו ויוצקים מים עד לכיסוי. טועמים ותקנים תיבול, אם צריך.
- מביאים לרתיחה, מנמיכים לאש קטנה, מכסים ומבשלים כשעתיים.
- מוסיפים את ירקות השורש ומבשלים שעה נוספת. טועמים, מתקנים תיבול ומגישים.
- סהר רפאל הוא השף של מסעדת כרמים
בבאר שבע