דיאטה

    לחם מקמח שיפון וחיטה מלאה
    עם דבש, תפוחים ואגוזים

    נשארו לכם תפוחים ודבש אחרי ארוחת החג? טוב שיש סופשבוע ארוך ויש לכם זמן לאפות לחם מלא במרכיבים מזינים שיעזור לכם לפתוח את השנה בסימן בריא

    הודליה כצמן

    |

    21.09.17 | 09:15

    לחם שיפון וחיטה מלאה עם דבש ותפוחים (צילום: הודליה כצמן  Bake Care)
    לחם שיפון וחיטה מלאה עם דבש ותפוחים (צילום: הודליה כצמן Bake Care)

    מרכיבים

    2 כיכרות לחם

     

    • 2 כוסות‭ ‬חלב‭ ‬דל‭ ‬לקטוז
    • 2 כפות‭ ‬שמן‭ ‬קנולה
    • 2 כפות‭ ‬דבש
    • 1 ‬כפית‭ ‬מלח
    • 1/2 1 כפיות‭ ‬שמרים‭ ‬יבשים
    • 1/2‬ כוס‭ ‬מים‭ ‬פושרים
    • 4‬ כוסות‭ ‬קמח‭ ‬שיפון‭ ‬מלא
    • 1/2 1 כוסות‭ ‬קמח‭ ‬חיטה‭ ‬מלאה
    • 1/4‬ כוס‭ ‬אגוזי‭ ‬מלך, קצוצים גס
    • 2 ‬תפוחי‭ ‬גרני‭ ‬סמית,‭ ‬חתוכים‭ ‬לקוביות‭ ‬קטנות

    להברשה

    • ביצה‭ ‬ טרופה
    • אגוזי מלך, זרעי צ'יה, גרעיני חמניה וכו'

     

    אופן‭ ‬הכנה‭‬

    1. יוצקים את החלב, השמן והדבש לסיר, מוסיפים את המלח ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב. מכבים את האש ומצננים.
    2. ממיסים את השמרים בתוך המים ומניחים בצד לחמש דקות.
    3. יוצקים את תערובת השמרים ואת תערובת החלב לתוך קערת מיקסר ומערבבים עד לאיחוד.
    4. מוסיפים את קמח השיפון ומערבבים היטב. מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים במקום לח וחמים למשך שעה לפחות, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
    5. מוסיפים לבצק את קמח החיטה המלאה ולשים היטב עד להטמעה מלאה של הקמח בבצק.
    6. מוסיפים את התפוחים ואת האגוזים ומערבבים בעזרת כף עץ.
    7. מרפדים/משמנים שתי תבניות לחם, מחלקים את הבצק לשתיים ומניחים כל חצי בתבנית. מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים במקום לח וחמים למשך שעה נוספת.
    8. מחממים את התנור ל-220 מעלות.
    9. מברישים את הכיכרות בביצה טרופה, בוזקים אגוזים או זרעים שאוהבים ומכניסים לתנור.
    10. אופים 15 דקות בחום 220 מעלות. מנמיכים את החום ל-180 מעלות ואופים 30-25 דקות נוספות, עד שהלחם משחים. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין לפני שפורסים.

     

    לקינוחים בריאים נוספים לראש השנה של הודליה כצמן - לחצו כאן

     

    -------------------------------------------------------------------------------------------

     

    כבר נמאס לכם מתפוחים? נסו עוגת בננות שווה של הודליה

     

     

    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: הודליה כצמן Bake Care)

     

     

     
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "לחם מקמח שיפון וחיטה מלאה עם דבש, תפוחים ואגוזים"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר חלבי
    דרגת קושי בינונית
    דירוג הגולשים (0 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג
    ביגדיל121117