אוכל

    עוף חמוץ-מתוק שמח במיוחד
    עם אננס ופלפלים צבעוניים

    אחרי שחזרה מחופשה בערבה, בין חממות אננס ופלפלים, הכינה אפרת מוסקוביץ בהשראת נופי המדבר גרסה כייפית במיוחד למנה הכמו-סינית שהישראלים אוהבים

    אפרת מוסקוביץ

    |

    23.09.17 | 21:10

    עוף חמוץ-מתוק עם אננס ופלפלים צבעוניים (צילום: אפרת מוסקוביץ)
    עוף חמוץ-מתוק עם אננס ופלפלים צבעוניים (צילום: אפרת מוסקוביץ)
    עבודה זה לחלשים, חופשה זה אתגר אמיתי. קחו בני משפחה שיש להם תחומי עניין שונים, טעם מוזיקלי אישי, פער גילאים, נמרצים ונרפים יחד, דוסים ולייט באגודה אחת, חובבות קניונים וחובבי טיול שטח במצוקי הקניון. אני אומרת לכם – חופשה זה האקסטרים.

     

    שימו את כולם במכונית אחת בכביש הערבה בחום של אוגוסט עם 42 מעלות בלי צל, עם סל של אננס מחממה בדרך על כתפינו, ראשנו עטורים שלוש כריות מהבית כי בטח אין כריות טובות בבקתה המעוצבת, בלדה לחובש בפלייליסט של המתבגר ברמקול של הרכב ומזמן לא דמעתי ככה משיר.

     

    חופשה מוצלחת היא חופשה כזו שרוב המשתתפים נהנו בה רוב הזמן, חזרנו ועכשיו אפשר לנוח.

     

    בהשראת נופי הערבה הצהובים, המנוקדים בחממות פלפלים ואננס, ופועלות תאילנדיות עם כובעי קש מנדנדות רגליים על עגלת הטרקטור בסוף יום עבודה, הכנתי (אחרי שנרגעתי כמה ימים) עוף חמוץ מתוק בסגנון שכולם אוהבים מהמסעדות התאילנדיות בארץ.

     

    מרכיבים

    4 מנות

     

    • 700 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות בגודל של כ-4 ס"מ
    • 1 ליטר שמן סויה או קנולה
    • 1/2 כוס קמח תופח
    • 1/4 כוס מי סודה קרים
    • 1 ביצה
    • מלח
    • 2 פלפלים (אדום וצהוב), חתוכים לקוביות בגודל של כ-4 ס"מ
    • 1 אננס טרי, קלוף, או 1 קופסה אננס משומר פרוס למשולשים

     

    לרוטב
    • 5 כפות דבש
    • 5 כפות סוכר
    • 1/3 כוס רוטב סויה
    • 5 כפות רוטב צ'ילי מתוק
    • מיץ סחוט מלימון גדול
    • 6 כפות מים
    • 2 כפיות קורנפלור

     

    אופן ההכנה

    1. יוצקים את השמן לסיר שבו הוא יגיע לעומק של 5 ס"מ לפחות ומחממים אותו (הוא מוכן כאשר נוצרות בועות קטנות סביב מרית עץ שמכניסים לתוכו).
    2. בזמן שהשמן מתחמם מערבבים בקערה לבלילה אחידה את הקמח, הסודה, הביצה ומלח. מוסיפים את קוביות העוף ומערבבים עד שהן מצופות לגמרי. מנערים כדי להיפטר מעודפי בלילה (הציפוי צריך להיות דק).
    3. מטגנים את העוף עד השחמה בכמה סבבים, ומעבירים למגבות נייר.
    4. שמים בסיר קטן את כל מרכיבי הרוטב, למעט הקורנפלור וכף מהמים. מבשלים, תוך ערבוב, עד שהסוכר נמס. מערבבים בכוס את הקורנפלור עם כף המים ומוסיפים לסיר. מבשלים 5 דקות נוספות על אש קטנה, תוך בחישה.
    5. מערבבים בקערת הגשה את העוף, הפלפלים והאננס. יוצקים את הרוטב ומערבבים. מגישים מיד.

     

     

     
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "עוף חמוץ-מתוק שמח במיוחד עם אננס ופלפלים צבעוניים"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מתכון מהיר
    כשר בשרי
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (1 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג
    ביגדיל