לאשה

    מושלמות ליד התה של תום הצום: עוגיות חמאה ואגוזים

    עוגיות קלות, מהירות, פריכות ונפלאות שאפשר להכין לפני ערב החג, לשמור בכלי אטום ולהגיש בסיום צום יום כיפור. והן גם מצוינות כל השנה

      (צילום וסגנון: נטלי לוין)

     

     

    המרכיבים

    ‭35-30)‬ עוגיות)

     

    • ‭1 1/4‬ כוסות (175 גרם) קמח
    • ‭3/4‬ כוס (75 גרם) אגוזי לוז קצוצים (אפשר להחליף באגוזי מלך או פקאן)
    • 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
    • ‭1/2‬ כוס (100 גרם) סוכר
    • 1/8‬ כפית מלח
    • 1 כפית תמצית וניל
    • 1 ביצה בגודל L
    • לקישוט: אבקת סוכר

     

    ההכנה

     

    ‭.1‬ מחממים את התנור ‭170-ל‬ מעלות ומרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.

    ‭.2‬ שמים בקערת מעבד המזון עם להב הסכין את הקמח, האגוזים,

    החמאה, הסוכר, המלח והווניל ומעבדים לתערובת פירורית.

    ‭.3‬ מוסיפים את הביצה וממשיכים לעבד, עד שנוצר בצק אחיד. מאחסנים במקרר ‭30-כ‬ דקות.

    ‭.4‬ מעבירים את הבצק למשטח העבודה ומרדדים לעלה בעובי ‭1/2-כ‬ ס"מ. קורצים בו עיגולים בקוטר ‭4-3‬ ס"מ ומניחים בתבניות במרווחים של כ-2 ס"מ זה מזה. בעזרת מזלג פוחסים את העוגיות לקבלת דוגמת פסים.

    ‭.5‬ אופים ‭15-10‬ דקות, עד הזהבה. מוציאים ומצננים לגמרי.

    ‭.6‬ מפדרים באבקת סוכר ומגישים.

     

    • זמן הכנה: כחצי שעה (לא כולל קירור ואפייה)
    • דרגת קושי: קל
    • איך שומרים: עד 10 ימים, בכלי אטום בטמפרטורת החדר

     

    • מתכון, צילום וסגנון: נטלי לוין

     

    השבוע בדוכנים
    (השבוע בדוכנים)
     
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "מושלמות ליד התה של תום הצום: עוגיות חמאה ואגוזים "
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר חלבי
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (0 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג